Tom Veelers wil persoonlijke excuses van Cavendish

dinsdag 9 juli 2013 om 22:47

Tom Veelers was vandaag door een valpartij ongewild een van de hoofdpersonen in de finale van de rit naar Saint Malo. Door een botsing met Mark Cavendish kwam hij hard ten val. De renner van Argos-Shimano is van mening dat Cavendish persoonlijk zijn excuses aan moet bieden, zo vertelde hij in het Belgische tv-programma Vive le Vélo.

Het incident verstoorde de massasprint. “Ik keek achter mij en zag dat Marcel niet in mijn wiel zat. Ik wilde plaats maken voor de andere renners en hield me net niet aan mijn lijn. Vervolgens geeft Cavendish mij een kwak.” De fysieke schade valt mee. Veelers kan de Tour vervolgen. “Ik heb enkel wat schaafwonden en kneuzingen. Morgen sta ik weer aan de start,” vertelde Veelers.

Veelers is van mening dat Cavendish zijn boekje te buiten ging. “Dat kan niemand maken”, stelt Veelers. Over een eventuele diskwalificatie laat hij zich niet uit. “Dat laat ik aan de jury. Daar kan ik geen uitspraak over doen,” zegt hij diplomatisch. “Maar ik vind persoonlijk dat het niet kan.”

Cavendish bood op Twitter zijn excuses aan, maar Veelers verwacht meer. “Ik zou graag zien dat hij morgen naar onze bus komt om persoonlijk excuses aan te bieden”, geeft hij aan.

Lees ook:
Cavendish is zich van geen kwaad bewust
Argos-ploegleider Kemna: “Dit kan echt niet”

Dit artikel delen:

Headlines

Materiaalzone

Populair