Tom Dumoulin: “Ik voel me heel goed, mijn beste gevoel tot dusver”
foto: Sirotti
woensdag 16 mei 2018 om 18:00

Tom Dumoulin: “Ik voel me heel goed, mijn beste gevoel tot dusver”

Tom Dumoulin kwam vandaag in Osimo nipt tekort om Simon Yates van zijn tweede dagsucces af te houden. De titelverdediger verloor in de elfde Giro-rit enkele seconden, maar blijft tweede. “Ik was niet goed genoeg voor de overwinning, maar ik ben heel tevreden.”

“De benen deden in het begin een beetje zeer, maar ik denk dat iedereen dat had na gisteren. Naarmate de etappe vorderde voelde ik me veel beter”, zei Dumoulin. De Limburger van Sunweb zag vandaag op de slotklim rozetruidrager Yates aanvallen, waarna hij wel móést reageren. Dumoulin vocht voor wat hij waard was, maar de Brit bleek gevlogen.

“Ik probeerde Yates te volgen, maar ik kon het gat niet dicht krijgen en bleef hangen. Ik kan dit mezelf niet kwalijk nemen”, ging Dumoulin verder. “Ik voel me heel goed. Dit is mijn beste resultaat sinds Jeruzalem en mijn beste gevoel tot dusver. Komend weekend zal het heel zwaar worden en ik ga mijn best doen om deze positie te verdedigen. Het is nog een lange weg tot Rome.”

RIDE Magazine
52 Reacties
Sorteer op:
17 mei 2018 14:23
Volgens Cipollini (bij Sporza) kan Tom 2.30 op Yates pakken in tijdrit. Dat lijkt me wel heel positief ingeschat.
17 mei 2018 15:13
Tom gaat niet veel meer dan anderhalve pakken in de tijdrit, maar ook niet veel meer dan een halve minuut verliezen op de Zoncolan. Zo ja, dan is Yates de terechte winnaar.

Reacties zijn gesloten.