Tom-Jelte Slagter enige Nederlander in Giro-selectie Cannondale-Garmin

donderdag 7 mei 2015 om 11:36
Tom-Jelte Slagter enige Nederlander in Giro-selectie Cannondale-Garmin

foto: Sirotti

Tom-Jelte Slagter keert na twee jaar afwezigheid terug in de Ronde van Italië. De 25-jarige renner debuteerde in de Giro van 2011, waarin hij in de vierde etappe uitviel na een zware valpartij. In 2012 keerde hij terug met een 30e plaats in het eindklassement. In 2013 reed Slagter namens Blanco/Belkin geen enkele grote ronde. Vanwege vastgelopen contractonderhandelingen hield de ploegleiding hem uit de selectie voor de Tour de France. Vorig jaar reed hij met Garmin-Sharp ‘La Grande Bouclé’ wel. Dit seizoen trapt de ‘Pocket Rocket’, net als in 2012, weer af met deelname aan de Giro d’Italia.

Slagter is daarmee de enige Nederlander die zijn opwachting maakt in de selectie van de fusieploeg. Dylan van Baarle en Sebastian Langeveld ontbreken in de negenkoppige selectie, waar ook voormalig Giro-winnaar Ryder Hesjedal deel van uitmaakt. “Hij gaat in goede vorm van start in deze Giro”, aldus ploegleider Charles Wegelius “Ryder weet hoe hij zich moet voorbereiden op een grote ronde. Zijn ervaring, als oud-winnaar, is ontzettend belangrijk voor het team.”

Hesjedal heeft zelf alvast ontzettend veel zin in de Italiaanse rittenkoers: “Ik kan bijna niet enthousiaster zijn dan ik nu ben, omdat ik samen met een fantastisch team mag starten aan alweer een Ronde van Italië. De renners en de ploegleiding weten allemaal hoe zwaar een koers van drie weken is en zijn klaar voor een nieuwe uitdaging, in een race die ons team zeer goed ligt”, aldus de Canadees op de website van de ploeg.

Selectie Cannondale-Garmin voor de Giro d’Italia 2015 (9-31 mei)
flag-co Janier Acevedo
flag-us Nathan Brown
flag-pt André Cardoso
flag-us Tom Danielson
flag-it Davide Formolo
flag-ca Ryder Hesjedal
flag-it Alan Marangoni
flag-nl Tom-Jelte Slagter
flag-it Davide Villella

Dit artikel delen:

33 Reacties

tendam 7 mei 2015 om 16:27

Inderdaad, zo was Danielson de meest getalenteerde renner op aarde ooit. Maar kwam het er alleen in de koersen niet uit (daar heeft Vaughters overigens wel een zeer uitgebreide verklaring voor).

Ik hoop dat Cannondale eens wat gaat presteren, voor mij de meest tegenvallende ploeg dit seizoen (ondanks de geringe ervaring van de meeste renners).

west 7 mei 2015 om 17:05

Het probleem bij Garmin is een beetje dat ze, bij wijze van spreken (lees goed: BIJ WIJZE VAN SPREKEN), een ploeg hebben met 30 Kruijswijks en Hoflands, maar geen enkele Gesink of Vanmarcke. Allemaal typische top 10 renners en dus supersterk in de breedte, maar geen enkele echte kampioen.

tendam 7 mei 2015 om 17:07

@west
Dat is wel echt bij wijze van spreken dan… Daniel Martin, hallo?

Natrix maura 7 mei 2015 om 17:31

Ben benieuwd naar TJS… hij is ‘einde contract’ en heeft al aangegeven dat hij alles op alles gaat zetten deze Giro om een goed resultaat neer te zetten. Wat zou dat zijn? Een paar keer kort eindigen in een rit? Top 15 klassement? Etappezege?

Wheely 7 mei 2015 om 17:46

@Natrix
een etappezege zal hij wel voor gaan maar dat zal niet makkelijk zijn want dan zal hij het in de heuvelsprints op moeten nemen tegen Gilbert en Gerrans. Vanuit de kopgroep naar een overwinning sprinten zal voor hem de meest kans geven.

Giant-GreenEdge 7 mei 2015 om 21:02

@West

En gesink en van marcke stellen dan de echte kampioenen voor? Dat is eerder bij wijze van raaskallen!

Wim Kruithof 7 mei 2015 om 23:28

tendam, wanneer Vaughters heeft gesproken ben jij steevast eigenaar van een eerste reactie.

Grappig…

Wim Kruithof 8 mei 2015 om 08:01

en wat een absurd lelijke foto van Slagter btw.

Headlines

Materiaalzone

Populair