Tom Pidcock derde in Hoogerheide: “Dit is niet het einde van de wereld”
foto: Cor Vos
zondag 23 januari 2022 om 17:02

Tom Pidcock derde in Hoogerheide: “Dit is niet het einde van de wereld”

Tom Pidcock maakt zich geen zorgen voor het WK veldrijden van volgende week. De Brit van INEOS Grenadiers leek in de Wereldbeker van Hoogerheide op weg naar een solozege, maar werd gegrepen en eindigde uiteindelijk als derde. “Maar dit is niet het einde van de wereld”, concludeert hij.

Op 22 september verschijnt de nieuwe najaars-editie van RIDE. In ons najaarsnummer kijken we vooruit naar de periode waarin ploeteren door regen & modder centraal staan. Met o.a. een uitgebreide reportage met gravelaar Niki Terpstra. Bestel nu jouw exemplaar online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting! 

Pidcock zat voor een valpartij van Lars van der Haar en kreeg daardoor een voorsprong van twintig seconden in de schoot geworpen. “Maar het was best wel zwaar. Ik dacht te zien dat ze achter mij foutjes maakten, maar ik kon mijn voorsprong toch niet vasthouden. In de laatste ronde kwamen ze terug en kon Eli (Iserbyt, red.) een gat krijgen…”

Veel zorgen maakt Pidcock zich niet, een week voor het WK in Fayetteville. “Het is niet het einde van de wereld. Het ging alleen niet zoals ik had gehoopt. Maar het is nu tijd om goed te herstellen. We hebben nog alles om voor te strijden”, zegt hij.

In Hoogerheide kwam de concurrentie voor Pidcock van Iserbyt (de winnaar, red.), Van der Haar (tweede, red.) en Michael Vanthourenhout (vierde, red.). Ook Toon Aerts zette nog druk in de slotfase, maar hij strandde op de vijfde plaats. “Ik denk dat dit het wel gaat zijn”, doelt Pidcock op de WK-favorieten. “Er kunnen veel renners winnen en het parcours is daar best wel gelijk. Het wordt een mooie koers in ieder geval.”

 
7 Reacties
Sorteer op:
23 januari 2022
It's the end of the world as we know it and I feel fine (time I had some time alone)
    24 januari 2022
    Exact mijn eerste gedachte ja, superoriginele track blijft het toch. Sowieso REM waanzinnige band die met een flink aantal totaal verschillende type songs mondiale bekendheid verworven hebben. Shiney Happy people, Losing my Religion, Everbody Hurts, Man on the moon, deze... Persoonlijke favoriet : https://www.youtube.com/watch?v=-UE7tXDKIus Clip ook vet
    24 januari 2022
    Ja, dat is ook een mooie. Mijn favoriet (en klaarblijkelijk ook van Michael zelf): https://www.youtube.com/watch?v=CJLOAjsamEE
23 januari 2022
Hij dacht er te gemakkelijk over in de laatste ronde en kreeg het deksel op de neus. Zal een waarschuwing voor hem zijn. Maar wel leuk zo, al die mannen gaan naar de VS met het idee dat alles mogelijk is.
24 januari 2022
Hoogerheide is inderdaad meer het einde van Noord-Brabant.
24 januari 2022
Voor mij de grote favoriet, al was Eli indrukwekkend.
24 januari 2022
'm heettum schoon wedstrijd gereden zunnuh !

Reacties zijn gesloten.