Toekomst Arno Wallaard Memorial voor tien jaar verzekerd

zaterdag 24 november 2018 om 10:02
Toekomst Arno Wallaard Memorial voor tien jaar verzekerd

foto: Holland Cup

De toekomst van de Arno Wallaard Memorial is voor de komende tien jaar zekergesteld. De familie van Arno Wallaard, de overleden wielrenner naar wie de koers is vernoemd, staat garant als sponsor en organisator voor de koers door het polderlandschap in de Alblasserwaard. 

Voor het organiserend comité is dit een ongekende luxe, want het kan hierdoor de koers verder ontwikkelen en een blijvend kweekterrein bieden aan talenten in windkoersen. Dit jaar schreef Joshua Huppertz de Arno Wallaard Memorial op zijn naam. De 23-jarige Duitser was in de straten van Meerkerk nipt sneller dan Cees Bol, die op de tweede plaats eindigde.

De komende editie staat gepland voor zaterdag 20 april.

Dit artikel delen:

3 Reacties

brambino 24 november 2018 om 12:20

‘Als het klopt wat Jan Jansen ooit beweerde, namelijk, dat fietsen tegen de wind om dezelfde fysieke kwaliteiten vraagt als het beklimmen van een berg, dan is de uitgestrekte Alblasserwaard een polder van de buitencategorie.’ Joost-Jan Kool

Adelaar 25 november 2018 om 12:08

Mooi dat deze koers nog lang blijft bestaan. Schitterende wedstrijd en inderdaad het bewijs dat je geen bergen nodig hebt om te koersen.

brambino 25 november 2018 om 21:54

Bijna 200 km een biljartlaken en zelden een massasprint…

Headlines

Materiaalzone

Populair