Tom Dumoulin vierde: “Ik kon helemaal niets meer”
foto: Sirotti (archief)
zondag 30 september 2018 om 17:05

Tom Dumoulin vierde: “Ik kon helemaal niets meer”

Tom Dumoulin mocht twee kilometer dromen van een wereldtitel. Vlak voor de finish sloot de Nederlandse kopman aan bij een kopgroep van drie man, maar na 250 kilometer en de beklimming van de Höll-klim in de finale in Innsbruck wist Dumoulin geen medaille te pakken. “Ik kon helemaal niets meer en kon niet eens naar het achterwiel komen, dus ik zat er helemaal doorheen”, vertelt hij tegen de NOS.

“De drie besten reden al vooraan en ik zat op vierde positie. Ik liet een gaat om vroeg te gaan, alleen Valverde ging nog vroeger. Hij maakte er echt een heel lange sprint van”, beschrijft Dumoulin de slotkilometers. “Ik kon helemaal niets meer en kon niet eens naar het achterwiel komen, dus ik zat er helemaal doorheen.”

“Het is jammer dat je niet op het podium staat, daar baal ik nu van. Er zat niets meer in en ik heb ook niets fout gedaan”, laat hij weten. “Ik heb er even over gedacht om aan te vallen, maar Valverde was zo scherp. Die had het meteen gezien. Dan is er voor mij niets meer te halen.”

Op de beklimming van de Höll reden er drie weg, waarna Dumoulin zich in de achtergrond naar boven wist te klauteren. Die klim bleek toch de beslissing te maken. “Ik kwam als vierde boven en ben uiteindelijk vierde geworden. Dit resultaat, dat is het gewoon. Er zijn er drie beter”, concludeert de Limburger. “Ik had goede benen, veel beter dan woensdag. Mijn beste eendagskoers ooit.”

RIDE Magazine
45 Reacties
Sorteer op:
30 september 2018 23:05
Dumoulin hoort idd bij de beste 3 van de wereld op dit moment.
    1 oktober 2018 09:36
    Want? Alleen 2 overwinningen in een tt dit jaar.
1 oktober 2018 08:14
Hoe weet je dat nou weer? Poels is een vet chille gast, goed voor de sfeer. Juist prima dat hij er bij was maar dat hij er in de finale niet bij zat lost enkel een luxeprobleem op. Dumoulin was sowieso kopman.
1 oktober 2018 12:15
EricV
Als dat het criterium is, is b.v. Groenewegen een veel betere renner dan Dumoulin.
    1 oktober 2018 14:47
    Ander soort renner he,
    Maar van de ronde renners waren froome,yates en thomas beter dit seizoen ja
    1 oktober 2018 15:02
    @ericv
    Op bepaalde momenten wel. Over het hele seizoen bekeken was Dumoulin beter dan die heren.
1 oktober 2018 12:54
Geweldig om te zien hoe Dumoulin hier meekon, een ongelofelijke steile klim en hij als 4e naar boven. Liet veel zogenaamd "pure klimmers" achter zich. Wat ik frappant vond was dat als de klim zich dan lang trekt, ook al is het retesteil, Tom weer meekan. Altijd as er goede lengte in zit dan komt hij in z'n element.

Reacties zijn gesloten.