Tom Boonen wint Sparkassen Münsterland Giro, André Looij vierde

zaterdag 3 oktober 2015 om 16:39
Tom Boonen wint Sparkassen Münsterland Giro, André Looij vierde

foto: Tim De Waele/Etixx-Quick-Step

Tom Boonen heeft de tiende editie van de Sparkassen Münsterland Giro op zijn naam geschreven. De 34-jarige Belg van Etixx-Quick-Step won in de sprint voor zijn landgenoot Roy Jans (Wanty-Groupe Gobert) en de Duitser Nikias Arndt van Giant-Alpecin. Boonen is de eerste Belgische winnaar van de Sparkassen Münsterland Giro, een eendaagse koers die dit jaar voor het eerst het predicaat 1.HC heeft meegekregen.

Beste Nederlander was André Looij. De renner van Roompot Oranje Peloton sprintte naar een knappe vierde plaats. Marcel Kittel, die een van zijn laatste koersen reed voor Giant-Alpecin, moest het peloton in de slotfase laten rijden en sprintte dus niet meer.

Hoewel de kans op een massasprint al op voorhand levensgroot was, hadden vijf renners een ander scenario in gedachten. Eerst kozen Mike Terpstra (Roompot Oranje Peloton), Florian Nowak (Stuttgart) en Robert Kessler (LKT Team Brandenburg) het hazenpad. Later kreeg de Nederlander er met Fabian Schormair (Heizomat) en Daniel Westmattelman (Kuota-Lotto) nog twee Duitse metgezellen bij.

De koplopers hadden na zestig kilometer een voorsprong van een goede vijf minuten te pakken, maar het peloton had goed gerekend en streek in de plaatselijke rondjes door finishplaats Münster op de vier (Nowak was al eerder afgehaakt) neer. Boonen bleek vervolgens het sterkste in de sprint en treedt op de erelijst in de voetsporen van André Greipel, die de koers in eigen land dit jaar liet schieten.

flag-de Sparkassen Münsterland Giro (1.HC)
Ibberbüren – Münster (179,9 km)
1. flag-be Tom Boonen (Etixx-Quick-Step)
2. flag-be Roy Jans (Wanty-Groupe Gobert)
3. flag-de Nikias Arndt (Giant-Alpecin)
4. flag-nl André Looij (Roompot Oranje Peloton)
5. flag-de Marcel Sieberg (Lotto Soudal)
6. flag-be Boris Vallée (Lotto Soudal)
7. flag-be Sep Vanmarcke (LottoNL-Jumbo)
8. flag-de Pascal Ackermann (Rad-Net Rose)
9. flag-be Amaury Capiot (Topsport Vlaanderen-Baloise)
10. flag-it Cristian Delle Stelle (CCC Sprandi Polkowice)
Volledige uitslag

Dit artikel delen:

30 Reacties

Di_Rossi 3 oktober 2015 om 22:02

@ Linus daar schrik ik van. Is er dan helemaal geen begeleiding rondom die jongen geweest. Of heeft Giant gedacht laat maar gaan hij gaat toch weg?

wakkie 3 oktober 2015 om 22:49

Snap ik ook niet. Die jongen heeft toch een trainer, teamartsen, fysiologen etc etc?

Wat Boonen betreft: leuk, top!
Altijd maar commentaar krijgen. Wint hij niet, is het niet goed. Wint hij wel, was het tegen Janneke en Mieke. Vele renners winnen nooit of nauwelijks en zouden maar wat blij zijn met uberhaupt een zegetje ergens.

LinusGerdemann 3 oktober 2015 om 23:35

@Di_Rossi aan de begeleiding heeft het niet gelegen denk ik. Na de niet Tour selectie is Spekenbrink naar het Duits kampioenschap afgereisd en heeft daar meermaals met Kittel gesproken. Zelfs tijdens de Tour is er gesproken met elkaar.

Wat het wel is..? Geen idee. Niet om kunnen gaan met de druk die bij zijn status hoort? Speelt er nog wat anders, bijvoorbeeld een depressie of wat anders. Het is vooralsnog gissen… ik hoop van ganser harte dat hij er bovenop komt, want het is absoluut een genot om naar zijn sprints te kijken. Rechte lijn, kracht en bijzonder fair.

sooike 4 oktober 2015 om 10:15

Prima overwinning van Boonen maar om deze koers nu te vergelijken met Strade Bianche gaat wel erg ver. Anderzijds bewijst Boonen nog steeds zijn klasse en zijn de denigrerende opmerkingen van ene Jeffrey beneden alle peil !

Tokstar 4 oktober 2015 om 13:17

Het gevalletje Kittel lijkt me duidelijk iets mentaal.

Headlines

Materiaalzone

Populair