Tolhoek mist Ardennenklassiekers door knieblessure, Giro op de tocht

Tolhoek mist Ardennenklassiekers door knieblessure, Giro op de tocht

foto: Sirotti

donderdag 12 april 2018 om 20:14

Antwan Tolhoek moet de Ardennenklassiekers uit zijn hoofd zetten. De 23-jarige klimmer van LottoNL-Jumbo kampt met een zogenoemde runnersknee. “Ook de Ronde van Romandië komt te vroeg, dus mijn deelname aan de Giro d’Italia is eveneens uiterst onzeker”, baalt de Zeeuw in een interview met CyclingOnline.

Dezelfde knieprobelemen – het zogenoemde ITB-syndroom – hielden Tolhoek ook al uit de Ronde van Catalonië. “Sinds een paar dagen kan ik weer pijnvrij fietsen. Dat houd ik echter maar twee keer een uurtje vol. Met die basis kan je natuurlijk niet starten in zware klassiekers van 250 kilometer. Of ik de Giro haal, ligt eraan hoe het de komende weken gaat. Het is een ontsteking van een pees in mijn knie. Het gaat wel steeds iets beter, maar ik kan nog niet voluit trainen. Ik ben wel mee op hoogtestage gegaan in de hoop dat het dan beter ging, maar de pijn kwam weer terug.”

‘Geen Giro? Dan Tour!’
Inmiddels is de fietspositie van de Zeeuw veranderd, waardoor hij minder pijn heeft. “Maar als je een grote ronde met ambitie wilt rijden, moet je zeker een uurtje of vijf, zes per dag kunnen fietsen en dat kan ik nu simpelweg niet”, stelt hij teleurgesteld vast. “Op dit moment is een Giro-deelname niet reëel. Het is ook een beetje aan de ploeg wat ze hiermee doen, daar heb ik geen invloed op. Ik moet nu gewoon zorgen dat ik weer voluit kan trainen en dat de kniepijn niet terugkomt. Ik hoop nog steeds een klein beetje de Giro te halen, want na de Vuelta a España van vorig jaar smaakt het naar meer. Mocht ik Italië niet halen, dan moeten we de Tour maar doen hè.”

Dit artikel delen:

13 Reacties

Chasse_patate 12 april 2018 om 21:15

Wie zouden ze dan in de plaats mee kunnen nemen? Eenkhoorn?

Rkromkamp 12 april 2018 om 21:22

Clement, de Tier of Olivier lijkt me dan, hoewel Olivier ook aan het herstellen is

kelderfan 12 april 2018 om 21:31

Dat lijkt mij gezien zijn rijden Floris De Tier, want Clement gaat al mee naar de TdF en om die goed te rijden, kan hij toch geen Giro vooraf rijden.
Maar het is balen voor zo’n jonge talent, want de ToC is dan ook geen optie.

vlek 12 april 2018 om 21:35

Van Hoecke.

jessevdalen 12 april 2018 om 22:02

Van hoecke en verder battaglin wagner van emden van poppel gesink bennett en bouwman

kelderfan 12 april 2018 om 22:07

Oh, ja Gijs Van Hoecke en Floris De Tier natuurlijk, dan kunnen zij samen naar de Giro reizen.
Vooraf opperde Gijs Van Hoecke, die mogelijkheid ook al.;)

Rkromkamp 12 april 2018 om 22:12

Is battaglin ook op hoogtestage?

winningmood 12 april 2018 om 22:18

Veel tijd om (uit) te slapen voor Tolhoek….;-)

Casar 12 april 2018 om 23:06

Het lijkt me slim om dan de Giro over te slaan en Tolhoek te laten richten op de Vuelta

tdola 13 april 2018 om 00:50

Battaglin lijkt me de logische vervanger (Gesink, Bennett, Bouwman, van Emden, van Poppel, van hoecke en Wagner leken zeker). De tier of Clement zijn ook mogelijke vervangers.

Doomsday 13 april 2018 om 07:12

Slaap lekker antwan!

Chaba 13 april 2018 om 08:12

Battaglin lijkt me toch. Ik was echt verbaast dat hij de Giro niet zou rijden als Italiaan en daarnaast is het iemand die redelijk goed omhoog kan.

ChefSpijker 13 april 2018 om 10:16

Battaglins rol lijkt een beetje uitgespeeld. En gezien z’n presteren het afgelopen jaar valt daar ook weinig op af te dingen. In z’n eerste jaar bij LottoNL was ie in de Giro in de slotweek erg sterk in dienst van Kruijswijk, maar dat niveau heeft ie erna nooit meer aangetikt. Zou me niet verbazen wanneer ze Battaglin eind dit jaar in gaan ruilen voor een beter Italiaans exemplaar. Beetje doorselecteren net als met Vermeulen out en Powless in gedaan is.

Headlines

Materiaalzone

Populair