Tom Meeusen de beste in Lille

zaterdag 4 februari 2012 om 16:10

De Krawatencross in Lille is gewonnen door Tom Meeusen. De Belg klopte in een spannende sprint met vier Tsjechisch kampioen Zdenek Stybar, Belgisch kampioen Sven Nys en Kevin Pauwels. Voor Meeusen is deze overwinning in de voorlaatste manche van de Gazet van Antwerpentrofee zijn eerste overwinning van het seizoen.

In de eerste helft van de cross nam een duo van BKCP-Powerplus de leiding in handen. Direct na de start reden Dieter Vanthourenhout en Radomir Simunek een straatlengte voor een groot peloton. Halfweg de koers wist het peloton, met de favorieten, de achterstand goed te maken. Sven Vanthourenhout (Landbouwkrediet) en Tom Meeusen (Telenet-Fidea) namen daarna het heft in handen en namen afstand van achtervolgers, met onder andere Zdenek Stybar, Sven Nys, Niels Albert, Kevin Pauwels en Klaas Vantornout. Na driekwart van de wedstrijd was er andermaal een hergroepering nadat Sven Vanthourenhout de benen stil hield toen hij zag dat ploegmakker Belgisch kampioen Sven Nys in aantocht was.

Bij het ingaan van de laatste ronde bestond de kop van de wedstrijd uit zeven man: Albert, Nys, Pauwels, Sven Vanthourenthout, Stybar, Meeusen en Marcel Meisen (BKCP-Powerplus). Bij het indraaien van de laatste rechte lijn ging Meeusen van de kop af de sprint aan. In een spannende sprint vloerde hij Stybar, Nys en Pauwels.

Gazet van Antwerpentrofee veldrijden 2011-2012
Uitslag manche 7: Krawatencross Lille

1. Tom Meeusen (België/Telenet-Fidea)
2. Zdenek Stybar (Tsjechië/Omega Pharma-Quick Step)
3. Kevin Pauwels (België/Sunweb-Revor)
4. Sven Nys (België/Landbouwkrediet)
5. Niels Albert (België/BKCP-Powerplus)
6. Radomir Simunek (Tsjechië/BKCP-Powerplus)
7. Marcel Meisen (Duitsland/BKCP-Powerplus)
8. Sven Vanthourenhout (België/Landbouwkrediet)
9. Vincent Baestaens (België/Landbouwkrediet)
10. Francis Mourey (Frankrijk/FDJ)

Dit artikel delen:

Headlines

Populair

Materiaalzone