Tom Boonen: “Dat roze zit in mijn achterhoofd”
Foto: Sirotti
zaterdag 9 mei 2015 om 10:26

Tom Boonen: “Dat roze zit in mijn achterhoofd”

Tom Boonen begint niet zonder ambities aan de Ronde van Italië. “Ik wil hier een prijs pakken”, laat de Belg weten aan Het Nieuwsblad. “Dat roze zit in mijn achterhoofd.”

Deze leiderstrui zou hij vandaag al kunnen pakken. “De ploegentijdrit is een van de redenen waarom ik hier ben. We hebben niet de sterkste ploeg die we kunnen afvaardigen. Het is een algemene ploeg met jongens die een topresultaat in de benen hebben. Ik probeer een van dé motoren te zijn.”

“Top vijf is een redelijke uitslag”, vervolgt Boonen. “Ik hoop wel op de top drie. Zit alles mee, dan kunnen we winnen. Het zit er wel dik in dat ik als eerste van de ploeg over de streep rijd. Het is gewoon 17 kilometer rechtdoor vlammen, met slechts één technisch stukje in. Het hangt af van details. Het zou leuk zijn voor onze tweeling dat ik met roze truitjes naar huis kom.”

Patrick Lefevere
Ploegbaas Patrick Lefevere heeft vertrouwen in zijn renner. “Ik verwacht toch dat hij een paar keer meesprint om te winnen”, stelt hij in een gesprek met Sporza. Greipel lijkt de belangrijkste concurrent van Boonen. “Boonen heeft Greipel al geklopt in Qatar en in de Ronde van België vorig jaar. Greipel is meer een echte spurter dan Tom, maar als Tom goed is, kan hij Greipel zeker aan.”

RIDE Magazine
16 Reacties
Sorteer op:
9 mei 2015 10:41
Aha, toch gaan sprinten! D8 dat de bedoeling was om Uran te beschermen, zoals Tossato Contador beschermt bij Saxo-Tinkoff.
9 mei 2015 10:45
Als ie niet wint, heeft ie een probleem. Dan heeft ie hoogstwaarschijnlijk verloren van een andere sprinter en op Matthews of Viviani nog boni's pakken lijkt me lastig...
9 mei 2015 10:46
@pirazzi

Het is nu niet dat je tossato voor veel anders kan gebruiken itt boonen...
9 mei 2015 11:17
Ik zie Etixx het nog wel goed doen in de ploegentijdrit en als het ze mee zit de trui pakken met Boonen als een van de motoren, de sprints daarentegen zie ik hem niet zo snel winnen van Matthews, Nizzolo, Mezgec, Greipel, en nog een rits Italiaanse sprinters, tenzij het heeeel hard waait en redelijk vlak is.
9 mei 2015 11:23
Ik gun het hem wel, zo idd mooi zijn voor de kinderen. Maar Orica wint deze TTT met vingers in de neus denk ik.
9 mei 2015 12:11
blijft allemaal wat vreemd ene keer wordt er gezegd hij is weg kapitein en gaat knechten nu hebben ze het weer over sprinten? erg benieuwd
9 mei 2015 12:26
"Het zit er wel dik in dat ik als eerste van de ploeg over de streep rijd"

Fijn, dan weet Uran ook wat de verhoudingen zijn
9 mei 2015 12:59
@thijs E Uran wil echt niet die roze trui pakken de eerste dag: extra dopincontrolers, persbabbels,... Die wil na de rit direct de bus in, eten massage en rusten!

Boonen zal zoals in de vuelta vorig jaar rijden. Af en toe proberen meespurten en in de andere ritten uran uit de wind houden. Boonen en Keisse zijn overal waar ze rijden de weg kapiteins van de ploeg.
9 mei 2015 13:11
@Thijs E
Wat denk je dan? Dat Uran als eerste over de lijn wil komen?
9 mei 2015 13:22
dat argument met dat het fijn is voor de tweeling.. echt, te slappe pers hap. Wat weet die tweeling er naderhand nou van? Liever dat een jong broekie m pakt die nog weinig heeft gepakt. Die gaat er pas dubbel van genieten.
9 mei 2015 13:23
Dat denk ik wel, pakken en dan niet verdedigen. Maar het gaat me meer om de houding dat de focus niet volledig op Uran ligt bij de ploeg. Maar toegegeven, in het hele artikel in het nieuwsblad geeft Boonen wel aan dat hij Uran naar de laatste zware wek wil brengen.
9 mei 2015 14:06
Boonen denkt maar aan 1 iemand en dat is Boonen zelf, altijd al zo geweest. Maar dat kenmerkt over het algemeen wel de meeste grote renners. Van echt opofferen op belangrijke momenten in belangrijke wedstrijden zal geen sprake zijn. Meer gelul voor de bühne.
9 mei 2015 14:09
@jopie
Dat zag ik vorig jaar in de Vuelta wel hoor.
9 mei 2015 14:11
Het is wel een verschil als je Poels als helper hebt in de bergen of Boonen. Gelukkig rijden er genoeg Colombianen in het peloton met wie Uran mee omhoog kan fietsen.
9 mei 2015 14:27
Dat egocentrische is deze ex topper nog niet kwijt in elk geval. Ik gun hem eigenlijk meer een lekke band vanmiddag terwijl de ploeg wint, dit verhaal lezende. Mag ik even een teiltje? Het zou misschien leuk(er) zijn een ander wat te gunnen, na al die jaren in plaats van op commando meneer Boonen als eerste over de streep te laten passeren.
9 mei 2015 15:51
@DeGroteMolen +1. Boonen bevestigt hier weer wat ik al jaren zeg.

Reacties zijn gesloten.