Tom Pidcock heeft opnieuw last van de knie: “Het begint weer te irriteren”

zaterdag 4 december 2021 om 09:44
Tom Pidcock heeft opnieuw last van de knie: “Het begint weer te irriteren”

foto: Cor Vos

Tom Pidcock duikt vandaag, na een lange rustperiode, weer het veld in. De Britse alleskunner verwacht echter niet al te veel van zijn seizoensdebuut in Boom, aangezien hij nog altijd last heeft van zijn knie. “Het is niet meer zo erg als tijdens de Vuelta, maar het begint weer op te spelen”, laat hij weten aan Velonews.

Pidcock liet vorige maand weten dat hij het grootste deel van het jaar heeft rondgereden met knieproblemen. In de Vuelta begon de jonge Brit echt last te krijgen van de knie, maar na een rustperiode leken de problemen van de baan. Leek, want in de weken voorafgaand aan zijn eerste cross in Boom bleek de pijn toch niet helemaal verdwenen. “Ik moet nog steeds aan mijn herstel werken”, aldus Pidcock.

“Het is niet meer zo erg als in de Vuelta. Ik wil niet zeggen dat de pijn toen ondragelijk was, maar het was geen goede situatie. Het gaat nu wel een stuk beter, maar het begint nu toch weer te irriteren en op te spelen. Dat is niet wat je wil, zeker als je je gewoon wil focussen op de training.”

Lees ook: Tom Pidcock presenteert veldritprogramma richting WK

Pidcock blaast dan ook niet te hoog van de toren in aanloop naar de Superprestige van Boom. “Ik heb de voorbije jaren laten zien dat je niks van me moet verwachten in de eerste crossen van het seizoen. Ik heb er echter wel zin in, veel meer dan vorig jaar. Ik heb een goede break gehad en ben gemotiveerd voor het crosseizoen”, klinkt het.

Dit artikel delen:

16 Reacties

Marik 4 december 2021 om 09:48

Wat jammer zeg, ik had me wel verheugd op een spannende strijd in het veld tussen de absolute toppers.

0
Michelangelo 4 december 2021 om 10:50

is toch wel klote.

Jonge gast met een slepende blessure. En rusten is ook niet makkelijk als je jong bent, heel talentvol, goed betaald, ambitieus en ook nog eens wilt shinen in alle disciplines.

ik hoop vooral niet dat hij zijn carriere vernachelt voor een paar wedstrijdsjes blubberfietsen deze winter.

0
Arie den Blanken 4 december 2021 om 13:16

Ik hoop vooral niet dat hij zijn veldritcarrière verkloot door het voor mij oninteressante gedoe op de weg en MTB.

0
Alfons Haavers 4 december 2021 om 11:15

Na Bernal het tweede jonge supertalent van Ineos dat met chronische pijn moet rondrijden?

Niet zeker of dan een programma met crossen, voorjaarsklassiekers, Giro en een MTB-zomer nu de ideale piste is voor Pidcock.

Of is het eerder van die kniepijn zoals Matje wel eens rugpijn heeft?

0
Sjonge Jonge 4 december 2021 om 12:49

Je kan het toch niet laten…..?

0
Alfons Haavers 4 december 2021 om 12:57

Ik neem al die pijn wel met een korreltje zout ja.

Daags nadat Pidcock een bomvol programma voorstelt, spreekt hij van kniepijn die weer opspeelt?

Hoe erg kan die pijn dan zijn vraag je je af. Ze gaan bij Ineos hun goudhaantje toch niet offeren voor zijn carrière goed en wel is begonnen?

Hetzelfde met MvdP ja. ‘Hij kan niet eens trainen, hij zit gewoon op de fiets.’ Om vlak erna in Roubaix een (ook voor hem) zelden gezien nummertje op te voeren. Kom nou…

0
Jacco van Stierop 4 december 2021 om 13:31

Of zoals Michael Boogert altijd zei: “als je gevallen bent en 3 hechtingen hebt, moet je altijd zeggen dat je er 8 hebt als er een microfoon onder je neus wordt gedouwd.”

De ‘wat zijn het toch een bikkels, hè’- mantra dient namelijk wel gegalmd te blijven worden.

0
Romāns Vainšteins 4 december 2021 om 11:21

Wat mij betreft zijn dit gewoon bottleneckblessures die onderdeel uitmaken van de natuurlijke begrenzing die ieder persoon heeft. Net zoals elke coureur die heeft.

Het is de kunst voor de ploegen om op dat randje ongenadig hard pedaalstampen vs overdrijven te balanceren. Dat is hier niet goed gegaan en dan ga je niet winnen vanwege niet starten.

0
Sjonge Jonge 4 december 2021 om 12:52

Helemaal mee eens. Sporten is gezond, topsport is op de grens of net erover.
Het is aan de ploeg / medische begeleiding om die grens te zoeken, maar niet te overschrijden, wat niet eenvoudig is met alle commerciële belangen die spelen.

0
Michelangelo 4 december 2021 om 13:08

Vooral zorgelijk dat het hier niet gaat om een ouwe rot, maar om een jonge gast.

En ik ben het er helemaal mee eens dat topsporters leven op het randje. En dat is ook nodig als je de beste wilt zijn. Maar het blijft wel altijd de vraag tegen welke prijs…

Ik hoop in dit soort gevallen dat zowel renner als medische staf niet te kortzichtig zijn en enkel focussen op het hier en nu, maar ook blijven beseffen dat zo iemand een carriere van 10-15 jaar voor zich heeft, en ook daarna nog heel wat jaren.

0
Wheely 4 december 2021 om 11:38

Topsport gaat vaak gepaard met pijntjes en blessures. Vind het altijd moeilijk inschatten wat het publiekelijk bekend maken hiervan betekent. Indekken of zand strooien? Vooralsnog kan hij gewoon rijden.

0
Koers 4 december 2021 om 12:31

Potverdikkie, hij gaat vooralsnog wel een mooi programma rijden:
Strade, San Remo, RVV, AGR, PR, LBL en Giro. En daar zal vast nog wel wat klein bier bij komen.

0
Cochise 4 december 2021 om 12:34

Beetje vreemd dat ze hem dat toch opnieuw laten doen na een crosswinter. Terwijl ze hem vorig seizoen na de Waalse Pijl forfait hebben laten geven voor LBL omdat het op was (zogezegde buikloop toen). Er nu zelfs nog een Giro achter plakken lijkt me helemaal van het goede te veel.

0
Rondje 25 4 december 2021 om 12:42

Ach, wat is pijntjes in de knie, als je gewoon Olympisch kampioen wordt mountenbaike.

0
Merlinappa 4 december 2021 om 12:59

Toch apart dat hij in de Vuelta gewoon is doorgereden met zo’n pijnlijke knie, lijkt me niet per sé goed. Wellicht moet er ook een operatie aan te pas komen zoals bij Mathieu.

0
Arie den Blanken 4 december 2021 om 13:19

Ik heb zo’n vaag vermoeden dat het een vorm is van vooraf indekken als hij er t.o.v. de mannen die al vanaf sep. de crossen beheersen niet aan te pas komt.

0

Headlines

Populair

Materiaalzone