Titelverdedigster Richards moet forfait geven voor WB Namen

Titelverdedigster Richards moet forfait geven voor WB Namen

©Photopress.be

donderdag 20 december 2018 om 19:26

Geen Evie Richards in Namen, zondag. De Britse winnares van deze wereldbekermanche vorig jaar moet forfait geven door een verschoven knieschijf. Ook deelname in Heusden-Zolder – waar ze drie jaar geleden wereldkampioene bij de beloften werd – zit er niet in.

Evie Richards is regerend wereldkampioene bij de dames U23, maar ook voor de eliterensters moet het Britse talent niet onderdoen. Zo won ze een jaar geleden met overwicht de wereldbekermanche in Namen. Richards liet er de complete wereldtop achter zich en was er dan ook op gebrand om haar titel van vorig jaar te verdedigen.

“Helaas”, schrijft Richards op haar Instagram account. “Op stage in Girona ontwrichtte ik maandagavond mijn knie nadat ik struikelde. Met de eerste de beste vlucht ben ik terug naar Groot-Brittannië teruggekeerd. Een paar dagen later kan ik mijn krukken al aan de kant laten, maar deelnemen in Namen en Heusden-Zolder zit er niet in. Ik ben bijzonder ontgoocheld, want dat zijn twee Wereldbekers waar ik enorm naar uitkeek. Ze vormen het absolute hoogtepunt van mijn jaar.”

Dit artikel delen:

2 Reacties

delgado 20 december 2018 om 19:37

Zonde. Namen was vorig jaar een memorabele wedstrijd met haar in de hoofdrol.

Brabander 20 december 2018 om 20:37

Ik heb haar nog niet veel bezig gezien dit seizoen. Alleen in Koksijde.

Headlines

Materiaalzone

Populair