Tom Boonen: “De grootste favoriet? Ik houd het toch op mezelf”

vrijdag 14 oktober 2016 om 16:20
Tom Boonen: “De grootste favoriet? Ik houd het toch op mezelf”

foto: Sirotti

Tom Boonen ziet zichzelf als topfavoriet voor het wereldkampioenschap. “Mijn favoriet? Dan tip ik op mezelf. Het is simpel: het podium of jodium, zoals we onder elkaar zeggen. Enkel als het niet anders kan, ben ik met plaats twee of drie tevreden, maar eigenlijk telt enkel die regenboogtrui. Ik wil hier een heel mooie prestatie neerzetten”, heeft Het Nieuwsblad uit zijn mond genoteerd.

De Belg is met 23 ritzeges en vier eindzeges de meest succesvolle renner in de historie van van de Ronde van Qatar. “Al is de situatie nu heel anders”, zei hij tegen De Telegraaf. “Ten eerste is het veel warmer dan in februari. Iedere inspanning die je nu doet, hakt er veel zwaarder in. Daarbij vindt de finale plaats met lokale ronden op de Pearl van Qatar tussen de flatgebouwen. Wanneer je op de woestijnwegen rijdt, heeft de wind een veel grotere rol.”

“Ik ben honderd procent overtuigd dat slechts vijftig procent van de sprinters in de plaatselijke ronden raakt”, vervolgt hij. ,,Het is niet zoals in een ander WK dat een land bondgenoten kan zoeken om een gat dicht te rijden zodat het een massasprint met honderd man kan worden. Na 150 kilometer in de woestijn zullen er maximaal nog twee of drie man van een land overblijven. Dit WK valt niet te controleren. Ik schat dat er maximaal zestig voor de titel meespelen. Na een slopende wedstrijd kan ik nog een snelle sprint rijden en die mannen verslaan. Ik ben van niemand bang.”

De wegwedstrijd voor de elite mannen wordt komende zondag verreden. Lees alles over de kanshebbers in onze uitgebreide voorbeschouwing.

Dit artikel delen:

45 Reacties

EricV 14 oktober 2016 om 18:33

Wat een pannenkoek

Dayer Quintana 14 oktober 2016 om 18:34

Waarom zou hij dit niet mogen zeggen? Hij is in vorm en heeft de laatste maanden ook niet zo erg veel gekoerst. Tom for WC!

denistel 14 oktober 2016 om 18:44

Heerlijk toch zo,n renner hij durft tenminste.

RubenAV 14 oktober 2016 om 19:19

Dit valt alleen maar te prijzen, alles of niets voor deze held! Ik geef hem alvast een grote kans. Hopelijk gaan de Belgen oorlog maken in het eerste deel, want een sprinterskoers zit niemand op te wachten. Hopelijk gaan we ook in de laatste 10km nog aanvallen zien van typische WK renners of Nederlanders, alles of niets!

robotour 14 oktober 2016 om 19:21

Boonen heeft vast een zonnesteek opgelopen. Zal mij verbazen als hij woord kan houden en/of hij tegen de hitte bestand is. Daarnaast dient hij toch af te rekenen met Gavriria, maar ja dat is een ploeggenoot…. Als Boonen dit volhoudt tot het eind dan moet er ook rekening gehouden worden met Sagan.

debarreman 14 oktober 2016 om 19:31

Prima, de beuk erin als in een juniorenwedstrijd. Desondanks acht ik Boonen tamelijk kansloos.

Wheely 14 oktober 2016 om 19:34

Plopperdeplop!

Mark 14 oktober 2016 om 19:42

Ik vind het wel wat hebben die sprinters die zo overtuigd zijn van zichzelf (doet me een beetje denken aan boksers) in tegenstelling van die klassementsrenners die zeggen dat het allemaal zwaar is en ze het van dag tot dag zullen bekijken en dat de rest ook allemaal goed en sterk is en belangrijker dat zij vooral niet favoriet zijn.

Tokstar 14 oktober 2016 om 19:55

@Arema Pro Cycling Team
De inspiratie was op?

Sagan=hulk 14 oktober 2016 om 19:58

Op wat voor een manier eist deze man opnieuw het kopmanschap op. Omdat het Boonen is springt de media er natuurlijk direct op. Keukeleire heeft een minstens even straffe sprint laten zien in de Vuelta maar toch moet en zal alles op Boonen gezet worden. En Dupont moest er ook altijd bij gezeten hebben zoals Eddy Planckaert zei.

Verder vind ik het verbazingwekkend dat iedereen meegaat in die Boonen hype. Dit jaar heeft hij in één lastige koers iets laten zien, in Roubaix, maar dat had meer met geluk te maken. Verder was het altijd trainen voor het WK. Dus ik zie niet in waarom hij zou winnen als er vanaf kilometer 0 in waaiers gekoerst zou worden.

En in een echte massaspurt is de kans ook nihil dat hij zelfs maar in de buurt van het podium komt. Dus ik vrees dat we na het WK opnieuw zijn jaarlijkse excuses zullen mogen aanhoren en de meesten, met Wuyts op kop, zullen er weer intrappen. Vorig jaar op de Europese Spelen was het de schuld van de Italianen, ik ben al benieuwd wie dit jaar de schuldige zal zijn. Gelukkig is het zijn laatste WK en dus eindelijk de laatste keer dat hij onterecht kopman is.

limburgia 14 oktober 2016 om 20:02

Klasbak ,indien er flink gewaaierd wordt één van de grote kanshebbers
maar …… die verrekte Sagan .

Spruch 14 oktober 2016 om 20:10

Bescheidenheid siert de mens…

arjando.ooms 14 oktober 2016 om 20:37

Dit is toch gewoon schitterend zon instelling. Sowieso goed voor 2 kantjes commentaar op WF.

LyndaLid 14 oktober 2016 om 20:40

Heerlijk om dit topic straks terug te lezen als het hem lukt. Held in de sport, en absoluut een van de favorieten. Gelukkig zijn er altijd mensen, haters of nieuwelingen, die een groot kampioen als Boonen niet op waarde kunnen schatten.

Ik ben voor Sagan, Tommeke en onze Hollanders (buiten Terpstra, die is pas vervelend).

Jungle Man 14 oktober 2016 om 21:24

Van mij mag ie kampioen worden. Ook al denk ik dat ie al een tijdje over de top is

aeroventiel 14 oktober 2016 om 22:47

Qua status zou Boonen het zeker verdienen maar zou het wel jammer vinden als hij het wordt omdat die zou stoppen na P-R en we zo de trui niet het hele jaar zien.
En die resultaten uit de tour of Qatar kan je ook niet meetellen omdat het qua temperatuur dan heel anders is.

Dondersje 14 oktober 2016 om 23:07

ik ben boonen fan. hoop dat hij dit als papa’s laatste kunststukje ziet xd

Covadonga 14 oktober 2016 om 23:24

Ik zie Boonen nog wel ver komen. Het is hem gegund. Niets mis overigens met zijn zelfvertrouwen. Beter dit dan hij zegt dat het niets wordt.

Schollekop 15 oktober 2016 om 08:24

Kan ver komen maar podium, nee. Heeft zijn beste tijd wel gehad inmiddels.

Velominatus 15 oktober 2016 om 10:02

Je kunt er de klok op gelijk zetten. Een paar dagen voor het WK komt er jaarlijks zo’n uitspraak van Boonen. Niet bedoeld voor pers of publiek. Maar om binnen de Belgische ploeg het kopmanschap op te eisen. Dit tot ongenoegen van zijn ploegmaten. Die echter het fatsoen hebben om dat niet in de pers uit te vechten.
De Belgische ploeg is kansloos morgen vrees ik.

Volg hier

Headlines

Materiaalzone

Populair