Tom Pidcock kent mountainbikeprogramma richting Olympische Spelen

donderdag 18 maart 2021 om 19:53
Tom Pidcock kent mountainbikeprogramma richting Olympische Spelen

Pidcock zal Mathieu van der Poel tegenkomen in Tokio - foto: Cor Vos

Tom Pidcock is nu volop bezig met zijn wegcampagne, de jonge Brit staat zaterdag aan de start van Milaan-San Remo, maar de renner van INEOS Grenadiers kent nu ook zijn mountainbikeprogramma richting de Olympische Spelen van Tokio.

Zijn eerste mountainbikewedstrijd is de Swiss Bike Cup in Leukerbad (1 mei), gevolgd door de wereldbekermanches in Albstadt (9 mei) en Nove Mesto (15-16 mei). Pidcock krijgt vervolgens in de wereldbekerwedstrijd van Leogang (12-13 juni) nog een keer de kans om wedstrijdprikkels op te doen richting de Olympische Cross Country-wedstrijd (26 juli) in Japan.

Punten sprokkelen 
“In de eerste wedstrijd in Zwitserland gaat het vooral om de transitie van het wegwielrennen naar het mountainbiken”, zo legt zijn persoonlijke coach Kurt Bogaerts uit. “Na de derde wereldbekermanche houden we alle opties open.” Pidcock hoopt in de Wereldbekers zoveel mogelijk punten te sprokkelen, om zo zijn startpositie te verbeteren richting de Spelen.

Bogaerts: “Hij zal in de eerste Wereldbeker van zeer ver moeten vertrekken, zo rond de 92ste plek op de grid. Als hij in Albstadt bij de eerste zestien kan finishen, kwalificeert hij zich voor de short track-wedstrijd voor de volgende manche in Nove Mesto. Dat zal hem helpen in het verbeteren van zijn startpositie. Dan heeft hij het allemaal in eigen handen. De eerste Wereldbeker is cruciaal.”

Dit artikel delen:

4 Reacties

chasse patat 18 maart 2021 om 20:30

Een stuk betere voorbereiding dan Mathieu. Ik denk dat Mathieu door de Tour veel te weinig voorbereidingstijd heeft om een resultaat te boeken met de mountainbike op de OS.

Verweggistan 18 maart 2021 om 21:08

Pidcock gaat voor het ‘ ik wil wat Mathieu heeft’ – menu.

blix 18 maart 2021 om 23:30

Pidcock staat 25e op de UCI ranking, dacht ik. Dan heeft hij volgens mij automatisch startrecht in de eerste WB short track in Albstadt. Pidcock staat er dus beter voor dan VdP op dit moment, theoretisch gezien.

yo-eddy 19 maart 2021 om 09:07

VdP heeft in 2019 het mountainbiken gedomineerd, won 11 vd 10 confronaties met Schurter dat seizoen…… hij zal ’t niet verleerd zijn ;)

Headlines

Materiaalzone

Populair