Tom Van Asbroeck vindt in Israel Cycling Academy nieuwe ploeg

Tom Van Asbroeck vindt in Israel Cycling Academy nieuwe ploeg

foto: Sirotti

vrijdag 9 november 2018 om 21:15

Tom Van Asbroeck heeft een nieuw team gevonden. De 28-jarige Belg, die bij EF Education First-Drapac geen contractverlenging kreeg, kan vanaf 1 januari 2019 aan de slag bij Israël Cycling Academy. “Een aanwinst voor onze voorjaarskern”, weet ploegleider Eric Van Lancker.

Na drie jaar Topsport Vlaanderen-Baloise kwam Tom Van Asbroeck bij LottoNL-Jumbo terecht. Eind 2016 maakte hij samen met kopman Sep Vanmarcke de overstap naar Cannondale-Drapac, de ploeg van teammanager Jonathan Vaughters. Alleen zag Vanmarcke zijn contract na twee seizoenen verlengd, terwijl Van Asbroeck moet opkrassen.

Een lange zoektocht leidde de Vlaming uiteindelijk tot bij Israël Cycling Academy, dat eerder al Brändle, Barbier, Badilatti en Cimolai aantrok.

Meerwaarde
“Ook Van Asbroeck is zeker een aanwinst voor ons team”, vertelt ploegleider Eric Van Lancker. “Vooral in het voorjaar is het zeker een meerwaarde om naast Ben Hermans nog een tweede gemotiveerde Belg aan boord te hebben. In zijn periode bij Topsport Vlaanderen heeft Tom bewezen dat hij potentieel heeft. Ik geloof er in elk geval in dat hij in 2019 opnieuw zijn neus aan het venster steekt. Dat hij in het zicht van de finish over een paar snelle benen beschikt, is altijd een extra troef.”

Van Asbroeck tekende bij Israël Cycling Academy een overeenkomst voor twee jaar.

Dit artikel delen:

9 Reacties

KimJungPoels 9 november 2018 om 21:35

Sjezus, is dit een opvangtehuis voor renners die het niet konden maken ofzo?

0
AlfredoBinda 9 november 2018 om 21:50

Al die Procontinentale teams zijn wanhopig derderangs sprinters aan het aantrekken om maar puntjes te sprokkelen voor de nieuwe Wildcard regels van volgend jaar.

0
kelderfan 9 november 2018 om 22:03

Tsja, opvanghuis Met jongens als Krists Neilands, Ben Hermans om er maar een paar te noemen heb je toch geen verkeerde renners in huis. PCT-teams zijn nu eenmaal aangewezen op die jongens, die ’t niet helemaal halen.

0
Scott Sunderland 9 november 2018 om 22:51

Nieuwe renners in de ploeg en contractverlengingen…De ploeg is bijna compleet denk ik toch ? Maar nog steeds geen nieuws over Van Winden ? Wordt kennelijk erg penibel of hij mag blijven zou je zeggen.

0
Viktrodriguez 10 november 2018 om 01:15

Weinig Israel en weinig Academy op die manier, jammer.

0
Jungle Man 10 november 2018 om 09:31

Bij Vaughters worden de renners vaak niet echt beter.
Waar is het misgegaan met van Asbroeck?

0
nickdt 10 november 2018 om 10:21

Is gewoon niet goed genoeg voor de WT, want heeft bij twee ploegen gefaald.

0
Viktrodriguez 10 november 2018 om 11:52

Gewoon geteerd op een wonderjaar met veel ereplaatsen door aardige kasseien- en klimmersbenen. Gewoon een typische PCT-coureur. Andere ploegen hadden geen verschil gemaakt, zie Lotto-Jumbo.

0
Brabander 10 november 2018 om 10:12

Lijkt me vrij logisch dat de ProContinentale teams vissen in de vijver van afdankertjes uit de Pro Tour. Toch?

0

Headlines

Populair

Materiaalzone