Tom Dumoulin dacht dit voorjaar aan stoppen: “Dat gevoel was heel sterk”

zondag 20 september 2020 om 19:42
Tom Dumoulin dacht dit voorjaar aan stoppen: “Dat gevoel was heel sterk”

foto: Cor Vos

Tom Dumoulin heeft dit voorjaar gedacht aan stoppen. Dat vertelde de renner van Jumbo-Visma na afloop van de Tour de France, die hij zondag afsloot op de zevende plek in het algemeen klassement. “Ik heb een verschrikkelijke tijd gehad na mijn knieblessure. Toen kwamen mijn darmklachten er overheen in het voorjaar en toen corona. Ik kan wel zeggen dat het stoppen mij toen nader stond dan het doorgaan”, zegt hij tegen de NOS.

Binnenkort verschijnt de nieuwe voorjaarseditie van RIDE, waarin we uitgebreid vooruitblikken op het nieuwe wielerseizoen. Het wordt wederom een lekker dikke editie vol verhalen over alles wat de wielersport zo mooi maakt. Pre-order hem nu online en ontvang leuke extra's. Wil je onze voorjaarsgids extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang maar liefst 20% korting!

“Ik kan het ploeggevoel niet wegnemen”, begint Dumoulin, die zijn kopman Primoz Roglic zaterdag in de tijdrit de Tourzege zag verspelen aan Tadej Pogacar. “We hebben geweldig gestreden de afgelopen weken en het eindigt heel zuur, maar we mogen heel trots zijn op onszelf.”

Zelf is Dumoulin blij met zijn optreden. “Ik ben heel trots op mezelf. Dat ik dit niveau weer heb gehaald. Dat ik zevende ben geworden in de Tour. Dat ik heb meegedaan voor de winst in de tijdrit. Als je dat in april had gezegd, had ik het niet geloofd”, geeft hij aan.

‘Gevoel om te stoppen was heel sterk’
“Ik heb een verschrikkelijke tijd gehad na mijn knieblessure. Toen kwamen mijn darmklachten er overheen in het voorjaar en toen corona. Ik kan wel zeggen dat het stoppen mij nader stond dan het doorgaan. Dat gevoel was heel sterk”, aldus de Limburger. “Vanaf mei heb ik geprobeerd de draad weer op te pakken. Ik vind fietsen geweldig en ik ben gaan werken voor de Tour. In de voorbereiding ging het steeds beter, maar tot de dag van vandaag zit ik niet lekker op de fiets. Het is niet het gevoel dat ik zoek, maar toch ben ik trots dat ik alsnog zevende ben geworden.”

In de tijdrit eindigde Dumoulin als tweede. Ruim achter Pogacar, maar toch zegt de prestatie van Dumoulin veel… “Ik heb mijn waardes teruggekeken, dat waren wereldkampioenschap waardige waardes. Ik was heel erg goed”, oordeelt hij. “Daarom was ik ook des te verbaasder dat Pogacar nog 1.20 minuut sneller reed. Dat niveau haal ik nooit. Ik kan misschien nog ergens een procent winnen, maar geen vijf procent.”

WK in Imola
Komende week wacht voor Dumoulin het WK wielrennen in Imola. “Ik ga nog even twee dagen terug naar huis en woensdag vlieg ik naar het WK. Dat hangt ervan af hoe ik mij voel. De tijdrit van vrijdag is nog altijd onder voorbehoud. Ik heb met bondscoach Koos Moerenhout afgesproken dat ik kijk hoe ik uit de Tour kom. Ik voel mij goed, maar ik heb een moeilijke tijd achter de rug. Het is best veel geweest en ik wil mij niet overvragen en dat weer meenemen naar volgend jaar. Ik ga lekker uitrusten en dan gaan jullie mij in Imola weer zien.”

Dit artikel delen:

104 Reacties

Gilberto 20 september 2020 om 19:45

Mooi en terecht dat hij trots is op zichzelf. Gewoon een prima niveau gehaalt na dit alles

0
Miko1983 20 september 2020 om 19:48

Vind ook dat we niet meer van Tom mochten verwachten. Na zo'n lange afwezigheid een sterke rentree. Benieuwd of hij volgend jaar weer als vanouds mee kan doen om de knikkers! Heb er wel vertrouwen in.

0
Gilberto 20 september 2020 om 19:54

Meedoen om de knikkers durf ik niet te zeggen. Het is wel gewoon heel waarschijnlijk dat hij volgend jaar nog beter zal zijn, maar aan de andere kant zijn er dit jaar ook heel veel toppers tussenuit gevallen. Dus er zal weer zware concurrentie zijn

0
Miko1983 20 september 2020 om 20:58

Voor Tom moet er ook een beetje een parcours zijn wat hem ligt.
Die man is gemaakt voor de tijdritfiets lijkt het

0
Guushovd 20 september 2020 om 19:49

Wat een mooi interview was dat. Fantastisch mens en sportman. Ik hoop dat hij nog hele mooie dingen gaat doen.

0
fietsvriend 20 september 2020 om 19:59

Ja, was echt mooi idd. Zou TJV in de toekomst nog een keer het groepsgevoel zoals dat in deze groep was kunnen herhalen? Daar heb ik echt van genoten. Ze konden allemaal door muren voor elkaar en wat is de deceptie groot.

0
Joaquim Agostinho 20 september 2020 om 20:35

Voor de vleesindustrie bijvoorbeeld…
https://www.nrc.nl/nieuws/2020/09/18/de-ziel-van-dumoulin-a4012698

0
Bruine Koersbroek 20 september 2020 om 20:52

Lol, ja Tom kan de nieuwe Yvon Jaspers worden..

0
Domestique 20 september 2020 om 19:51

Laat me eerst stellen dat ik Dumoulin een prachtige renner vind (misschien wel net door die kwetsbaarheid die hem zo menselijk maakt), maar zo zie je toch dat hij op mentaal vlak iets mist dat de allergrootste kampioenen in de sport wel hebben.

Zie een Froome, Contador, Valverde, Gilbert, Armstrong… (hoe dubieus ze misschien ook mogen zijn op ander vlak) of zelfs Roglic nooit zo’n interview geven.

Hoop in ieder geval wel dat hij straks in de Vuelta weer kan meestrijden om eindwinst.

0
Spirit 20 september 2020 om 19:59

Ik wilde iets dergelijks schrijven.
Het moet allemaal maar precies kloppen met Tom want anders verliest hij zijn koppie..jammer.
Hele goede renner en hopelijk zien we hem nog eens op een podium in een grote ronde hoewel het me totaal niet zou verbazen als hem dat nooit meer gaat lukken.

0
Romāns Vainšteins 20 september 2020 om 20:03

Dit is voor mij juist de reden om hem net iets meer te gunnen desondanks dat het mijn type coureur niet helemaal is. Dumoulin kan zijn emoties niet uitzetten en dat maakt hem, hoewel af en toe overmatig rancuneus \ mopperkont, lekker menselijk en tastbaar. Ik denk juist dat hij met de mentaliteit moet koersen van ‘alles wat lukt is mooi meegenomen’ en dan gaan de anderen nog een krachtige tegenstander aan hem hebben tot aan de tour toe. Reken ook maar er op dat juist deze ronde hem veel extra wijsheid heeft opgeleverd om daar te komen.

Hup Tom.

0
peterwinnen 20 september 2020 om 20:15

Misschien praat hij wat meer over zijn twijfels dan de anderen? Ik heb altijd geleerd dat de grootste kampioenen vaak ook enorme twijfelaars zijn? Grote popsterren staan soms te kotsen van angst omdat ze het podium op moeten.

0
Petros 20 september 2020 om 22:14

Dat is nogal kort door de bocht. Dat anderen er niet over spreken, betekent niet dat het niet speelt. Wegstoppen is juist erger dan er openlijk over spreken. Ik waardeer Tom Dumoulin doordat hij juist zijn gevoelens deelt op een beschaafde manier. Die intelligente openhartigheid zie je zelden in de topsport. Voor mij is hij daarom de grootste kampioen. Hij doet het niet zoals die anderen, maar hij doet het op zijn manier.

0
Kelder is de Man 21 september 2020 om 03:28

Inderdaad RV.

Hup Tom.

0
Merlinappa 20 september 2020 om 19:57

Mooi dat Tom zo’n eerlijke renner is. Geeft ook meermaals aan hoe bizar hard Poga heeft gereden gisteren trouwens.

0
Bikepure 20 september 2020 om 19:59

Ik weet niet of dit altijd al zo is geweest, maar ik vind het wel een beetje een aansteller geworden. Echte winnaars hoor je nooit dit soort zielige taal uitslaan.

0
vevie 20 september 2020 om 20:04

Wel heel stellig, dit. Jammer dat mensen vaak vergeten dat dit ook gewoon mensen zijn. Hoezo is het zielig om je kwetsbaar en open op te stellen? Dit soort reactie zal ik nooit snappen.

0
Romāns Vainšteins 20 september 2020 om 20:05

Maar die interviews zijn ook het aangluren niet waard en zo nep als het maar kan natuurlijk, een hele zeldzaamheid uitgesloten.

0
Spirit 20 september 2020 om 20:07

Zielig is het totaal niet, wel heel eerlijk
En niet iedereen is gezegend met een killer, over mijn lijk, alleen winnen telt mentaliteit.

0
Merlinappa 20 september 2020 om 20:10

Een ‘echte’ winnaar wint. Niks meer en niks minder. Verder mag een ‘echte winnaar’ zelf bepalen wat ie doet of niet.

0
CechRepublic 20 september 2020 om 20:24

En als Froome of een andere robot wint vervolgens weer klagen dat ze niks zeggen in interviews. Het is werkelijk nooit goed. Heb ik toch liever Dumoulin of wat attitude van Evenepoel.

0
girardengo 20 september 2020 om 20:29

Een aansteller lijkt me iemand die zich anders – beter, zieliger – voordoet dan hij is. Dat is bij hem niet het geval, hij is open over zijn twijfels. Dat is knap voor een topsporter.

0
Tijmuh 20 september 2020 om 20:30

Een aansteller in welke zin dan? Hij is gewoon eerlijk en opperhartig hier. Een winnaar mag geen twijfels hebben? Wat een onzin.

0
Petros 20 september 2020 om 22:17

Heel makkelijk om dat te schrijven achter je toetsenbord.

0
Chris Van Uden 21 september 2020 om 09:01

Volgens mij is Tom ook wel een echte winnaar. Giro, WK Tijdrijden, NK… Etappes in grote rondes…

0
Oblomov 20 september 2020 om 20:06

Weer over die waardes. Hij gelooft er niets van. En terecht natuurlijk. Dat hij in die klim zwaar verliest, dat gaat er nog wel in, maar op dat hij in die eerste 30 km niet minimaal een minuut pakt is totaal ongeloofwaardig.

Hoop dat hij het najagen van klassementen achter zich laat (tenzij er zich een buitenkansje voordoet zoals de Giro van 2017) en weer lekker de Dumoulin van 2016 wordt.

0
vevie 20 september 2020 om 20:10

Ik ga ervan uit dat de meeste mensen wel, al dan niet stiekem, sceptisch zijn. Ik vind Poga echt een geweldige renner. Hij durft tenminste en valt altijd aan als hij kan. Dat moeten we meer hebben in de koers. Daarnaast geef ik ook gewoon eerlijk aan dat ik zeker kanttekeningen plaats bij zijn prestatie gisteren. In wielrennen blijkt uiteindelijk altijd achteraf dat als het te mooi om waar te zijn is, het dat vaak uiteindelijk ook is.

0
Merlinappa 20 september 2020 om 20:11

Ik heb ook het idee dat hij het inderdaad niet helemaal gelooft.

0
Joaquim Agostinho 20 september 2020 om 20:19

Als Dumoulin zo eerlijk is als hier wordt beweerd, moet hij niet flauwtjes suggereren, maar keihard uitspreken wat hij nu precies bedoelt!

0
Gilberto 20 september 2020 om 20:57

Bij sommige renners ken ik het me best goed voorstellen hoor, maar ik merk toch dat mensen nu wel heel snel gaan roepen dat die of die renner beter ken stoppen met het klassementrijden en andere doelen moeten stellen. Op die manier blijven er nog 3 of 4 renners over voor de grote ronden, zal het er niet leuker op maken.
Ik hou niet van de term, maar ik vind het onzin om tegen iedere ‘net-niet renner’ te zeggen dat ze maar moeten stoppen met het najagen van een klassement.

0
peterwinnen 20 september 2020 om 21:04

dat maakt Tom zelf wel uit. En als ik hem was, zou ik mooi voor de klassementen blijven gaan. Enorm trackrecord.

0
de nieuweMerckx 20 september 2020 om 23:33

En denken dat de arme kerel nog nooit tegen Remco gereden heeft. Dan gaat ie wat meemaken.

0
Chris Van Uden 21 september 2020 om 09:02

Evenepoel heeft niets met dit artikel te maken.

0
skylimit 20 september 2020 om 20:09

Hij heeft zijn waardes terug gekeken, maar dan zal hij toch ook de conclusie moeten trekken dat zijn waardes op de klim helemaal niet zo goed waren.
Ik denk dat hij meer mentaal moe is dan fysiek. Fysiek lijkt hij weer aardig op niveau te komen. Hopelijk kan hij zich mentaal hervinden al zal het winnen van een WK (tijdrijden) of op de weg c.q. de Vuelta (als hij daar naar toe gaat) nog niet evident zijn.

0
FDJ 20 september 2020 om 20:11

Die waren op WK niveau dat zegt hij toch. En Dumoulin is altijd eerlijk. Dus geen reden daar aan te twijfelen.

0
Ouwe Taaie Bask 20 september 2020 om 20:19

Als je dit van Tom leest, hoeveel respect moet je dan voor de veerkracht van zn ploeggenoot Gesink hebben. Als je kijkt wat die allemaal heeft meegemaakt en wat voor een tour die heeft gereden.
Hopelijk gaan we nog veel van deze klasbakken zien, liefst volgende week al!

0
Romāns Vainšteins 20 september 2020 om 20:49

Gesink is natuurlijk vele, vele malen meer een beroepsfreak, dat stukje terugknokmentaliteit wat Dumoulin op moet wekken zit er bij hem standaard dna in.

0
bobby bobsma 20 september 2020 om 20:20

edit wf: laat trollgedrag achterwege svp

0
CechRepublic 20 september 2020 om 20:23

Met Remco erbij was RE als enige gefinisht. De rest was allemaal buiten tijd binnen gekomen.

0
Spirit 20 september 2020 om 20:24

Ik denk dat de competitie niet eens gestart was als hij op de deelnemerslijst had gestaan

0
CechRepublic 20 september 2020 om 20:27

Pogacar is een leuke tussenpaus die ons nog enigszins de illusie van strijd in de grote rondes de komende 15 jaar mag geven.

0
stark72 20 september 2020 om 20:58

Laat Remco eerst maar ’s proberen drie weken heel te blijven in een grote ronde dat wordt al lastig genoeg. Ja hij kan gruwelijk hard fietsen maar sturen is nou niet bepaald z’n sterkste punt.

0
Bruine Koersbroek 20 september 2020 om 21:06

Kruimeltjes rapen en hopen op een stuurfout, dat is dus het lot van de rest van de Worldtour-renners..

0
Sjef 20 september 2020 om 20:24

TD is de enige die openlijk vraagtekens zet bij de prestatie van Pogacar. Jammer dat er niet doorgevraagd word in de interviews. Zij zien de waarden en wanneer hij zegt ik heb waardes getrapt die WK waardig waren en er rijd iemand 1.20 sneller dan kan dit mijn inziens niet…ook niet omdat de waarden 2 jaar terug nog niet voldoende waren om een profcontract bij sunweb te krijgen.
Met een hapje verschil winnen ok, maar dit zijn epo achtige verschillen.

0
Tijmuh 20 september 2020 om 20:26

Het lijkt me ook dat TD verdenkingen heeft bij Pogacar. De twijfels zijn bij mij ook aanwezig.

0
CechRepublic 20 september 2020 om 20:29

Pogacar reed kennelijk 6,9 watt per kg. Van Aert reed ongeveer en halve minuut langzamer die klim op, maar is wel 12kg zwaarder dan Pogacar. Wat reed dan wel niet voor wattages bergop?!

0
SnellePelle 20 september 2020 om 20:39

https://twitter.com/velofacts/status/1307367106695041024?s=21

6,5watt/kg over 16’ gedurende de klim is helemaal geen absurde waarde. Tom vergeet dat hij 69kg weegt en koos voor de zwaardere TT fiets om mee omhoog te rijden.

Pogacar staat in PCS te boek met 66kg, dat scheelt inclusief het verschil van de TT bike 7kg.
Dat is een mega verschil.

Poga moest 429 watt gemiddeld trappen, Dumoulin 475 watt gemiddeld om met de TT fiets dezelfde klimtijd te realiseren.

Roglic was de grote tegenvaller, die ging omhoog met 6watt/kg of te wel 390 watt gemiddeld. Had simpel de benen niet.

0
Bruine Koersbroek 20 september 2020 om 20:42

Hij weegt zijn woorden nauwkeurig, maar dit is veelbetekenend.. En de uiteraard laat Han Kock weer volkomen na om hier op door te vragen.. Nos, zucht…

0
Panache 20 september 2020 om 21:09

Op het vlakke is een laag gewicht weer nadelig voor je totaal aantal watts en ook op het vlakke was Pogacar fenomenaal. De vraagtekens zijn zeer terecht.

0
jan jansen 20 september 2020 om 22:05

Panache
Idd, ongeloofwaardige prestatie

0
$kedel 20 september 2020 om 22:11

Knap dat zoveel mensen hier doping-insinuaties in zien.
Dat is absoluut niet wat Dumoulin doet, net zoals toendertijd Adrie van der Poel helemaal niets bedoelde met "hij lijkt niet te ademen" behalve dat v Aert gewoon oersterk was.

0
CechRepublic 20 september 2020 om 22:12

@SnelleWhatever, en jij kan duidelijk niet lezen;

– Het was 6,9 watt per kg. Bij 66kg is 455 watt, geen 429, toch een verschil, toch een verschil van 6%. Ik lig van 455 watt ook niet van de bank, mara de kenners hier vonden het gister hét bewijs dat er iets net klopt.

– Waar heb ik het over Dumoulin?! Van Art, Dumoulin. Potato, Potato.

– Van Aert rijd maar beperkt langzamer. Om, zoals hij deed, bijna even hard te rijden moet hij ruim 15% hogere wattages trappen. Dat is gemiddeld 525 watt. En daar schrik ik wel van.

Even lezen he, voor je reageert met een boos epsitel dat precies nul komma nul ingaat op mijn vraag.

0
KennyKlimmen 20 september 2020 om 22:52

True idd keitiekloze journalistiek uit Mart Smeets tijdperk

0
boenk 21 september 2020 om 01:04

@Chech, welk gewicht hanteer jij voor van Aert?

0
CechRepublic 21 september 2020 om 06:37

78kg (na zeer “uitgebreid” googelen).

0
SnellePelle 21 september 2020 om 06:47

Lees eerst deze maar eens door…
https://twitter.com/velofacts/status/1307367106695041024?s=21

0
Merlinappa 21 september 2020 om 08:51

@snellepelle
Ik vraag me af wat de margin of error is. Ik geloof niet dat Wout maar 0,12 watt lager trapt dan Porte. Wout is toch echt een heel stuk zwaarder. En Mas die ook maar een fractie minder trapt terwijl die op papier misschien wel 13 kilo lichter is dan Wout. Dan zou die toch een stukje harder omhoog moeten gaan..

0
SnellePelle 20 september 2020 om 20:27

De output kan de wel goed geweest zijn, maar als je bewust 4kg onnodig meezeult door op een TT fiets te blijven zitten maak je minder meters per minuut.

En mentaal is het openlijke hulde of huilen bij Tom. Dat maakt hem mens als renner. Pogacar en Roglic geven beide niets zeggende interviews: ”it’s amazing, thank the team”. Dan hoor ik liever over de scheten die bij Dumoulin dwars zitten.

0
Wheely 20 september 2020 om 20:32

4 kg lijkt me wat overdreven maar wisselen met zo’n klim lijkt mij ook de enige optie.

0
Man met de hamer 20 september 2020 om 20:40

4 kilo? Kan je dat toelichten?

0
boenk 21 september 2020 om 01:12

normaal 1.5 à 2 kg verschil.

0
Arie den Blanken 20 september 2020 om 20:29

Houd er rekening mee dat wielrennen zijn tweede keuze was. Overdreven gesteld is hij veel te hoog begaafd voor het geestdodende bedrijven van topwielrennen.

0
Bruine Koersbroek 20 september 2020 om 21:10

Lol, niet iedereen die hoger dan de Havo heeft gedaan is hoogbegaafd he..

0
yo-eddy 20 september 2020 om 21:31

… sprak bruine koersbroek met LTS zwakstroom … ;)

0
Bruine Koersbroek 20 september 2020 om 21:42

Haha, thanks eddy! Hedde gij ook Havo gedaan ofzo..

0
Lance4eva 20 september 2020 om 21:59

Maar zwakbegaafd genoeg om nog steeds geen Tourzege op zijn naam te hebben.

0
Guushovd 20 september 2020 om 22:10

Tom heeft het gymnasium gedaan. Is wel effe iets anders dan de HAVO.

0
Bruine Koersbroek 20 september 2020 om 22:21

Er stond dan ook ‘hoger dan de Havo’ Guushovd..

Ja het schijnt dat ze het bij Sunweb al zat waren om steeds in het Latijn te worden uitgescholden door hem..

0
Jacco van Stierop 20 september 2020 om 22:29

Dubito, ergo sum.

0
girardengo 20 september 2020 om 23:46

@Jacco van Stierop
Daar lijkt het bij hem wel op ja.

0
Gras 20 september 2020 om 20:31

Dumoulin zoekt naar de underdog positie om vanuit daar toe te slaan. Druk en vooral verwachtingen van anderen vindt hij niet erg comfortabel. Zag je ook aan het feit dat hij direct zijn vrije rol opgaf, toen hij merkte dat Roglic (iets) sterker was.

Die verwachtingen van anderen drukken zo zwaar op hem, dat hij het niet gepast vindt om niet direct grootmoedig zijn bescherming op te geven voor iemand die zichtbaar beter is. Althans zo komt het over.

Niet nodig. Hij moet echt de omslag psychisch gaan maken naar het goed omgaan met verwachtingen van anderen en daar juist energie uit putten.

En dat verhaal van die 5% en dan zo’n absolute conclusie daar weer aan verbinden. Tom raaskalt. Die fiets alleen al scheelde iets van 30 seconden. Zelfs Van Aert was tig keer sneller dan Tom op de klim. En die kwam in het hooggebergte niet mee, Tom was daar ijzersterk.

Dat moet hem duidelijk maken dat de wattages langzaam weer stijgen en gedateerd raken. Moet wel zeggen dat dit suspect is, maar goed.

Als Tom al tenminste een 40tal seconden sneller rijdt en Van Aert onder zich houdt – met een klimfiets zoals Pogacar – dan is het gat nog 40 seconden. Wat Tom hier vergeet terwijl hij zelf eigenlijk ook al heeft geconcludeerd, is dat hij nog niet op zijn top is. Ondanks dat hij zijn topwattages weer haalt.

Conclusie Tom: je bent zelf je grootste vijand vriend. Je hebt nog een Tourwinst in je. Pogacar gaat dit niet herhalen voorlopig en zowel dan verlies je van de 2e Merkx. En ik geloof niet in een 2e Merkx, sinds Armstrong meer eindzeges haalde dan Merkx en dat met wat extra’s in zijn thee deed.

NIET bij voorbaat de handdoek gooien dus. Deed Pogacar ook niet.

0
SteVwonder 20 september 2020 om 20:45

Je halt de woorden uit mijn mond. Een Tom op topniveau (dat was hij niet) die zijn fiets wisselt rijdt toch echt wel harder dan Van Aert naar boven. Ik denk dat hij dan zeker een minuut harder had gereden.

0
Merlinappa 20 september 2020 om 21:13

Ik vind het wel mooi dat iedereen hier, zonder enig inzicht in data, beweert dat Tom ongelijk heeft. Ik denk dat Tom zijn data beter kan inschatten dan jullie, vooral als jullie ook nog eens geen inzage hebben. ;)

0
Gras 20 september 2020 om 21:22

@merlinappa: als iets duidelijk is geworden de afgelopen jaren, is dat als Tom iets niet kan, is dat zijn eigen kracht inschatten. Dat was bij Sunweb niet anders. Ook daar moesten ze hem managen.

0
Merlinappa 21 september 2020 om 09:07

@gras
Gelukkig hoeft hij ook niet in te schatten, maar spreken de cijfers uit zijn powermeter voor zich in dit geval. En die cijfers hebben wij niet, dus alles wat wij zeggen is pure speculatie in tegenstelling tot Tom’s worden.

0
Bruine Koersbroek 20 september 2020 om 20:48

Aanstellerig zou ik hem niet willen noemen (zoals hierboven gebeurt), maar toch wel enigszins navelstaarderig.. En als de situatie echt zo dramatisch slecht was als hij nu schetst, snap ik niet goed dat hij als min of meer gelijkwaardige kopman werd gepresenteerd voor aanvang van de Tour (los van de vraag of wij wielervolgers daar ook zo in geloofden)..

0
Ingmar T. 20 september 2020 om 20:55

Gewoon doorgaan Tom. Je bent nog jong, hebt al een mooie carrière gehad, en er ligt nog veel meer in het vooruitzicht.
Wat ik me wel afvraag is, hoe Tom over de prestatie van Pogacar spreekt.
5% verschil, dat is een wereld van verschil op dit niveau.
Vroeger zeiden de Belgen over dit soort prestaties: "buitenaards"…. laat ik het dan zo noemen. Het was "buitenaards" wat ik gezien heb. ONGELOFELIJK.

0
Joaquim Agostinho 21 september 2020 om 09:39

Nog jong? Over een paar maanden 30jr., dat is in de huidige wielrennerij tamelijk bejaard.
Tom heeft in ieder geval een prachtige toekomst achter zich.

0
horsm 20 september 2020 om 20:58

Ik vond Tom uiteindelijk heel goed. Missschien met Porte samen ‘the best of the rest.’

0
ddjong67 20 september 2020 om 21:05

@ingmar T .. ik probeer niet tussen de regels door te luisteren ….

0
Ingmar T. 20 september 2020 om 21:23

Lance zat geloof ik ergens op 6,3-6,5W/kg op heeeeeeeeeeeeeeeeele goeie dagen.

Ik denk dat Pogi, het boek… “Lance Armstrong Performance Program”, van voor tot achter kent.

0
De Siepel 20 september 2020 om 21:43

Dumoulin is open en eerlijk. Maar hij is enorm kritisch op zichzelf en legt de lat steeds (te) hoog. Dat verklaart ook telkens zijn ontevredenheid over zijn fietsprestaties.
Een sportpsycholoog is wellicht toch aan te raden. Hij moet leren inzien dat het glas vaker half vol is dan half leeg.

0
Turtlehead 20 september 2020 om 22:02

En dat je met een half glas óók je dorst kunt lessen!

0
Joaquim Agostinho 21 september 2020 om 11:56

Zijn vrouw is psycholoog…..

0
assen 20 september 2020 om 22:20

Op het vlakke kwam niemand van de AK renners in de buurt van Tom. Ook Van Aert niet. Cavagna weet ik niet, ivm wind.
Direct NA de tijdrit gaf Tom aan dat het vlakke stuk zo hard was als ie ooit reed, maar niet bergop.

Als Tom in Imola net zo hard rijdt op het vlakke als gisteren, dan wordt het podium. Hoe hard rijdt Dennis nu, is voor mij de vraag….

0
Petros 20 september 2020 om 22:23

Hoewel Pogacar de Tour gewonnen heeft, is Tom Dumoulin voor mij de grootste winnaar van deze Tour. Voor hem leek de Tour niet alleen een fysieke, maar ook een mentale kwelling. Dat hij strijd op beide vlakken heeft gewonnen vind ik inspirerend. Er zijn veel andere renners geweest die de benen ook niet hadden en uiteindelijk zijn afgegleden in het klassement of zelfs zijn afgestapt. Uiteindelijk eindigt hij toch 7e. Hij mag trots zijn.

0
Bruine Koersbroek 20 september 2020 om 22:32

Dit soort vormen van onvoorwaardelijke adoratie blijven toch altijd wel ontroerend.. Net als die fan die honderden keren (letterlijk!) ‘PINOT’ op het wegdek van de Planche de Belle Filles had gekalkt zaterdag..

0
rvb 20 september 2020 om 22:39

Meteen al van die heftige conclusies. Als die laatste heuvel 6% i.p.v. 8% was dan had dat artikel hier niet gestaan.

0
Bruine Koersbroek 20 september 2020 om 23:01

Zo! Over heftige (en tevens vrij onnavolgbare) conclusies gesproken!!

0
Scott Sunderland 20 september 2020 om 23:10

Fantastische kerel Dumoulin. Heerlijk oprecht en met veel gevoel voor humor. Een genot om naar te luisteren. Ja, het is een twijfelaar. Dat hoort een beetje bij hem. Gedurende deze drie weken is hij steeds beter gaan rijden fysiek en is ook het zelfvertrouwen weer aan het terugkeren. Ik gun hem nog hele mooie overwinningen.

0
SpeedyLegs 20 september 2020 om 23:18

Tom moet gewoon meer schakelen. Niet alleen van versnelling maar ook zo nodig van fiets maar vooral tussen zijn gevoel en zijn verstand. Dus een gevoel van dat kan niet onmiddelijk (met hulp van de ploegleiding) laten checken en dan pas reageren ( zeker naar de pers). Dus voortaan eerst zeggen dat “we” de prestaties / resultaten eerst gaan onderzoeken en evalueren. Jammer voor de sensatiezoekers!

0
Panache 21 september 2020 om 08:28

Dat proces is gebeurd, er zat een dag tussen (interview van zondag).

0
negti 21 september 2020 om 00:52

Leuk perspectief: toen Froome net zo oud was als Tom nu is, had ‘ie qua Grote Rondes alleen nog maar één Tour op zijn palmares staan. Alle andere Ronde-overwinningen zijn later behaald (of bijgeschreven…)

Dus go Tom! Hij heeft al één Giro en er zit vast nog wel een Tour, Giro of Vuelta in het vat….!

(en als Froome jaren later een Vuelta alsnog kan winnen, kan ‘ie misschien ook nog weleens een Giro verliezen…)

0
hjjanssen1973 21 september 2020 om 11:52

Dumoulin en Roglic behoren nu al tot de oude renners. De tijd is snel veranderd. Voortaan gaan de jonge renners winnen: Pogacar, Bernal, Evenepoel, MVDP, WVA. Dumoulin en Roglic krijgen nog 1 of 2 jaar de kans, meer niet.

0
negti 22 september 2020 om 01:44

Toen Froome in 2013 de Tour won, was de runner-up een jonkie van 23 jaar oud. Die nr. twee werd een gouden toekomst voorspeld. Hij zou het erop volgend decennium onklopbaar worden ;)

Nu fiets ‘ie – weliswaar met een paar grote rondes opzak van alweer wat jaartjes terug- voor Arkea en zijn zijn meest aansprekende resultaten misschien wel een netflix documentaire en het doorzoeken van zijn hotelkamer alsof het 1998 is.

In het wielrennen weet je nooit wat er gaat gebeuren en hoe iemand zich ontwikkeld.

0
  • 1
  • 2

Headlines

Populair

Materiaalzone