Toekomst Adam Hansen nog onzeker: “De tijd zal het leren”

Toekomst Adam Hansen nog onzeker: “De tijd zal het leren”

foto: Sirotti

dinsdag 4 september 2018 om 14:54

Adam Hansen maakt al sinds 2011 onderdeel uit van Lotto Soudal. Het is echter maar de vraag of de Australiër ook volgend jaar in het tenue van de Belgische ploeg zal koersen. “Mijn toekomst is nog onzeker. Ik heb een paar ideeën en halve mogelijkheden, maar de tijd zal het leren”, zo laat Hansen weten in gesprek met Cyclingtips.

De inmiddels 37-jarige Hansen maakte de afgelopen seizoenen furore bij Lotto Soudal. De Australiër reed sinds de Vuelta a España van 2011 namelijk twintig(!) grote rondes op rij. Uiteindelijk besloot Hansen om na de Giro d’Italia een punt te zetten achter zijn opmerkelijke reeks.

Ondanks de vele publiciteit die Hansen wist te genereren, is zijn toekomst nog ongewis. Hij hoopt echter nog vier jaar door te gaan. “Ik wil nog iets uit mijn carrière halen. Ik zou graag weer eens persoonlijk succes boeken, maar ik geniet er ook van om voor anderen te werken.”

Over recordreeks: “Aanslag op mijn lichaam”
Hansen kijkt in het interview ook uitgebreid terug op zijn ronderecord. “Ik kijk er echt naar uit om een ander programma te rijden, en nieuwe uitdagingen aan te gaan. Ik voel dat ik veel heb gemist, na jarenlang hetzelfde te hebben gedaan.”

“Het was een aanslag op mijn lichaam”, zo kijkt hij terug op de recordreeks. “Ik weet dat ik met een ander programma en minder grote rondes frisser zal zijn, en nog meer uit mijn carrière kan halen.”

Dit artikel delen:

7 Reacties

Stenalic 4 september 2018 om 15:23

Ja gap, doe je toch echt voor een groot deel zelf. Niet zeuren nu.

Handige Harry 4 september 2018 om 16:08

Hij heeft een voordeel, voor het geld hoeft hij het niet meer te doen.

Birdheart 4 september 2018 om 16:37

Als het makkelijk was zouden er wel meer dit doen/kunnen. Maar als je hem in je team hebt ben je altijd verzekerd van publiciteit, de commentatoren zullen het altijd wel een keer melden.

wielrenner 4 september 2018 om 16:37

Kan toch gewoon naar Dimension Data?

Skedel 4 september 2018 om 18:59

“Het was een aanslag op mijn lichaam”, zo kijkt hij terug op de recordreeks. “Ik weet dat ik met een ander programma en minder grote rondes frisser zal zijn, en nog meer uit mijn carrière kan halen.”

Ik vrees voor hem dat de WT ploegen hier toch niet helemaal in zullen geloven

Scott Sunderland 4 september 2018 om 23:53

Een WT ploeg kan hij vergeten hoor. Sterker nog, een PCT ploeg wordt al lastig. Pensioen lijkt nabij.

arjando.ooms 5 september 2018 om 08:14

Zo’n beroerde renner is dit toch niet. En door een dijk aan ervaring is er volgens mij altijd wel een plekje. Daarnaast is ie al binnen en zal zijn salariseis niet geweldig zijn.

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair