Toeschouwer bezorgt Albert gebroken rib
maandag 11 januari 2010 om 12:27

Toeschouwer bezorgt Albert gebroken rib

Van Niels Albert had Sven Nys weinig last, toen hij gisteren Belgisch kampioen veldrijden werd. De wereldkampioen zal er een aantal dagen uit zijn. Volgens zijn manager doet de politie echter niets met de veroorzaker van de valpartij.

“De verklaringen van de man, die doodleuk verklaart een Albert-supporter te zijn, terwijl hij tussen fans van een andere renner stond, worden hoger ingeschat dan die van de renner zelf”, meldt Christophe Roodhooft aan Sporza. “Met die gebroken rib kan Niels niet rijden in Otegem (vandaag, red.) en komt de WB-cross in Roubaix zondag ook in het gedrang.”

“We hebben ook nooit de verdiende zege van Nys in twijfel getrokken, ook niet dat Albert anders had kunnen winnen. We hopen dat het voorval aanleiding geeft tot een doorgedreven analyse van de veiligheid van de renners. Hopelijk worden de juiste maatregelen genomen.”

De toeschouwer zelf heeft zijn excuses aangeboden in Het Laatste Nieuws. “Het gebeurde razendsnel en ik deed het niet met opzet”, verklaarde hij. “Het was spekglad waar wij stonden en ik gleed weg. Ik probeerde me recht te houden en stootte tegen Albert. Die viel pas 20 meter verder.”

“Ik moedigde trouwens alle renners aan, ook Albert. Ik had zelfs een muts van hem aan. Ik ben meer fan van hem dan van Nys, want hij is een lefgozer. Sorry Niels”, zegt de man. Hij ontkent niet dat hij dronken was. “Maar ik was niet zo zat dat ik niet meer wist wat ik deed. Eigenlijk zou er een betere afsluiting moeten komen, want deze wiebelde heel hard.”

RIDE Magazine