Tom Dumoulin heeft geleerd van kritische uitspraken uit het verleden
foto: Sirotti
donderdag 3 mei 2018 om 11:38

Tom Dumoulin heeft geleerd van kritische uitspraken uit het verleden

Als titelverdediger in de Giro d’Italia weet Tom Dumoulin veel ogen op zich gericht. De 27-jarige Limburger van Sunweb merkt dat er in het peloton anders naar hem gekeken wordt, zegt hij in De Telegraaf. “Die Giro-zege dwingt respect af. Maar, ik hoef niet zo nodig een ‘patron’ van het peloton te zijn.”

Met kritische uitspraken schiet hij weinig op, heeft Dumoulin ondertussen geleerd. Daarom probeert hij zich zoveel mogelijk op de vlakte te houden als hem naar Salbutamol-zaak van Chris Froome wordt gevraagd. “Ik probeer diplomatieker te antwoorden, zodat ik eigenlijk niks fout kan zeggen. Eigenlijk is dat stom, hè.”

Dumoulin: “Misschien is dat de les van mijn uitspraken in het verleden over bijvoorbeeld Bradley Wiggins. Ik was toen fel, terwijl ik zijn zaak nauwelijks kende. Bij Froome weet ik nu ook niet alle details. Hij spreekt over een verminderde nierfunctie. Mijn eerste reactie is, het zal wel weer. Maar dat is veel te kort door de bocht. Het is beter dat ik mijn mening nu voor mij houd.”

Froome onverstoorbaar
Froome zelf blijft intussen onverstoorbaar. Hij wilde zich gisteren niet van de wijs laten brengen door de zaak en de dreigende schorsing en richt zich op de Giro. “Ik begrijp de frustratie bij sommigen, maar ik heb het recht hier te zijn en voor de overwinning te strijden”, zei de Brit gisteren tijdens een persconferentie.

RIDE Magazine
39 Reacties
Sorteer op:
3 mei 2018 11:46
Tijdens je meest actieve carriere in hoogtijdagen is het idd beter om uit 'the mix' te blijven en idd je twitter en Facebook van het net te smijten. Gelukkig verstaat hij de kunst om tussen de regels toch even helder te stellen dat Froome volgens hem een oneigenlijk opgevoerde flapdrol is.
3 mei 2018 11:51
Haha, volgens mij zegt RV het juist, "een oneigenlijk opgevoerde flapdrol" is precies wat ik ook tussen de regels door las.
3 mei 2018 11:52
Hopen dat hij zijn verstand ook direct na de finish gebruikt. Kan me nog een fantastische uitspraak van vorig jaar herinneren waarin Dumoulin aangaf daf hij hoopte dat -ik meen- Quintana en Nibali het podium verloren toen ze niet wilde meewerken nadat -wederom ik meen- Pinot was weggesprongen. Leverde mooie tv op, maar je hebt er niets aan. Werkt alleen maar tegen je.
3 mei 2018 11:58
Soms is niets zeggen even duidelijk...zoals nu...
3 mei 2018 12:02
Inderdaad beter niet je tegenstanders inspireren met uitspraken, die later weer tegen je kunnen gaan werken als je ooit zelf in zo'n situatie verzeilt raakt.
3 mei 2018 12:41
Ah, daar komt dus de onzin die hij uitkraamt aangaande Israël vandaan.
3 mei 2018 12:41
Je hebt wel 'vrienden' nodig in het peloton, of in ieder geval moeten ze je iets gunnen. Zie die rit vorig jaar waar o.a. Jungels en Mollema volle bak meereden in de achtervolging waardoor Dumoulin het verlies kon beperken. Heb je iedereen tegen je dan is de kans groter dat je het allemaal zelf moet oplossen en dat zou je de overwinning kunnen kosten.
3 mei 2018 12:43
@DerEffe
Dat denk ik niet, Israël is prachtig, ga er eens kijken zou ik zeggen.
3 mei 2018 12:44
Werkelijk magistraal.. Je eerste reactie nuanceren door deze als aanname te verpakken, met als mooie strik het zogenaamd zwijgen over je mening.. Toms mening is dus gewoon zijn eerste reactie, en wat daarna volgt is damage control.. Ik denk dat Froome nu (met onze Tom in gedachten) alles om zich heen kort en klein slaat.
3 mei 2018 12:50
@reusjen Ben al genoeg in Israël geweest, heb familie daar. Prachtig deel van de wereld inderdaad. Ik doelde echter meer op de kromme argumenten die Tom gaf, om zo voor zichzelf een start in Jeruzalem goed te praten. Of je nu voor of tegen bent, de argumenten waren tenenkrommend
3 mei 2018 12:53
@DerEffe
Over welke argumenten heb je het dan precies? Ik heb niet veel bijzonders gezien dacht ik.
3 mei 2018 12:55
@der effe
Wat ik eerder tenenkrommend vind is dat de pers er maar over blijft doorvragen, en ja.. Israël is prachtig..
3 mei 2018 13:01
@reusjen Een opmerking als 'wanneer het niet had gekund had de internationale gemeenschap er wel wat aan gedaan' is een belediging voor het menselijk intellect - dus ook voor dat van Tom zelf. Sinds wanneer is de internationale gemeenschap (kan het begrip nog abstracter?) een baken van morele neutraliteit?

Anyway, laat me erover ophouden voordat deze topic weer alleen over politiek gaat. Stb heeft wellicht ook wel een punt, hij moet wat antwoorden op die vragen.
3 mei 2018 13:07
Tja, Spanje onder Franco was ook prachtig... geografie en politiek hebben niks met elkaar te maken.
3 mei 2018 13:18
@Baukema T.
Ooit gehoord van geopolitiek?
Je vergelijking slaat als K*t op Dirk.
3 mei 2018 13:37
Ik hou wel van uitgesproken meningen!
Of het altijd even handig is, dat is iets anders...

Dumoulin doet er af en toe goed aan om even een schepje minder te doen.
Of je moet het tactisch overbrengen idd.
Na een zware bergetappe een soort opmerking van: "Froome zit nu vast wel even te puffen."
3 mei 2018 13:42
Om maar even lekker offtopic mee te gaan in de Israel discussie: Ik geloof direct dat Israel prachtig is, en ook dat het er veilig is. Zo is China is ook enorm mooi en erg veilig. Maar daarmee wordt de plank volledig mis geslagen. Het gaat erom dat een regime wat het niet zo nauw neemt met onder andere mensenrechten een sportevenement binnen haalt om te laten zien hoe goed ze eigenlijk wel niet zijn. De Giro wordt op deze manier propaganda voor Israel.

OT: Mooi dat Dumoulin toch z'n mening geeft tussen neus en lippen door.
3 mei 2018 13:43
@Stb, zelfs geopolitiek en de esthetiek van geografie hebben niks met elkaar te maken. Ga er eens een boek over lezen voordat je er een term in gooit die je enkel ooit op tv hebt gehoord!
3 mei 2018 13:52
@Baukema Tomoulin
Geopolitiek en geografie daarentegen wel;-)
3 mei 2018 14:29
@Baukema T.
Geografie is een zeer ruim begrip.. Wellicht was je iets te zeer onder de indruk van je Franco Spanje vergelijking dat je dit begrip vergat te specificeren, ergo.. aan te geven dat je doelde op het 'landschappelijke'.. Geografie heeft namelijk als vakgebied en collectivum geen esthetiek.. Wie zegt trouwens dat ik met 'prachtig' doel op de geografie? Dat vul jij in.. Ik heb trouwens geen tv.. Ik lees boeken..
3 mei 2018 14:46
'Nijntje gaat naar het beloofde land'

?
3 mei 2018 14:58
Ik kan me niet voorstellen dat je met 'prachtig' de politiek of geopolitieke situatie in Israel bedoelt, dan ben je wmb echt een psychopaat. Soit, agree to disagree.
3 mei 2018 15:07
'Suske en Wiske en de Roemloze Romāns' momenteel..
Nogal oppervlakkig niemendalletje eerlijk gezegd..
3 mei 2018 15:11
Misschien ook de boeken van Amos Oz er eens bij pakken dan, geweldige schrijver is dat hey.
3 mei 2018 15:18
@Baukema T.
Wat dacht je van 'prachtig' in de zin van.. Cultuur/architectuur/kunst/culinair etc. Geografisch (dus landschappelijk) heb ik zeker mooier gezien.
Voortaan dergelijke termen vanuit een iets breder perspectief benaderen..

Reacties zijn gesloten.