Tom Jelte Slagter nieuwe Nederlands kampioen bij de beloften

zaterdag 26 juni 2010 om 13:15

Tom Jelte Slagter heeft zich in Beek gekroond tot Nederlands kampioen op de weg bij de beloften. De 20-jarige renner van Rabobank CT was in een sprint-à-deux sneller dan zijn ploeggenoot Ramon Sinkeldam, die net als vorig jaar genoegen moest nemen met zilver. Tijmen Eising moest in de slotfase de twee Rabo’s laten gaan, maar de veldrijder van Sunweb-Revor werd nog wel derde.

Vier ronden voor het einde, wat overeenkomt met een kleine zestig kilometer, reed er een groep van dertien renners weg. Al snel was het Jetse Bol (Rabobank CT) die hier uit ontsnapte, en solo zijn weg vervolgde. Twee ronden later sloten zijn ploegmaats Tom Jelte Slagter en Ramon Sinkeldam en de voormalig wereldkampioen veldrijden bij de junioren Tijmen Eising (Sunweb) echter bij hem.

Zijn onderneming had Bol zo veel krachten gekost, dat hij de overige drie moest laten gaan. In de laatste ronde kon ook Eising het tempo niet meer volgen, en zo werd duidelijk dat er wederom een renner van Rabobank CT met de titel zou gaan lopen, nadat vorig jaar Steven Kruijswijk zegevierde. In de sprint tussen de twee ploeggenoten stond er geen maat op het klimtalent Slagter, en zo eindigde Sinkeldam wederom als tweede.

Nederlands Kampioenschap U23 2010 (161,7 km)
1. Tom Jelte Slagter (Nederland/Rabobank CT) 3u50m22s
2. Ramon Sinkeldam (Nederland/Rabobank CT) z.t.
3. Tijmen Eising (Nederland/Sunweb-Revor) + 8s
4. Jarno Gmelich Meijling (Nederland/Cycling Team Jo Piels) + 26s
5. Maurits Lammertink (Nederland/WV De Jonge Renner) + 37s
6. Marco Minnaard (Nederland/Rabo-Giant Offroad Team) z.t.
7. Wesley Kreder (Nederland/Rabobank CT) z.t.
8. Lars Vierbergen (Nederland/Profel Prorace Cycling Team) z.t.
9. Daan de Groot (Nederland/Line Lloyd Footwear Cycling Team) z.t.
10. Ronan van Zandbeek (Nederland/Van Vliet-EBH-Elshof) + 1m00s

Dit artikel delen:

Headlines

Materiaalzone

Populair