Tobias Halland Johannessen wint Souvenir Jacques Goddet op top Tourmalet
Halland Johannessen - foto: Cor Vos
donderdag 6 juli 2023 om 16:18

Tobias Halland Johannessen wint Souvenir Jacques Goddet op top Tourmalet

Tobias Halland Johannessen heeft de Souvenir Jacques Goddet gewonnen. De Noor van Uno-X kwam namelijk als eerste boven op de top van de Col du Tourmalet, een beklimming van buiten categorie.

De gloednieuwe winter-editie van RIDE Magazine is vanaf nu verkrijgbaar! Mathieu van der Poel staat op de cover. In ons magazine lees je een uitgebreid verhaal van 10 pagina's met dé smaakmaker van 2023. Bestel nu jouw exemplaar online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

Halland Johannessen reed samen met de vroege vlucht van de dag, waar ook Wout van Aert, Michal Kwiatkowski, Ruben Guerreiro en James Shaw in zaten, naar de top van de Tourmalet. De klimmer trok vervolgens een sprintje tot de top van de Tourmalet, en werd nog even gehinderd door Guerreiro, maar kwam wel als eerste boven.

Zodoende won de Noor dus de Souvenir Jacques Goddet. Deze prijs is genoemd naar de gelijknamige tweede Tourdirecteur. In het verleden hielden Thibaut Pinot, Julian Alaphilippe, Pierre Latour en Thomas Voeckler de Franse eer hoog.

 

RIDE Magazine
4 Reacties
Sorteer op:
6 juli 2023 17:09
Die guerreiro mag natuurlijk zwaar gestraft worden, idioot.
  6 juli 2023 17:29
  Was eerder onhandig dan een bewuste actie.
  6 juli 2023 17:33
  Alle punten die hij met de sprint heeft verdiend afpakken
  6 juli 2023 17:44
  Leek dit niet expres te doen, maar gewoon kapot te zitten. Uiteindelijk finisht johansen er toch voor dus lekker laten

Reacties zijn gesloten.