Toms Skujiņš naar Trek-Segafredo

vrijdag 29 september 2017 om 15:15
Toms Skujiņš naar Trek-Segafredo

Toms Skujiņš maakt de overstap van Cannondale-Drapac naar Trek-Segafredo. De Amerikaanse ploeg maakt vandaag bekend dat de Let een tweejarig contract heeft getekend.

Binnenkort verschijnt de nieuwe voorjaarseditie van RIDE, waarin we uitgebreid vooruitblikken op het nieuwe wielerseizoen. Het wordt wederom een lekker dikke editie vol verhalen over alles wat de wielersport zo mooi maakt. Pre-order hem nu online en ontvang leuke extra's. Wil je onze voorjaarsgids extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang maar liefst 20% korting!
“Wij volgden hem al een tijdje omdat zijn manier van fietsen ons aanspreekt”, zegt teammanager Luca Guercilena in het persbericht van de ploeg. “Hij is een heel complete renner en een sterke allrounder die het team in verschillende situaties van dienst kan zijn. Tom is een goede aanwinst voor onze ploeg.”

De 26-jarige renner is vanzelfsprekend blij met zijn nieuwe contract. “Na de kennismaking met Luca en het team van ploegleiders wist ik meteen dat dit de juiste ploeg voor mij zou zijn. Ik blijf doen wat ik de laatste jaren deed en dat is wedstrijden aantrekkelijk maken en wie weet kan ik soms verrassen.”

Skujiņš soleerde in maart naar de ritzege in de tweede etappe van de Settimana Internazionale Coppi e Bartali. In 2015 en 2016 was hij succesvol met ritzeges in de Ronde van Californië. Dit jaar moest hij de wedstrijd in Californië verlaten met een hersenschudding en sleutelbeenbreuk. De beelden van zijn val gingen toen de wereld over.

Dit artikel delen:

3 Reacties

pjam4 29 september 2017 om 15:28

Leuke renner die in kleinere koersen af en toe goed kan presteren. Alleen blijft er niet zoveel over bij EF, wordt een kleine selectie zo!

0
Verweggistan 29 september 2017 om 15:51

Opvallend dat Trek nu juist een renner meer heeft dan vorig jaar. En inderdaad een nieuwe aderlating voor ex-Cannondale.

0
Mwielerfan 30 september 2017 om 00:39

Uit sigulda, dus mooie heuvels daar een soort laag ardennen landschap. Met, vrij uniek, een bobsleebaan!

0

Headlines

Populair

Materiaalzone