Tolhoek kijkt uit naar restant Critérium du Dauphiné

Tolhoek kijkt uit naar restant Critérium du Dauphiné

foto: Sirotti (archief)

donderdag 7 juni 2018 om 18:02

Antwan Tolhoek liet zich in de eerste bergetappe in het Critérium du Dauphiné van voren zien. De 24-jarige Nederlander moest de topfavorieten pas in de slotkilometer laten gaan. Uiteindelijk kwam hij als twintigste boven, op 22 seconden van ritwinnaar Julian Alaphilippe. De jonge Zeeuw is voor LottoNL-Jumbo de kopman in de Franse rittenkoers.

Tolhoek steekt in een persbericht met name de loftrompet op voor zijn Amerikaanse ploeggenoot Sepp Kuss. “Hij was echt in orde. Dat is mooi om te zien. Ik denk dat we samen ver kunnen komen de komende dagen. Zelf voelde ik me vandaag vooral in het begin van de rit goed. Tijdens de laatste beklimming moest ik diep gaan, maar kon ik wel met de besten mee omhoog. Het belooft de komende dagen zwaar, maar wel mooi te worden.” LottoNL-Jumbo verloor vandaag wel Jos van Emden en Floris De Tier. De laatste kwam niet aan het vertrek, terwijl onze landgenoot onderweg opgaf na een helse openingsfase.

Dit artikel delen:

23 Reacties

flyellus42 7 juni 2018 om 18:09

nou nou, zo goed was tolhoek ook weer niet hoor. hij kon mee in een groep van 30, maar toen ze op 2km voor de finish gingen versnellen was meneer tolhoek er meteen vanaf.

52voor11achter 7 juni 2018 om 18:14

Hij zegt toch alleen dat hij zin heeft in de komende ritten? Prima! Ga ervoor.

josi 7 juni 2018 om 18:16

Een redelijke prestatie van Tolhoek, maar inderdaad nou ook weer niet echt uitzonderlijk. Jammer dat hij de laatste kilometer net niet meer meekon met het peletonnetje. Kuss was een aangename verrassing in die zin dat hij tot dusver dit jaar in dit soort etappes gewoonlijk ergens in de achterhoede eindigde. Er lijkt dus verbetering in te zitten. Powless lijkt de omgekeerde weg te bewandelen, wat is daarmee aan de hand? Die zou toch een stuk beter moeten kunnen.

kelderfan 7 juni 2018 om 18:25

@josi
Het kan ook zo maar zijn, dat Powless gisteren diep is gegaan in de TTT. Van Emden mag afstappen, maar Powless is hopelijk na 1 dag in de herstelmodus morgen er weer bij.

Kirsipuu 7 juni 2018 om 18:25

Dit is inderdaad prima. Een renner die bij de eerste 20 een berg op komt en bij de eerste 25 in een grote ronde kan rijden is heel waardevol voor een ploeg. Roglic en Kruiswijk zullen zo’n renner graag mee willen krijgen.

UrbanSteel 7 juni 2018 om 18:31

Tolhoek blijft me in positieve zin verbazen dit jaar , hij zet mooi grote stappen, hij doet het gewoon goed en dat mag ook gezegd worden.

Grobbel 7 juni 2018 om 18:44

Ik vind het ook wel een positieve ontwikkeling dat Tolhoek steeds verder van voren zit zo gauw het zwaarder wordt. Sinds zijn Vuelta van vorig jaar zit er een mooie, vrij gestage groei in zijn prestatiecurve die hopelijk voorlopig nog niet is afgevlakt.

de oudste 7 juni 2018 om 18:45

En wat dachten jullie van Tiesj Benoot??

josi 7 juni 2018 om 18:47

@kelderfan, Als je echt zo kapot bent van een TTT van 35 km dat je de volgende dag ergens in de achterhoede eindigt tussen mannen met veel mindere klimcapaciteiten, dan is dat toch gewoon niet goed?

vlek 7 juni 2018 om 18:52

Of heb je minder klimkwaliteiten dan anderen veronderstellen.

Geit in mijn Kelderman 7 juni 2018 om 19:03

@ oudste. Benoot is wel even een ander niveau dan Tolhoek. Benoot bevestigt, Tolhoek moet dat nog doen.

Grobbel 7 juni 2018 om 19:10

@de oudste: Benoot is al een paar jaar randje wereldtop. Het is eigenlijk al een paar jaar wachten op de definitieve doorbraak, maar wel positief dat ie dit jaar in de gaten begint te krijgen dat ie meer is dan enkel een klassiek renner.
Verder wel een beetje een flauwe opmerking bij dit specifieke artikel. Het is een beetje vergelijkbaar om bij een artikel over een positieve ontwikkeling bij Benoots klimcapaciteiten renners als Bernal en Moreno Lopez te gaan betrekken om maar te kunnen benadrukken dat er verschillende gradaties van talent zijn.

rahimns 7 juni 2018 om 19:14

Powless is pas 21.. moet zich aanpassen aan het WT niveau. Het zijn niet allemaal Bernalletjes op die leeftijd. Dat zijn prestatie curve nog niet meteen werelds is mag toch geen verbazing opwekken. Geef die jongens even de tijd.

KimJungPoels 7 juni 2018 om 19:41

Tolhoek is ook nog gevallen he begin deze week. Dit is gewoon een prima prestatie.

DeLuiaardVanLimburg 7 juni 2018 om 19:53

De verwachtingspatronen zijn hier weer ongekend. Misselijkmakende opmerkingen.

Blijkbaar moet je als Bernal mee kunnen klimmen in je eerste jaar om WT-potentie te hebben.

Romāns Vainšteins 7 juni 2018 om 19:58

Als ik Tolhoek zo in schatten kan vind ik het echt zo’ gifkikkertje dat zo nu en dan boven zijn eigen theewater uit kan rijden maar regelmatig ook doorkookt. Type Taaraamae zeg maar. Ik zou een carriere als aanvaller / nastreven hem zijnde.

tendam 7 juni 2018 om 20:09

‘Meneer Tolhoek’ is een van de weinige mannen daar voorin die geen kopman of meesterknecht in de Tour zijn… sterker nog, waarschijnlijk rijdt hij de Tour niet eens. Prima gedaan derhalve.

peervaneynthoven 7 juni 2018 om 20:36

@RV Ik heb het doorgegeven aan Antoine en ik moest je als toetsenbord coach hartelijk bedanken dat je zo meedenkt met zijn carrière. Hij beloofde jouw “toetsenbord advies” zeker serieus te nemen bij zijn verder planning. Hij staat overigens te kijken van je persoonlijkheids- inschatting, waarin hij zich echter niet herkende, zo verzekerde hij [email protected] zou het artikel nog een keer goed lezen want ik zie geen enkel verband tussen je reactie en de inhoud van het [email protected] oudste. Wat dacht je van………? Wat is de relevantie met dit artikel?

rahimns 7 juni 2018 om 20:46

@tendam met het mogelijk wegvallen van Clement is de kans alweer groter dat hij de Tour wel rijdt

horsm 7 juni 2018 om 21:31

Prima van Antwannetje!

winningmood 7 juni 2018 om 23:19

Tolhoek is echt aan het ontwaken ;-)

BenderBeach 7 juni 2018 om 23:50

Mooie prestatie hoor! Zakte pas weg toen Daniel Martin aanging. Heeft toen eigen tempo gekozen. Sterk!

@rahimns dat heb ik even gemist kennelijk: wat is er met Clement?

horsm 8 juni 2018 om 00:02

@Bender, Volgens mij rugproblemen. Zal de TDF waarschijnlijk moeten overslaan

Volg hier

Headlines

Materiaalzone

Populair