Toch geen algemene boycot WK ploegentijdrit

zaterdag 10 september 2016 om 08:44
Toch geen algemene boycot WK ploegentijdrit

Foto: Sirotti

Een meerheid van de WorldTour-ploegen gaat waarschijnlijk toch deelnemen aan het WK Ploegentijdrit. De AIGCP (de belangenvereniging van wielerteams, red.) dreigde onlangs met een boycot, maar volgens UCI-voorzitter Brian Cookson is er een oplossing gevonden.

“We hebben een akkoord met de AIGCP, waarmee we nauw samenwerken”, aldus Cookson tegenover Belga. “Ik wacht nog op een definitieve bevestiging. Eén van de komende dagen volgt er een aankondiging. Ik begrijp de bezorgdheden van de teams. Ik hoop dat, als niet alle WorldTour-teams zullen deelnemen, toch een groot gedeelte aanwezig zal zijn.”

De reden van de aangekondigde boycot was dat ploegen op eigen kosten verplicht moesten deelnemen aan het evenement. Volgens de AIGCP maakte de UCI hierbij misbruik van haar macht.

Dit artikel delen:

9 Reacties

Romy2007 10 september 2016 om 09:14

Oh oh oh wat verrassend

0
Turtlehead 10 september 2016 om 09:31

En de paar die niet meedoen zullen achteraf wel een lekkere boete krijgen, zodat de UCI weer een paar centjes heeft.
En dan gaat het om de meest nutteloze wedstrijd van het seizoen, een optocht der kanslozen met twee of drie ploegen voor wie het belangrijk is en die kunnen winnen.

0
Wielrennertje 10 september 2016 om 10:40

de hele UCI is helemaal niks met die Cookson.

0
koos1 10 september 2016 om 11:16

Ze hebben bij de UCI dus nog een potje geld gevonden of zouden ze in Qatar nog wat extra geld erbij gegooid hebben?
Als niet alle WT ploegen gaan starten, zullen lijkt me alleen de ploegen die wat kans maken starten. Kan me voorstellen dat ploegen als Lampre, Dimension data of Ag2R denken laat meer, hebben toch geen kans.

0
RiGHT 10 september 2016 om 12:35

Als al die ploegen verplicht mee moeten doen op een locatie ergens in west-Europa, dan zijn ze er allemaal. Maar naar timboektoestan moeten reizen met een heel circus kost meer geld dan veel van de reaguurders hier in een jaar aan inkomsten hebben. Natuurlijk zeggen veel ploegen dan JA DAAAAG. Zou ik denk ik ook zeggen; ik zou het in ieder geval zeggen als ik de financial controller zou zijn voor een van de ploegjes die verwachten rond plek 15 uit te komen.

0
Rode Lantaarn 10 september 2016 om 12:38

En wederom lost Cookson een dispuut in de wielersport op zonder met modder te gooien in de media. Deze man is echt een zegen voor de sport.

0
Romāns Vainšteins 10 september 2016 om 12:43

Belachelijk die TTT op het WK, bespottelijk gewoon. Doe dan een leuke variant met nationale teams van 4, 25 km, tijd 3e man telt. Voila kijkplezier gegarandeerd en veel landen kunnen een leuke equipe afvaardigen.

0
CyclesGoff 10 september 2016 om 12:45

Goed plan Romans.

0
F e r o x 10 september 2016 om 15:34

Ik ben waarschijnlijk de enige die de ploegentijdrit bijzonder leuk vindt.

Maar of ploegen zoals een Roompot of Topsport Vlaanderen aan de start moeten staan, dat vind ik overbodig.

0

Laatste nieuws

Populair

Materiaalzone