‘Toekomst Katusha-Alpecin in gevaar, meer duidelijkheid op eerste rustdag’

zondag 7 juli 2019 om 12:11
‘Toekomst Katusha-Alpecin in gevaar, meer duidelijkheid op eerste rustdag’

foto: Cor Vos

Zien we Katusha-Alpecin volgend jaar nog terug in het wielerpeloton? Volgens het Italiaanse Tuttobici is de toekomst van de Zwitserse ploeg namelijk in gevaar. Teambaas Igor Makarov zou op de eerste rustdag van de Tour de France (dinsdag 16 juli) met nieuws komen.

De geruchten worden steeds hardnekkiger dat Katusha-Alpecin zal verdwijnen uit het peloton. Tuttobici meldt dat de renners en de staf tijdens de eerste rustdag zullen worden ingelicht over de definitieve plannen. Volgens het Italiaanse wielermedium speelt Makarov ook met het idee om door te gaan.

De grote baas – die ook erevoorzitter is van de Russische wielerbond – zou dan wel de volledige financiering op zich willen nemen, om op die manier verder te gaan met een jongere en goedkopere ploeg. Over ruim één week zullen we meer weten over de toekomst van Katusha-Alpecin.

Dit artikel delen:

14 Reacties

west 7 juli 2019 om 12:16

Doe maar weg. Voegt absoluut nul komma nul toe aan het huidige peloton. Het jammere is alleen die mensen die zo onkundig zijn dat Katusha is afgegleden naar dit niveau, exact dezelfde mensen zijn die bij een nieuw project gaan instappen. En dan met een frisse blik weer geen visie hebben.

Brabander 7 juli 2019 om 12:26

Diep gezonken die ploeg

Arema Pro Cycling Team 7 juli 2019 om 12:41

Fusie met CorenDon?

west 7 juli 2019 om 12:50

Dan ga je met een “Ploeg Nuyens” van World-Tour-proporties in zee.

Poeksel 7 juli 2019 om 12:53

Fusie met Sniper Cycling/Charles, goed plan!

SunwebJumbo 7 juli 2019 om 12:42

Zou een fusie met Gazprom geen optie kunnen zijn. En dan verder gaan op pro-continentaal niveau. Volgens mij genoeg pro-conti’s die de overstap naar Worldtour willen maken. Ik geloof dat Cofidis en Total Energie meer toevoegen aan de world-tour dan Katusha in deze vorm.

Verweggistan 7 juli 2019 om 12:54

Gazprom is juist uit Katuaha gestapt vanwege Makarov.

Marveloke 7 juli 2019 om 12:58

Oei, hoop toch wel dat ze er in zullen blijven. Toch wel een leuke ploeg, ondanks dat ze niet echt opvallen

lautje 7 juli 2019 om 14:23

Katusha voegt niks toe aan de World Tour, Androni in de Giro bijvoorbeeld veel in de aanval en Katusha hebben we daar amper gezien, terwijl Androni geen World Tour is

Steven_E 7 juli 2019 om 14:28

Het is natuurlijk net omdat ze WT zijn dat ze niet moeten aanvallen. Startrecht hebben ze toch, terwijl Androni zich moet bewijzen

GroeneTrui 7 juli 2019 om 15:27

Vroeger een ploeg van goede degelijke Russen aangevuld met een paar buitenlandse toppers en nu een samengeraapt hoopje

Scott Sunderland 7 juli 2019 om 15:43

Ze hebben ook slecht ingekocht al jaren. Kittel uiteraard. Men had ook tamelijk veel verwacht van Nathan Haas maar die heeft echt niets gepresteerd. Spilak en Battaglin zijn dit seizoen tamelijk onzichtbaar. Ook Zakarin heeft het vroeger wel beter gedaan.

Mwielerfan 7 juli 2019 om 16:14

Martin had een slechte rijd daar. Kristoff werd er wel wereldtop maar bleef dat niet echt handhaven.

Volle gas 8 juli 2019 om 14:17

Ik ben benieuwd hoe bepalend de rol van Canyon hierin zal zijn.
Corendon-Circus rijdt op Canyon, heeft in MVDP de perfecte ambassadeur als kopman én heeft ambitie om stappen hogerop te zetten, de WT in.

Als fusie zie ik het niet gebeuren, maar als nieuwe World Tour-ploeg onder leiding van Canyon, zou het zomaar eens kunnen, lijkt mij.

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair