Tom Pidcock overweegt deelname aan Parijs-Roubaix
foto: Chris Auld/INEOS Grenadiers
Youri IJnsen
vrijdag 24 februari 2023 om 16:03

Tom Pidcock overweegt deelname aan Parijs-Roubaix

De kans bestaat dat we Tom Pidcock dit voorjaar aan de start zullen zien van Parijs-Roubaix. Het 23-jarige Britse lichtgewicht van INEOS Grenadiers schreef die koers bij de junioren en beloften al op zijn naam. Dat gaat bij de profs niet snel gebeuren, maar mogelijk zien we hem daar dit jaar wel aan de start.

“Parijs-Roubaix was altijd een beetje mijn favoriete koers, ondanks dat ik hem als prof nog nooit heb gereden. Ik heb die wedstrijd toen ik jonger was altijd met veel plezier gekeken. Daarna is het natuurlijk best goed gegaan in de jeugdcategoriën”, doelt hij op die gewonnen U19- en U23-versie.

Pidcock wint als junior op de wielerbaan van Roubaix in 2017 – foto: Cor Vos

Rod Ellingworth zet de sportieve lijnen uit bij de Britse sterrenformatie, die tijdens het gesprek tegen Pidcock zegt dat voor alles een eerste keer is. “Ik heb geen ‘nee’ gezegd tegen een deelname dit jaar”, lacht de pocketklimmer vervolgens. Voor wie het wil horen: “Ja, dat is een ‘misschien'”, geeft hij toe.

“Toch denk ik dat de Ronde van Vlaanderen veel beter bij mijn kwaliteiten past”, voegt Pidcock eraan toe. “Ik begrijp die koers nu beter. En uiteraard, omdat ik een lichtgebouwde renner ben en dat niet overeenkomt met het koersen over kasseien, ligt De Ronde me meer dan Roubaix. Maar als kind voelde ik wel meer voor die koers.”


Later op vrijdag volgt een uitgebreide vooruitblik met Pidcock op Omloop Het Nieuwsblad.

RIDE Magazine
5 Reacties
Sorteer op:
24 februari 2023 17:45
Als liefhebber?
Klinklt als een aparte en niet echt professionele seizoensplanning bij Ineos.
24 februari 2023 16:39
Ik overweeg het ook.
24 februari 2023 20:47
Af te raden. Hij stuitert bij de eerste keienstrook het veld in.
24 februari 2023 16:14
oke, fijn om te weten Tom
24 februari 2023 16:18
Yes please

Reacties zijn gesloten.