‘Tom Stamsnijder slachtoffer van fusie Leopard-RadioShack’

maandag 5 september 2011 om 09:38

Tom Stamsnijder is één van de slachtoffers van de nakende fusie tussen Leopard-Trek en Team RadioShack. Dat meldt de Franse sportkrant L’Equipe vandaag. Van de elf renners van het huidige Leopard die nog een contract hebben maar wel op overschot zijn, zou de Twent er één zijn.

Ook Brice Feillu, Fabian Wegmann, Thomas Rohregger, Martin Mortensen, Martin Pedersen, Bruno Pires, Anders Lund en Davide Vigano moeten naar verluidt opkrassen in geval van een fusie. Met daarbij ook nog Jens Voigt, wiens contract afloopt, zou er nog één vertrekker moeten worden gezocht.

De overige dertien renners, onder wie Fabian Cancellara en Fränk en Andy Schleck en ook de Nederlander Joost Posthuma, zouden de overstap maken van Leopard-Trek naar RadioShack. Bij de Amerikaanse formatie zouden nog twaalf renners onder contract liggen, waardoor de fusieploeg al zeker 25 renners telt.

RadioShack zou er met Nissan, dat nu ook al sponsort maar bereid zou zijn het budget op te trekken, en Trek twee geldschieters bijkrijgen. Ook Flavio Becca zou met geld over de brug blijven komen, maar wel met amper de helft van wat hij tegenwoordig als mecenas geeft aan Leopard-Trek.

Lees ook:
‘Leopard Trek houdt op te bestaan’

Dit artikel delen:

Headlines

Materiaalzone

Populair