Tobias Foss snelt naar Noorse tijdrittitel: “Het gaat sinds de Giro erg lekker”

vrijdag 18 juni 2021 om 08:49
Tobias Foss snelt naar Noorse tijdrittitel: “Het gaat sinds de Giro erg lekker”

foto: Cor Vos

Tobias Foss heeft zich in zijn thuisland Noorwegen verzekerd van de nationale titel in het tijdrijden. De 24-jarige Noor van Jumbo-Visma bleek veel te sterk voor de concurrentie en kon na vijftig kilometer tegen de klok het zegegebaar maken.

Bekijk de documentaire Plan B, the fall & rise over Team Jumbo-Visma in de Tour de France 2021 en ontvang gratis de zomer-editie van RIDE Magazine. Koop nu jouw ticket

Foss kwam uiteindelijk tot een tijd van 56:54 minuten. De nummers twee en drie, Søren Wærenskjold en Andreas Leknessund, volgden op grote achterstand. Zij gaven respectievelijk ruim een en twee minuten toe op de winnaar. Het is voor Foss de eerste nationale titel bij de profs, die op deze discipline eerder al nationaal kampioen werd bij zowel de junioren als de beloften.

“Dit was een hele goede tijdrit”, verklaarde Foss na afloop. “Ik zat er vanaf het begin lekker in. Ik reed een goede snelheid en kon vanaf de start in een goed ritme mijn omwentelingen maken. Onderweg kreeg ik al het gevoel dat ik deze tijdrit wel eens in mijn voordeel zou kunnen beslechten. Het lukte me zelfs om te genieten van mijn tijdrit. Het gaat sinds de Giro erg lekker en ik ben blij dat ik de goede vorm heb kunnen doortrekken.”

Wegrit 
Foss hoopt na zijn tijdrittitel ook te schitteren in de wegrit. “Het parcours is dan niet echt in mijn voordeel. Desalniettemin wil ik ook daar van voren rijden en de mogelijke kansen met beide handen aangrijpen. Voor nu geniet ik even van de overwinning. Ik kijk er naar uit om het komende jaar mijn tijdritten te rijden in het nationale tricot.”

Dit artikel delen:

12 Reacties

harryjohan71 18 juni 2021 om 08:52

Misschien mag hij nu ook de tijdritten voor Noorwegen op de OS en het WK rijden. Op basis van deze uitslag zou dat logisch zijn. Het verschil met Leknessund is wel erg groot.

Murcia 18 juni 2021 om 09:33

Wordt beter en beter, ook een echte tijdrit met die afstand en daardoor forse verschillen. Vooral Leknessund valt tegen maar Tobias gaat door met het proces van ronderenner worden. Men moet voor de aardigheid maar eens kijken wat er vorig jaar aan reacties kwamen op de tijdrit in Noorwegen.

S. Morgenstern 18 juni 2021 om 11:08

Altijd lachen met SnellePelle

AdZ 18 juni 2021 om 12:30

Vorig jaar won Leknessund de TT van Foss. Wat opvallend was, want hij is 2 jaar jonger.

Ik gok dat Leknessund nu nog in zn herstelfase zit na de RvZwitserland, waar hij zelfs afgelopen zondag nog heel diep is gegaan. Niet ideaal voor de TT . .. het resultaat is m.i. zeker niet maatgevend vwb vergelijken van ontwikkeling etc.

S. Morgenstern 18 juni 2021 om 12:48

Waarom was dat opvallend dan? Leknessund was hier de afgelopen drie jaar beter dan Foss. Vorig jaar volgens mij met het minste verschil, wat dan dus juist de minst opvallende uitslag zou zijn.

Pannenkoek 18 juni 2021 om 10:22

Goed gaan herstellen jongen, geen roofbouw. Je hebt een uitstekend seizoen gehad met je top 10 klassering in de Giro. Nu nog wat klein grut rijden zoals de Eneco Tour/ronde van Polen en lekker herstellen en trainen naar volgend jaar :)

Turtlehead 18 juni 2021 om 11:36

Zeker. Ronde van Polen kan dan nog een mooi doel zijn. Wellicht mag hij naar het WK nu ook.

pjotrFoss 18 juni 2021 om 11:16

Foss wat een renner pohh

jp.vanoosterhout 18 juni 2021 om 11:47

ik zou die nummer 2 waerenskjold ook in de gaten houden !die versloeg 3 jaar geleden ene evenepoel in een tijdrit !
maar foss is inderdaad heel sterk bezig,volgend jaar zeker een volwaardige ronderenner !

harryjohan71 18 juni 2021 om 11:54

Zijn programma voor de rest van het jaar is oa de ronde van Polen, Engeland en Kroatië. Ronde van Polen heeft ook een tijdrit.

ti-raleigh 18 juni 2021 om 12:03

Een goeie tijdrit, stabiel bergop, en wat ik totnogtoe van hem gezien heb oogt hij rustig, doelbewust en zelfverzekerd. Alle ingrediënten zijn dus aanwezig om een goeie klassementsrenners te worden. Gezien zijn klimcapaciteiten is de absolute top net een brug te ver, maar wie weet.

FritsvanHoefelen 18 juni 2021 om 13:43

Gelukkig rijdt ie niet bij Bahrain

Headlines

Materiaalzone

Populair