Tom Pidcock zegeviert in Parijs-Roubaix voor beloften

zondag 2 juni 2019 om 16:37
Tom Pidcock zegeviert in Parijs-Roubaix voor beloften

© Roland Desmet

Tom Pidcock heeft met een sterk optreden de winst gegrepen in Parijs-Roubaix voor beloften. De jonge Brit, wereldkampioen veldrijden in de U23-categorie, wist in de laatste twintig kilometer zijn laatste medevluchter overboord te gooien. Pidcock kwam vervolgens solo over de streep.

Een selecte groep met Ward Vanhoof, Brent Van Moer, Johan Jacobs (allen Lotto Soudal U23), Jake Stewart (Groupama-FDJ U23), Tom Pidcock (Wiggins-Le Col), Jens Reynders (Wallonie-Bruxelles Development), Daan Hoole (SEG Racing Academy), André Carvalho (Hagens Berman Axeon en Simon Verder (Chambéry) bleef over na de strook van Templeuve.

Uit die kopgroep sprongen vervolgens Pidcock en Jacobs weg. Zij hadden al snel 45 seconden voorsprong. Beide renners, crossers in de winter, gingen nog samen de laatste twintig kilometer in. Pidcock wilde het niet op de sprint aan laten komen en dus ontsnapte hij op ruim vijftien kilometer van de eindstreep. Voor Carrefour de l’Arbre was de voorsprong van de Brit tien seconden.

Pidcock overleefde de zware kasseienstrook en breidde zijn voorsprong uit naar een halve minuut. De achtervolgende groep bleef achter op meer dan twee minuten. Met imponerende pedaalslagen hield Pidcock stand en kwam hij solo over de finish. De Zwitser Johan Jacobs werd tweede.


Update

Een bijzondere blessure voor de Amerikaanse belofte Matteo Jorgenson. Hij kwam ten val tijdens de beloftenversie van de Hel van het Noorden en daarbij zorgde een schijfrem voor een gapend gat in zijn been. Hij moet geopereerd worden, laat hij op social media weten.


Dit artikel delen:

7 Reacties

EddyB1958 2 juni 2019 om 16:58

Pittig kereltje, Woutje gaat bij het crossen niet alleen met Toon maar ook met Tom rekening moeten houden voor een tweede plaats. Mathieu is nog een klas apart.

Verweggistan 2 juni 2019 om 17:06

Weer die veldrijders.

Baik-Baik 2 juni 2019 om 17:27

Benieuwd of hij in de cross komend seizoen ook wat verder staat. Viel toch wat tegen afgelopen seizoen.

Vinyakke 2 juni 2019 om 18:37

Edit redactie: Bedankt, is aangepast.

assen 2 juni 2019 om 18:54

Mee eens dat Pidcock tegenviel dit jaar in de cross. Misschien heeft hij meer talent voor koersen op de weg? Zo denk ik dat MvdP ook meer talent heeft voor rijden op de weg dan in het veld. :-)

Mystery Rider 3 juni 2019 om 07:13

Dat wordt drummen de komende jaren in Strade, PR, RVV en E3 als al die veldrijders voor het podium vechten – Wout, MVDP, Pidcock, Jacobs, Teunissen,…kan iemand Hermans en Toon Aerts een contractje geven bij Cofidis of zo?

BenderBeach 3 juni 2019 om 08:10

Knap optreden ook van Daan Hoole (11e), die uitslag wordt hier niet benoemd door redactie maar Hoole laat weer zien dat hij en SEG uit goede hout gesneden zijn.

Volg hier

Headlines

Populair

Materiaalzone