Tom Boonen: “Heb hard aan mijn sprint gewerkt”

zondag 4 september 2016 om 12:08
Tom Boonen: “Heb hard aan mijn sprint gewerkt”

foto: ASO / G. Demouveaux

Tom Boonen wordt voor het WK in Qatar een renner om rekening mee te houden. De 35-jarige Belg wil in Doha elf jaar na zijn titel in Madrid een gooi doen naar een nieuwe regenboogtrui.Met zijn overwinning in de Brussels Cycling Classic zette hij zaterdag zijn ambitie kracht bij.

Niet Kittel, maar Boonen sprintte namens Etixx-Quick Step gisteren om de overwinning. “Het is momenteel een beetje moeilijk, want Marcel Kittel en ik werken hetzelfde programma af voor het WK. Maar ik vroeg of ik het in Brussel mocht proberen. Als je vraagt om die druk en het dan kunt afmaken, dan is dat heel fijn”, reageert Boonen tegenover Sporza.

De afgelopen maanden won hij al in Wallonië en Londen. “Ik werk voor het WK een alternatief programma af. En dat doe ik heel bewust, omdat het WK heel laat op het seizoen valt en normaal gezien in extreme omstandigheden afgewerkt zal worden”, legt hij uit. “Ik wil zo fris mogelijk aan de start staan van het WK, want het is voor iedereen een zwaar seizoen geweest. Dat geldt zeker voor de jongens die naar de Tour en de Spelen geweest zijn. Je mag dat niet onderschatten. Dat kruipt in de kleren.”

Hij is tevreden over zijn progressie tot dusver. “Ik voel me oké, maar ik voel me nog niet super. Maar met mijn sprint gaat het goed en dat is het belangrijkste. Ik heb er hard aan gewerkt.”

Dit artikel delen:

5 Reacties

Mark 4 september 2016 om 12:12

Toch mooi van Kittel dat hij Boonen in Brussel de kans geeft om te winnen en vertrouwen te krijgen in zijn sprint.

0
Colbrelli. 4 september 2016 om 12:20

Of zou Kittel zichzelf willen behoeden voor een nieuwe “afgang”, omdat het er de laatste koersen niet echt lekker uitkomt? Als hij hier wordt geklopt door flink wat andere mannen kan dat wel eens van invloed zijn op de keuze van de Duitse bondscoach.

Ben ontzettend benieuwd naar Boonen. Moet toegeven dat ik hem toch wat te vroeg afgeschreven had, begin steeds meer het gevoel te krijgen dat hij daadwerkelijk een grote kans maakt straks in Qatar. Zou het hem zelfs beginnen te gunnen.

0
HoofdIsVrij 4 september 2016 om 12:45

Mooi? Zullen gewoon ploegorders zijn geweest. Maar hoe vaak Boonen hier niet al is afgeschreven… Knap dat hij dan toch weer dit weet te presteren. En als die dan ook nog wereldkampioen weet te worden en RvV en P-R in de trui mag betwisten…

0
CyclesGoff 4 september 2016 om 12:50

@hoofdisvrij
Daar zou ik makkelijk mee kunnen leven! Ik moet dan wel een Wuyts scanner op mijn televisie installeren die direct wegschakelt zodra hij een woord met een B wil beginnen.

0
Koersmaniak 4 september 2016 om 13:02

Of Kittel wil aan Duitse bondscoach laten zien dat hij niet perse de kopman hoeft te zijn voor het WK en toch meewil naar Qatar.

0

Headlines

Populair

Materiaalzone