Tobias Foss komt top-10 binnen: “Mijn benen voelden heel goed”

donderdag 20 mei 2021 om 08:46
Tobias Foss komt top-10 binnen: “Mijn benen voelden heel goed”

foto: Cor Vos

Tobias Foss is namens Jumbo-Visma de top-10 van het Giro-klassement binnengedrongen. De talentvolle Noor staat na de Strade Bianche-etappe naar Montalcino op de negende plaats, op 2.49 minuut van roze trui Egan Bernal. “Mijn benen voelden heel goed”, reageert Foss na de rit.

RIDE: Een must-have voor iedere wielerliefhebber
Met het Zomernummer van RIDE ben je optimaal voorbereid op de komende wielerzomer. Met dit magazine doe je iedere wielerliefhebber een plezier!
Bestel nu jouw exemplaar

Foss, en ook George Bennett en Koen Bouwman, lieten zich in de zware rit goed zien. “Ik houd wel van dit soort etappes. Het technische en het draaien en keren liggen mij wel goed”, geeft de 23-jarige klimmer aan. “Daarom kon ik de sterkste renners in koers lang volgen. Dit is wel een dag die ik niet snel ga vergeten.”

“Ik kan niet veel van mezelf verwachten, omdat ik nog nooit voor een klassement in een grote ronde heb gereden. Het is iedere dag een goede leerschool”, zegt Foss, die op de rustdag zijn contract verlengde bij Jumbo-Visma. “We hebben als team echt een sterke koers gereden. Door valpartijen en het hoge tempo kwam ik in groep twee terecht, maar gelukkig konden we snel weer de aansluiting maken.”

“George en ik probeerden nog weg te geraken met z’n tweeën, maar die aanval mocht helaas niet lang duren”, blikt hij terug op de mislukte demarrage. Uiteindelijk werd Foss zestiende in de rit, op 26 seconden van Bernal. “De manier waarop we vandaag hebben gekoerst, moeten we de komende etappes zien vol te houden.”

De aanval van Bennett en Foss – foto: Cor Vos

Dit artikel delen:

11 Reacties

adelaarvanantwerpen 20 mei 2021 om 09:10

Ik had niet verwacht dat hij zo goed ging zijn, want bij de profs schoot hij tot nu toe altijd wat tekort bergop terwijl zijn tijdrit wel heel goed was. Top 10 zal heel knap zijn en voor de toekomst is dit een stap in de goede richting.

Peter Molenaar 20 mei 2021 om 09:13

Ik heb met grote verbazing gekeken naar Foss, als hij dit niveau kan vast houden zou hij nog hoog kunnen eindigen. Hij lijkt ook erg goed tegen het slechte weer te kunnen, hij is daarin precies tegenovergesteld van Bennet. Bennet is te mager, en Foss heeft nog een klein beetje te veel vetjes, wat hem volgens mij wel erg heeft geholpen met het slechte weer.

harryjohan71 20 mei 2021 om 09:36

Aan het begin van dit seizoen had hij 2 duidelijke doelen. De Giro en OS. In Tirreno heeft hij geknecht voor Van Aert en was hij in de zwaarste etappe er nog redelijk lang bij. Ik vond dat hij het in Tirreno gewoon goed deed als knecht net als vorig jaar in het begin van de Giro. Het is niet voor niets dat kenners bij het begin van de Giro al zeiden dat de ondersteuning van Bennett met Bouwman en Foss niet slecht is.

RainbowJersey 20 mei 2021 om 09:39

In hindsight natuurlijk enorm zonde dat hij de eerste bergrit bij Bennett is gebleven, amders stond hij nu nog wel een paar plaatsen hoger.

wieler4live 20 mei 2021 om 09:43

Hij loste daar wel eerder als Bennett en is toen eigen tempo gaan rijden en kwam toen Bennett tegen denk dat het niet veel tijd scheelt

S. Morgenstern 20 mei 2021 om 09:43

Die bergrit moest hij er eerder af dan Bennett. Ik denk niet dat hij daar veel tijd is verloren, door hem later op sleeptouw te nemen toen hij hem weer tegen kwam.

wieler4live 20 mei 2021 om 09:43

Volgens mij hebben we de zelfde koers gezien

assen 20 mei 2021 om 09:52

Vermoed toch dat deze gast, net als Caruso, te zwaar is voor de bergen om uiteindelijk top5 te eindigen.

Wel zwak van TJV en jammer dat niemand in de vlucht zat gisteren. :-(

Krakowic 20 mei 2021 om 10:44

Mooi ontdekkingstocht zonder al te veel verwachtingen. Vind dat TJV in ieder geval een goed begin heeft gemaakt aan de tweede week. Groot contrast met de eerste week. Hopelijk lukt het ze nog een paar keer om de koers mee te kleuren.

harryjohan71 20 mei 2021 om 10:57

In de eerste week reden Bouwman en Foss ook al prima, maar werd alleen gekeken naar het niet naar verwachting presteren van Bennett en Groenewegen.

MeilinkJumbo 20 mei 2021 om 12:29

Hopen dat hij dit kan doorzetten, al vind ik een top 5 klassering niet realistisch…een rit zie ik hem ook niet winnen omdat hij daar te kort voor staat en niet sterk genoeg is om weg te rijden bij de favorieten. Verder wel erg leuk natuurlijk dat hij het zo goed doet, hopelijk over paar jaar een top klassementsman erbij voor TJV

Volg hier

Laatste nieuws

Populair

Materiaalzone