Tony Gallopin: “Hiervoor train ik dagelijks”

Door , zaterdag 14 maart 2015 om 18:51
Tony Gallopin: “Hiervoor train ik dagelijks”

Na een indrukwekkende solo van bijna dertig kilometer veroverde Tony Gallopin vandaag de overwinning in Parijs-Nice. De Fransman van Lotto Soudal was de beste in een door regen geteisterde bergrit aan de Cote d’Azur. In het algemeen klassement staat hij aan de leiding met een voorsprong van 36 seconden. “Deze overwinning geeft zoveel voldoening”, zei hij op de persconferentie na afloop van etappe.

“Ik win niet vaak, maar als ik win zijn het vaak mooie ritten”, straalt de 26-jarige renner. “Een dag als vandaag is de reden waarom ik iedere dag hard train. De manier waarop ik win geeft zoveel voldoening.” Op vijftig kilometer van de finish was Gallopin als enige in staat mee te glippen in de verrassingsaanval van Etixx-Quick-Step. Klassementsleider Michal Kwiatkowski zette samen met ploegmaat Tony Martin Team Sky onder druk door weg te rijden in de afdaling van de Col Saint-Roch. Kort nadat de Kwiatkowksi weer was teruggehaald door de achtervolgende groep onder leiding van Geraint Thomas, trok Gallopin ten aanval. “Het werd een volledig ander koersverloop als gedacht. Ik verwachte met een klein groepje te sprinten op de Promenade des Anglais, maar het slechte weer zorgde voor een slijtage slag.”

Met nog één rit te gaan, een klimtijdrit naar Col d’Eze, is Parijs-Nice voor Lotto Soudal al geslaagd. De Belgische ploeg begon vorige week aan de Koers naar de Zon met als doelstelling een ritoverwinning te boeken. In de derde rit werd deze doelstelling al behaald door de sprintzege van André Greipel in Saint-Amand-Montrond en vandaag verzekerde Thomas De Gendt zich definitief van de bergtrui. De Belg reed sinds de vierde etappe in de bolletjestrui en sprokkelde vandaag opnieuw punten waardoor hij niet meer is in te halen. Gallopin: “De sfeer is super goed in het team, dat zorgt bij mij voor groeiend vertrouwen.”

In de 9,6 kilometer lange afsluitende klimtijdrit naar de top van de Col d’Eze start Gallopin morgen in de gele trui om 14:25 uur. “Het is lastig inschatten wat ik kan presteren. Ik heb geen referentiekader, maar het verdedigen van de leiderstrui gaat moeilijk worden tegen specialisten als Kwiatkowski en Richie Porte. Het wordt een speciale race.”

Dit artikel delen:

10 Reacties

Widukind 14 maart 2015 om 20:13

Prachtig gedaan. Indrukwekkend

SoloSlim 14 maart 2015 om 20:19

Ik duim dat je dit rondje wint

zoetepap 14 maart 2015 om 20:32

Top 3 moet kunnen.

Elrick 14 maart 2015 om 20:33

Favoriete buitenlandse renner met stip.

Wheely 14 maart 2015 om 20:45

Wat laat deze ploeg zich mooi zien zeg dit rondje, heerlijk gereden vandaag. Gallopin en De Gendt beiden een genot om naar te kijken.

lancethegreat4 14 maart 2015 om 22:21

Zonder die val van Richie krijgen we toch een heel ander verhaal volgens mij.

Wim Kruithof 14 maart 2015 om 23:08

waar is Jorgen eigenlijk, de grootste fan van de Gendt?

Romāns Vainšteins 15 maart 2015 om 10:36

Alleskunner, met een beetje mazzel is Porte gebutst en Kwiatkowski uitgeblust want het zou een prima winnaar van PN zijn.

Kobe 15 maart 2015 om 11:11

Redactie: In het artikel staat dat Gallopin ten aanval trok nadat Sky Kwiatkovski had bijgehaald. Hij sprong toch eerder weg? Of heb ik het zo verkeerd..

Verder fantastische overwinning voor Gallopin en Lotto. Wat zijn die sterk gestart. Ook Wellens reed een meer dan verdienstelijke rit.

wulu 15 maart 2015 om 13:47

@Lancedegrote

Porte viel dus wel, en dat telt!
Niet’ wat als’, want dat zullen we nooit weten…

Headlines

Materiaalzone

Populair