Tom Boonen tipt Van der Poel voor Parijs-Roubaix: “Hij is echt superslim”

donderdag 14 april 2022 om 17:22
Tom Boonen tipt Van der Poel voor Parijs-Roubaix: “Hij is echt superslim”

Van der Poel op de kasseien van Parijs-Roubaix - foto: Cor Vos

Tom Boonen won in zijn carrière liefst vier keer Parijs-Roubaix en de oud-renner is dan ook de aangewezen man om vooruit te blikken op de Hel van het Noorden, zo moet Velonews hebben gedacht. De inmiddels 41-jarige Boonen heeft het onder meer over Mathieu van der Poel en zijn oude ploeg Quick-Step-Alpha Vinyl.

De nieuwe RIDE is nu verkrijgbaar! Onze wintereditie staat in het teken van terugblikken en vooruitkijken. Over binnen fietsen op de beste smart trainers, buiten fietsen onder uitdagende omstandigheden, maar ook het opzoeken van adembenemende fietsgebieden waar de zon nog wel schijnt.
Bestel 'm nu online en je krijgt hem binnen enkele dagen thuisbezorgd.

Boonen, in 2005, 2008, 2009 en 2012 winnaar van Parijs-Roubaix, ziet in Van der Poel de favoriet voor zondag. “Ik denk dat hij gaat winnen”, aldus Boonen, die lovend is over de Nederlander van Alpecin-Fenix. “Ik stond in de Ronde van Vlaanderen langs de kant van de weg. Tadej Pogačar probeerde op de tweede passage van de Oude Kwaremont met Van der Poel te spelen, maar die laatste wist te profiteren van de achtervolgers.”

“Van der Poel is superslim en dat vind ik zo leuk aan hem. Hij hoeft niet de sterkste te zijn in de koers. Hij vecht gewoon voor de overwinning en kan dan zijn eigen omstandigheden creëren. Mathieu gebruikt alles wat hij in zich heeft om een wedstrijd te winnen.” Van der Poel maakte vorig jaar zijn debuut in de helleklassieker en werd meteen derde. Na een epische en loodzware editie moest hij zijn meerdere erkennen in winnaar Sonny Colbrelli en Florian Vermeersch.

“Bij Quick-Step-Alpha Vinyl is het gewoon pech en nog eens pech”
Boonen heeft het in gesprek met Velonews ook over zijn oude ploeg Quick-Step-Alpha Vinyl. De Belgische sterrenformatie was lange tijd de dominante factor in de (Belgische) voorjaarskoersen, ook na het afscheid van Boonen, maar dit jaar rijden ze voornamelijk achter de feiten aan. Boonen is echter mild voor zijn voormalige werkgever. “Bij Quick-Step-Alpha Vinyl is het gewoon pech en nog eens pech.”

Boonen in zijn laatste Parijs-Roubaix, 2017 – foto: Cor Vos

“Ze hadden enorm veel zieke renners en ik zei vijf of zes weken geleden in een podcast al dat ze de voorjaarsklassiekers dit jaar konden vergeten. Als zeven of acht jongens in de klassieke ploeg ziek worden, kun je het schudden. Dat valt niet meer goed te maken. Vanaf dat moment was het allemaal voorbij. Op naar volgend jaar. Zonder ziekte zou Kasper Asgreen hebben meegedaan voor de overwinning.”

“Alleen: Yves Lampaert, Zdeněk Štybar en Asgreen werden ziek. Bij Tim Declercq was het onduidelijk of hij überhaupt wel weer kon fietsen”, vervolgt Boonen. “Als je zoveel pech kent, is het niet realistisch om resultaten te verwachten. En als je dan ook nog gedemotiveerd raakt, wordt de situatie alleen maar erger. Ze hebben nog steeds een sterke klassiekerkern, maar ze hebben ook gewoon geen leider zoals bij Jumbo-Visma en Alpecin-Fenix.”

Dit artikel delen:

13 Reacties

bswinkelss 14 april 2022 om 17:30

Bedankt Tom, goeie tip. Was ik zelf nooit op gekomen!

0
Tollpatscher 15 april 2022 om 07:48

Beste Tom, je wilt hiermee toch hopelijk niet zeggen, dat Remco de domste is van het peleton?

0
VerstandOpNul 14 april 2022 om 17:41

“Van der Poel is superslim en dat vind ik zo leuk aan hem. Hij hoeft niet de sterkste te zijn in de koers. Hij vecht gewoon voor de overwinning en kan dan zijn eigen omstandigheden creëren. Mathieu gebruikt alles wat hij in zich heeft om een wedstrijd te winnen.”
Goh dit herken ik eigenlijk niet helemaal.. Hij is toch regelmatig veel te druistig erin gevlogen.. En wint vaak omdat hij er qua power zo ver bovenuit steekt..
Pas dit jaar is hij ietsje meer berekenend gaan rijden..

0
Amio1998 14 april 2022 om 18:06

DDV en RVV won ie niet omdat ie de sterkste was hoor. Ik zie een aanzienlijk verschil tussen de MvdP van 2/3 jaar geleden en die van nu

0
Gebruikersnaam 14 april 2022 om 18:26

Hij rijdt al jaren ondoordacht en na 2 weken (al dan niet uit noodzaak) wat sluwer te moeten rijden, is ’t een slimme renner?

Hij zat in de RvV alsnog véél te ver bij de 2e Kwaremont, die fout blijft hij dan toch keer op keer maken.

0
Romāns Vainšteins 14 april 2022 om 18:40

Afgelopen jaargang verprutste MvdP wel de RvV spurt als die van Roubaix ook een beetje (toptegenstrever had hij daar) doch waren zijn keuzes in de koers zelf prima.

En als Boonen het zegt is het vaak gewoon waar, zeker met betrekking tot keien

0
adelaarvanantwerpen 14 april 2022 om 18:28

Asgreen werd ziek juist voor de Tour de Provence (begin februari). Was al in vorm tijdens Strade. Hij kan echt niet het excuus van ziekte gebruiken. Stybar had een kleine ziekte. Die miste zelfs geen enkele wedstrijd.

Lampaert is de enige die echt het excuus ziekte kan gebruiken. Maar Lampaert kwam in het verleden wel al vaker veel tekort in het zwaardere Vlaamse werk en was sowieso al de man voor Roubaix. Heeft ook al gezegd goed in orde te zijn voor Roubaix.

Quickstep heeft zeker ziekteproblemen gehad, maar dat is zeker niet de enige reden dat zij tekort schieten. Stybar wordt te oud, ballerini komt te kort, Senechal is iemand voor plek 8/9, Asgreen is minder dan vorig jaar.

0
vanSpringel 14 april 2022 om 19:04

’n Nederlander hè !

0
Wheely 14 april 2022 om 19:42

Kan me wel voorstellen dat onze halve Nederlander slim overkomt op Tommeke, helemaal vergeleken met hoe sommige Belgen aan het koersen waren in de Brabantse Pijl! ;)

0
Romāns Vainšteins 14 april 2022 om 20:52

Het intelligentieniveau van Nederlanders was aldaar wat minder goed te peilen hoorde ik.

0
Wheely 14 april 2022 om 21:34

De echte slimmeriken hielden hun kruit nog even droog voor Pasen.

0
Marco Willems 14 april 2022 om 21:55

Tommeke heeft er kijk op jongens. Ik wilde eigenlijk de kleinzoon van Poulidor tippen maar ben de naam kwijt.

Stiekem hoop ik qua QS toch op een wederopstanding van Lampaert, hoe onwaarschijnlijk dan ook. Vorig jaar zo goed en zoveel pech op verkeerde momenten.

0
Lalsacien 14 april 2022 om 22:02

David misschien???

0

Headlines

Populair

Materiaalzone