Tom Dumoulin krijgt zelfde trainer als Wout van Aert en Primoz Roglic

vrijdag 7 januari 2022 om 17:11
Tom Dumoulin krijgt zelfde trainer als Wout van Aert en Primoz Roglic

foto: Cor Vos

Tom Dumoulin heeft een nieuwe trainer. De vice-olympisch kampioen tijdrijden van Jumbo-Visma gaat samenwerken met de Belg Marc Lamberts, die al jarenlang de oefenmeester van Wout van Aert is en bij het Nederlandse WorldTeam ook Primož Roglič onder zijn hoede heeft.

De nieuwe RIDE is nu verkrijgbaar! Onze wintereditie staat in het teken van terugblikken en vooruitkijken. Over binnen fietsen op de beste smart trainers, buiten fietsen onder uitdagende omstandigheden, maar ook het opzoeken van adembenemende fietsgebieden waar de zon nog wel schijnt.
Bestel 'm nu online en je krijgt hem binnen enkele dagen thuisbezorgd.

Deze week werd bekend dat Dumoulin zich dit seizoen op de Giro d’Italia gaat richten, de ronde die de Nederlander in 2017 wist te winnen. In de Italiaanse koers, die op vrijdag 6 mei in de Hongaarse hoofdstad Boedapest van start gaat, wil hij opnieuw voor een goede klassering in het eindklassement gaan. Om zijn ambitie waar te maken heeft hij voor een nieuwe trainer bij Jumbo-Visma gekozen, weet Het Nieuwsblad.

Nadat Dumoulin de voorbije seizoenen werd getraind door Mathieu Heijboer en in aanloop naar de Olympische Spelen in Tokio samenwerkte met Louis Delahaye, gaat de tijdritspecialist dit jaar aan de slag met Marc Lamberts. De 59-jarige Belg had Van Aert, Roglič, David Dekker, Lennard Hofstede, Pascal Eenkhoorn en Koen Bouwman onder zijn hoede en daar komen nu Dumoulin en nieuwkomer Tosh Van der Sande bij.

Lamberts op archiefbeeld – foto: Cor Vos

Dit artikel delen:

17 Reacties

Wheely 7 januari 2022 om 17:27

Dat werd tijd! ;p

0
Murcia 7 januari 2022 om 17:38

Lamberts is een vakman maar dat is een Tim Heemskerk ook. Of het langdurig klikt tussen trainer en pupil moet de toekomst uitwijzen maar Marc heeft wel bewezen het beste uit zijn pupillen te kunnen halen al kon ook hij van Jurgen Van den Broeck geen super winnaar maken. Uiteindelijk maakt de renner zelf het verschil.

0
Deo 7 januari 2022 om 17:43

Vooral bij Dumoulin zal vooral de klik en het vertrouwen er moeten zijn om weer op topniveau te kunnen presteren

0
11 na 11 7 januari 2022 om 17:44

Ik weet niet in welke mate de trainer verantwoordelijk is voor de voeding, maar het is achteraf gebleken dat Van Den Broeck er een compleet fout dieet op nahield.

0
Murcia 7 januari 2022 om 18:14

@11 na 11
Je hebt gelijk maar volgens mij legde Jurgen de fout volledig bij zichzelf, hij ging werken met een sportdietiste in 2013 maar ging na een tijdje haar adviezen negeren en ging verder en verder afvallen tot hij praktisch een skelet was. Hij noemde het zelfs zijn verslaving aan het vermageren: https://www.wielerflits.nl/nieuws/van-den-broeck-over-vermageren-ik-ging-tot-op-de-limiet-en-soms-erover/ Nergens wordt daar Lamberts genoemd als verantwoordelijk.

0
11 na 11 7 januari 2022 om 18:55

Dat was ook niet mijn bedoeling, om de schuld bij Lamberts te leggen. Enkel om te duiden waarom hij Van Den Broeck mogelijk niet tot de absolute top kon stuwen.

0
Franco Ballerini 7 januari 2022 om 17:54

Wat is eigenlijk de rol van zo’n trainer? En als er binnen een ploeg iemand is die zogenaamd zo goed is in die rol, waarom dan niet de gehele ploeg onder zijn hoede plaatsen?

0
Wheely 7 januari 2022 om 17:59

Vooral een gepersonaliseerd trainingsprogramma samenstellen lijkt me. Volgens mij is het redelijk tijd consumerend, afhankelijk van de input, dus er zal een max aan renners zijn die je onder je hoede kunt nemen.

0
xistnc 7 januari 2022 om 17:59

@F.B
Werk jij 20 uur op een dag, zeven dagen per week?

0
Franco Ballerini 7 januari 2022 om 18:28

Gepersonaliseerd trainingsprogramma? Daar kan ik me iets bij voorstellen, maar dat zou je tegenwoordig met alle beschikbare data toch kunnen modelleren? Één druk op de knop en je ziet welk trainingsprogramma voor een renner het best werkt, welk dieet, welk materiaal etc. etc. De psychologische factoren kun je ook tot op zekere hoogte door vragenlijsten analyseren. En ik mag er toch vanuit gaan dat een Lamberts zijn kennis deelt met de zogenaamde andere trainers, kortom dat ze ook als een team werken?

0
Panache 7 januari 2022 om 21:05

“maar dat zou je tegenwoordig met alle beschikbare data toch kunnen modelleren? Één druk op de knop”

Je bedoelt een algoritme. Moet er wel iemand zijn die dat algoritme van de juiste input (liefste maatwerk) voorziet waardoor die druk op de knop ook leidt tot een toptrainers schema. Immers garbage in = garbage out.

0
Steven_E 7 januari 2022 om 18:16

De man die Van Aert al enkele keren te vroeg liet pieken, en Roglic aanraadde de Olympische Tijdrit te laten voor wat het was na een teleurstellende wegrit…

0
adelaarvanantwerpen 7 januari 2022 om 18:41

En de man die mede aan de oorzaak ligt dat zowel WVA als Roglic wereldtop zijn.

Het feit dat hij Roglic aanraadde om de tijdrit te laten liggen is helemaal niet raar te vinden. Roglic had vier dagen eerder nog super veel last van zijn blessure waardoor hij geen poot vooruit kwam in de wegrit. Lambrecht wilde gewoon geen risico’s nemen met het oog op het verdere verloop van het seizoen.

Over WVA en pieken kan jij veel zeggen maar pieken is ook geen exacte wetenschap. Soms kan jij gewoon een slechte dag ondanks dat jij in jij piekvorm zit.

0
bennotjoo 7 januari 2022 om 18:59

@Franco Ballerino: Zo werkt dat dus niet. Dan zou je ook geen trainers meer nodig hebben…. Het is vele malen ingewikkelder dan hoe jij het hier schetst. Én(misschien belangrijker nog wel) constant veranderlijk. Het is niet zo dat je met wen vragenlijstje alles ondervangt. De volgende week is er weer van alles anders. En die maand daarna weer. Etc…..

0
I Langof 7 januari 2022 om 20:02

Per reglement van UCI: 1 trainer mag maximaal 8 renners heben.

0
Monsieur vdS 7 januari 2022 om 21:45

Huh? Is dit echt een UCI regel?

0
Polleke 7 januari 2022 om 22:10

Ja… vandaar dat het ook wemelt van die gasten…

0

Headlines

Populair

Materiaalzone