Tom Dumoulin: “Girostart in Israël vind ik wel spannend”

Tom Dumoulin: “Girostart in Israël vind ik wel spannend”

foto: LaPresse - D'Alberto / Ferrari

woensdag 4 april 2018 om 11:29

Tom Dumoulin is deze week vertrokken naar Sierra Nevada. Daar werkt de 27-jarige Maastrichtenaar een hoogtestage af als voorbereiding op de Giro d’Italia, waar hij dit jaar de titelverdediger is. De nodige onrust in de Gazastrook is hem niet ontgaan, zegt hij in De Telegraaf.

“Dat wij daar starten heeft een politieke lading. Als het echt niet zou kunnen, komt er vanuit de internationale politiek wel een signaal”, zegt de Sunweb-renner. “Ik vind het wel spannend. Echter, niet spannend genoeg om Israël te mijden en de Giro over te slaan.”

Dumoulin kende al de nodige pech dit jaar. Zo gooide materiaalproblemen roet in het eten tijdens de Abu Dhabi Tour en kampte hij met verkoudheid en keelklachten in de aanloop naar Tirreno-Adriatico. De Italiaanse rittenkoers moest hij vervolgens na een valpartij verlaten.

Belangrijke lessen
Toch kijkt hij positief terug op de afgelopen periode. “Met het oog op de komende Giro was het supergoed dat dit de afgelopen weken in Abu Dhabi en de Tirreno gebeurde. Het waren belangrijke lessen dat ik relaxter naar bepaalde doelen moet toeleven. Ik vergat de afgelopen maanden te genieten van de sport en was veel te resultaatgericht bezig. Ik nam te weinig rust. Achteraf zat ik zowel fysiek als mentaal niet goed in mijn vel.”

Dit artikel delen:

17 Reacties

kielabokki 4 april 2018 om 11:33

Dat is toch al een andere boodschap dan een paar maanden terug.

pjam4 4 april 2018 om 11:36

Jammer dat er niet bij staat wat hij nog gaat rijden ter voorbereiding op de Giro … LBL, maar dat is geen voorbereiding. Het meest passend lijkt mij Romandie, maar daar staat hij niet op de voorlopige startlijst …. Iemand enig idee??

Nibs 4 april 2018 om 11:37

Idd een heel andere boodschap dan een maand terug. Spijtig.

Natte spons 4 april 2018 om 11:40

Volgens mij verder niks meer. Hij heeft nu een hoogtestage in Spanje van 2 weken, dan LBL en vervolgens de Giro. Dumoulin heeft al vaker bewezen niet veel wedstrijden nodig te hebben om wedstrijdfit te zijn. Misschien helpt het hem zelfs om beter geconcentreerd te kunnen zijn.

Romāns Vainšteins 4 april 2018 om 11:43

Mocht het niet gaan in de giro richt ie zich op de tour. Het is echt niet zo dat hij ineens niet meer kan fietsen, komt goed allemaal.

Jan Blokland 4 april 2018 om 12:28

Eenstemeer wordt toch ook weer bewezen dat je moet pakken wat je pakken kan. Dumoulin zal heus nog wel zijn periode krijgen dat het wel resultaat opleverd, maar tot nu toe door pech nog helemaal niets. Stel dat de Giro ook tegenvalt, dan heeft hij tot 1 juni nog niets gewonnen. Dat is dan toch wel heel mager. Je ziet het ook met Van Avermaet. Valt toch ook tegen dit jaar. Uiteindelijk heeft die nog één kans met Parijs-Roubaix. Als je dan ziet wat een Valverde al binnen heeft. En zijn koersen in de Ardennen moeten nog komen.
Daarom toch wel jammer dat Dumoulin zo weinig heeft gereden tot nu toe.

DerEffe 4 april 2018 om 12:29

Edit redactie: Deze reactie is niet nodig.

assen 4 april 2018 om 12:37

Rv+1
Hij leert hetzelfde lesje nu hopelijk voor de tweede keer. Ook in de Tour fokte hij zich ongeduldig op, maar kwam er bovenop, en won toen nog twee etappes. Ook nu gaat ie er bovenop komen (als je daarvan kunt/moet spreken).

Hij rijdt hetzelfde programma als vorig jaar, dus alleen LBL als ik het goed heb.

HoofdIsVrij 4 april 2018 om 12:40

Goed dat hij van de mindere prestaties heeft geleerd.

DerEffe 4 april 2018 om 13:08

Aww, cute. Wanneer je erachter komt hoe je google gebruikt en erachter komt dat het Lefevere is, kun je wellicht ook opzoeken wat er zich afgelopen week in Gaza heeft afgespeeld. Feiten kunnen soms hard aankomen.

mollemarijden 4 april 2018 om 13:37

Lekker man lekker beetje koersen in een Land dat de afgelopen week een klein 30 mensen heeft doodgeschoten en paar honderd heeft verwond. Nice man, tuurlijk boeit het jou niet jij gaat voor t geld ;)

t731 4 april 2018 om 14:21

Waarbij jullie wel de nuances rondom die 30 doden even vergeten- specifiek de nuance dat ze de grens bestormden in plaats van rustig ergens te zitten en beschoten te worden. Als ik met een groep voetbalhooligans een bepaalde grens bestorm wordt er ook, met genoeg dreiging, uiteindelijk met scherp geschoten.

Qua mensenrechten, moreel besef, wetenschap, welvaart en democratie loopt Israël nog altijd voor op veel andere landen waar WT-wedstrijden worden georganiseerd met veel minder kritiek. Gewoon vrolijk fietsen dus. Vooral door de prachtige natuur en architectuur daar. ’s Avonds aan het diner even smakelijk lachen om de selectieve verontwaardiging van sommigen op wielerflits. Lekker toch?

Jovic 4 april 2018 om 14:33

Met de reactie van t731 ken ik wel leven, de rest kan prima terecht bij clubjes als BIJ 1 enzo.

joowii 4 april 2018 om 18:01

Ja, jij bent liever niet bijeen maar meer fan van je eigen eilandje he Jovic?

Mwielerfan 5 april 2018 om 00:43

Noem dat incident eens waar met scherp is geschoten op hooligans in een westers land?

Wim Kruithof 5 april 2018 om 06:59

t731 +1

hulde, geheel met je eens…

keesmom 6 april 2018 om 14:30

Wegblijven daar…..Giro start is op de zelfde datum als israel zijn 70 jarig bestaan viert.. Je kunt het noodlot wel tarten, maar beter je gezonde verstand gebruiken.
Hopelijk ziet de Giro organisatie dit ook in, en schrappen ze de giro start in israel.
Gewoon starten in Italië lijkt me het verstandigste…

Headlines

Materiaalzone

Populair