Tom Pidcock spreekt over mentale vermoeidheid: “Het einde is in zicht”
foto: Cor Vos (archief)
zaterdag 13 mei 2023 om 09:03

Tom Pidcock spreekt over mentale vermoeidheid: “Het einde is in zicht”

Tom Pidcock won vrijdag op imponerende wijze de shortrace in het Tsjechische Nové Město. De Brit van INEOS Grenadiers moest als allerlaatste starten, maar deed dat met succes door in de laatste ronde verschroeiend hard aan te gaan. “Het einde is in zicht”, vertelde Pidcock op voorhand.

Voor de camera van Eurosport vertelde Pidcock over zijn plannen. “Na deze wedstrijd neem ik een korte pauze, waarna ik weer ga opbouwen richting de Tour de France. Hoewel het mountainbiken mij helpt om mentaal frisser te worden, merk ik dat het einde in zicht is. (…) Ik ben al vanaf half januari aan het trainen, dat is een stuk langer dan normaal. Mentaal voel ik mij vermoeid.”

De jonge Brit gaf ook aan waarom hij nog steeds op de mountainbike stapt op deze momenten, iets wat Mathieu van der Poel bijvoorbeeld niet doet nu. “Ik heb altijd het WK of de Tour de France willen winnen, maar nadat ik in Tokio heb gereden, weet ik dat de Olympische Spelen het wielrennen overstijgen. Ik wil dan ook zeker mijn titel verdedigen.”

Pidcock: “Een gouden medaille is een gouden medaille”
“Het maakt niet uit op welk onderdeel je goud pakt, of het nu pingpong is of iets balanceren met een bal op je hoofd: een gouden medaille is een gouden medaille. En iedereen weet dat je hem hebt gewonnen”, sloot de Olympische kampioen af.

RIDE Magazine
WielerFlits Podcast
5 Reacties
Sorteer op:
13 mei 2023 10:58
Pidcock vat mooi samen waarom de Olympische Spelen eigenlijk grote onzin zijn. Ik snap heel goed dat je snel wordt meegezogen in de heisa rondom zo'n medaille maar in het wielrennen zijn monumenten, grote rondes en een WK echt meer waard naar mijn idee.
  13 mei 2023 11:26
  Helemaal mee eens! Ik begrijp niks van die OS heisa. Parijs-Roubaix winnen is in het wielrennen toch veel groter dan een gouden OS medaille.
  13 mei 2023 11:59
  In de angelsaksische landen is er veel minder wielerhistorie op de weg, wel op de baan. Misschien doet Tom in het geheim ook aan kleiduivenschieten.
  13 mei 2023 12:57
  Omdat, naar jouw mening, de monumenten,WK en grote rondes meer waard zijn (waar ik je overigens in kan volgen) hoeft nog niet te betekenen dat de Olympische Spelen onzin zijn.

  De geesten zijn trouwens aan het rijpen sinds Bettini 2004, duidelijk steeds meer toppers en prestige. Laatste keer Pogacar, Roglic, Van Aert en Evenepoel die meededen en allemaal met ambitie.
13 mei 2023 10:53
Mooi gezegd! Ik heb persoonlijk geeneens aanleg voor talent, maar ik volg hem volledig vwb de olympische spelen

Reacties zijn gesloten.