Dubbelslag Toms Skujinš in tweede etappe Wielerweek Coppi en Bartali

Dubbelslag Toms Skujinš in tweede etappe Wielerweek Coppi en Bartali

foto: Sirotti

vrijdag 24 maart 2017 om 16:04

Toms Skujinš heeft de tweede etappe van de Settimana Internazionale Coppi e Bartali gewonnen. De Letse coureur van Cannondale-Drapac zegevierde in Sogliano sul Rubicone na een attractieve finale en neemt ook direct de leiderstrui over van Lilian Calmejane. Het betekent voor de Amerikaanse ploeg de eerste zege van het seizoen.

De kopgroep van de dag bestond uit Massimo Rosa (Nationale selectie Italië), Julen Amezqueta (Wilier-Selle Italia), Giacomo Berlato (Nippo-Vini Fantini), Jon Irizari (Caja Rural-Seguros RGA), Brice Feillu (Fortuneo-Vital Concept), Michele Scartezzini (MGKvis-Olmo) en Didier Santosque (Strongman). Het zevental pakte meer dan drie minuten voorsprong op het peloton, dat aangevoerd werd door Dimension Data en Sky.

Feillu voelde zich op het lokale circuit sterk en koos voor de solo, maar wist snel genoeg dat hij kansloos was. David Lopez en Mattia Cattaneo namen het commando over, maar ook voor hen bleek het een mission impossible tegen het peloton. Op de laatste beklimming van de Ville di Monte Tiffi ontplofte de koers. Onder meer Egan Arley Bernal, Rodolfo Torres en Jaime Roson trokken ten aanval, maar het was Skujinš die aan het langste eind trok, voor Arnold Jeannesson en Matteo Busato.

Dit artikel delen:

2 Reacties

Il Cavaliere 24 maart 2017 om 16:06

Yaay mooie zege.

0
ah-ja 24 maart 2017 om 23:21

Mooi. Hopelijk ontwikkelde deze jongen zich nog verder

0

Net binnen

Populair

Materiaalzone