Toch geen PostNord Danmark Rundt, ondanks nieuwe plaats op UCI-kalender

zaterdag 23 mei 2020 om 08:56
Toch geen PostNord Danmark Rundt, ondanks nieuwe plaats op UCI-kalender

foto: Cor Vos

De PostNord Danmark Rundt (ook wel de Ronde van Denemarken) is afgelast ondanks dat ze vorige week een nieuwe plaats had gekregen op de herschikte UCI-kalender. Vanwege de onzekerheid door het coronavirus zag de organisatie zich genoodzaakt de wedstrijd uit de ProSeries te schrappen.

Oorspronkelijk stond de PostNord Danmark Rundt gepland voor 12 tot 16 augustus, maar na de herschikking van de UCI-kalender drie weken vooruitgeschoven naar 1 tot 5 september. Toch is nu besloten de ronde niet te houden. De onzekere gezondheidssituatie en de coronamaatregelen worden aangevoerd als belangrijkste redenen voor de afgelasting.

Voorzitter van de Deense wielerbond Martin Elleberg Petersen zegt dat het een moeilijke beslissing was. “Dit heeft een grote impact op het Deense wielrennen en heeft gevolgen voor alle betrokkenen, maar de veiligheid en de gezondheid van onze renners, vrijwilligers, fans en de bevolking komen voor ons altijd op de eerste plaats.”

Niklas Larsen
Vorig jaar volgde Niklas Larsen Wout van Aert op als winnaar van de PostNord Danmark Rundt. De pas 22-jarige Deen veroverde in de derde etappe de leiderstrui, die hij vervolgens in de twee laatste dagen wist vast te houden. Zijn landgenoten Jonas Vingegaard en Rasmus Quaade flankeerden hem op het eindpodium.

Dit artikel delen:

8 Reacties

guyremgabdel 23 mei 2020 om 10:39

En dat zal helaas vermoedelijk niet de laatste zijn. Ik ben eens benieuwd als straks de UCI aan elke organisator (strenge) veiligheidsmaatregelen voorschrijft en elk land en elke burgemeester waar de koers voorbij moet komen zijn restricties oplegt, hoeveel koersen er dan alsnog zullen bedanken.
Trouwens met corona gaat het gelukkig nog altijd de goede kant op, ziekenhuisopnames en overlijdens blijven dalen, maar het aantal nieuwe besmettingen per dag wil maar niet zakken, integendeel gaat terug licht omhoog. En dat in landen waar de meeste grote koersen worden gehouden zijnde bij ons in B maar ook I en F zien ze een opnieuw een stijging van besmettingen. Paniek is nergens voor nodig maar we zouden het toch liever zien dalen.
En voor de bronnen (want anders denken sommigen dat ik alweer iets uitgevonden heb):
https://www.nieuwsblad.be/cnt/dmf20200522_04968420
http://www.salute.gov.it/portale/nuovocoronavirus/dettaglioContenutiNuovoCoronavirus.jsp?lingua=italiano&id=5351&area=nuovoCoronavirus&menu=vuoto
https://www.gouvernement.fr/info-coronavirus

Sagan=hulk 23 mei 2020 om 11:12

Als je meer tests per dag uitvoert dan lijkt het me niet meer dan logisch fenomeen dat het aantal besmettingen zal toenemen. Het aantal positieve besmettingen doorheen de tijd is dus een vrij irrelevant getal.

FDJ 23 mei 2020 om 11:45

@Sagan=Hulk zo irrelevant is het niet. Het haalt het procentuele deel dat heel ziek wordt en overlijdt naar beneden en daardoor geeft het dus een realistischer beeld daar van.

guyremgabdel 23 mei 2020 om 13:06

sagan-hulk : het is juist dat er meer getest wordt. Maar anderzijds zie ook dat een deel van de bevolking het al niet meer zo nauw neemt met de actuele geldende maatregelen (voor zover die natuurlijk nog voor iedereen duidelijk zijn hier bij ons want elke minister zegt het anders) en dat verontrust me wel een beetje dat we op die manier het virus niet totaal onder controle krijgen.

Sagan=hulk 23 mei 2020 om 13:31

@guyremgabdel
In mijn opinie waren de maatregelen in België veel te vlug op een te strenge manier genomen, dit kwam vooral op initiatief van Marc Van Ranst en andere virologen, de Franstalige politici wouden ook per se het Franse beleid van Macron overnemen. Er is absoluut niet gekeken naar meerdere aspecten die een strenge lockdown met zich meebracht.

Een beleid uitvoeren om het virus uit te roeien is onmogelijk, we gaan met het virus moeten leren leven. Dan vind ik het spijtig dat de regering en de experts hier vooral inspelen op de angst van de bevolking en blijven verkondigen hoe gevaarlijk het virus wel niet is. In Ijsland is er proefondervindelijk bewezen dat kinderen het virus nauwelijks overdragen op anderen, kinderen tot 12 jaar hadden altijd naar school moeten gaan. Indien mensen gewoon wat voorzichtig leven moet bijna het hele normale leven mogelijk zijn, indien er geen grote evenementen georganiseerd worden zal de ziekenhuiscapaciteit nooit in de problemen komen.

Mensen die echt bang zijn om het virus te krijgen, die kunnen zorgen dat ze niet in contact komen met anderen. Maar algemeen beschouwd ben ik er van overtuigd dat we juist extra besmettingen nodig hebben om ooit van dit virus verlost te raken, we moeten die nu ook weer niet te traag willen opbouwen. Virologen gebruiken al maanden het woord vaccin als nieuwe toverstok, maar er wordt wel nooit verteld dat zo’n vaccin nog heel lang zal wegblijven, dat het heel moeilijk is om een vaccin te maken voor een redelijk ongevaarlijk virus als Covid-19, en zo zijn er nog veel meer problemen.

De algemene massa hysterie en paniek omtrent Corona hier in België vind ik behoorlijk overdreven. Het virus is eigenlijk enkel gevaarlijk voor specifieke groepen en daar zouden we ons meer op moeten focussen. Hoe de mensen er in bijvoorbeeld Nederland en Zweden mee omspringen dat lijkt me een betere mentaliteit. Zelfs in Italië en Spanje is de horeca terug open, maar in België mag dit nog niet. Het land dat deze crisis het best heeft aangepakt is Duitsland, met overschot zelfs.

ChefSpijker 23 mei 2020 om 13:14

Ook deze koers had een plekje tijdens de Tour gekregen. Er worden doorgaans niet voor niets amper koersen tijdens de Tour gepland. Dat haalt gewoon nagenoeg alle publiciteit bij je weg. Zou me niet verbazen als dat ook gewoon meespeelt in de keuzes van zo’n organisatie. WT-ploegen zullen straks hun renners ook wel verdelen over alle WT-koersen die tegelijk zijn. Dan blijft er qua deelnemersveld weinig over. Wel lullig voor de Deense continentale teams die ‘hun’ koers daardoor zien wegvallen.

Fred Postma 23 mei 2020 om 14:23

De besmettingen in Frankrijk Nederland België Spanje en Italië dalen sterk. Nog veel sterker daalt het aantal ziekenhuis opnames, wat me suggereert dat op een of andere manier de personen die nog besmet raken veel minder ziek worden dan de personen die 2 maanden geleden ziek werden. Misschien heeft het virus wel aan kracht verloren, ook bij een besmetting.

guyremgabdel 23 mei 2020 om 15:51

Fred, wellicht heb je mijn artikels niet goed gelezen. In B dalen de cijfers van opnames, ic en overlijdens gestaag maar het nieuwe aantal besmettingen zit wel in stijgende lijn. De besmettingsfactor bedroeg bij ons vorige week nog 0,6 , nu zitten we alweer aan 0,86. Bedoeling is dat dit uiteraard niet verder blijft stijgen boven de 1 want anders gaan we terug naar lockdown toestanden en gaat de horeca en onze grenzen nog enige tijd langer gesloten blijven.
https://www.hln.be/nieuws/binnenland/overzicht-lichte-stijging-van-aantal-nieuwe-besmettingen-afname-aantal-patienten-op-intensieve-zorg-zet-zich-door~a708eecc/
En volgende kunnen we al zeker niet gebruiken :
https://www.hln.be/nieuws/buitenland/corona-uitbraak-na-restaurantbezoek-in-duitsland-minstens-vijftig-mensen-in-quarantaine~a5c36163/

Headlines

Materiaalzone

Populair