Titelverdedigster Blaak met vertrouwen naar de Amstel Gold Race

zaterdag 20 april 2019 om 10:10
Titelverdedigster Blaak met vertrouwen naar de Amstel Gold Race

Nederlands kampioen Chantal Blaak - foto: Cor Vos

Chantal Blaak staat morgen met vertrouwen aan het vertrek van de Amstel Gold Race voor vrouwen. In Maastricht is ze de titelverdediger, nadat ze vorig jaar in de WK-trui de zege naar zich toe trok door Lucinda Brand en Amanda Spratt te verslaan in de sprint.

Blaak beseft enerzijds dat haar zege vorig jaar verwachtingen scheppen, vertelt ze aan De Telegraaf. “Maar het is ook wel weer heel lekker, want ik heb hem al een keer gewonnen. Dus ik heb wel vertrouwen, ik weet ook dat ik het kan. Maar we zijn natuurlijk met zes heel sterke dames en we kunnen het alle zes afmaken, dus ik hoop gewoon dat we in een heel goede situatie komen waar we uit kunnen winnen.”

Naast Blaak heeft Boels-Dolmans de volgende namen aan het vertrek: Jip van den Bos, Annika Langvad, Katie Hall, Amy Pieters én wereldkampioene Anna van der Breggen, die weer terugkeert in het WorldTour-circuit na haar avontuur op de mountainbike in de Zuid-Afrikaanse meerdaagse wedstrijd Cape Epic. Vorige week reed ze ook al de Healthy Ageing Tour (2.1), waarin ze zestiende eindigde.

‘Onwijs gaaf avontuur’
Van der Breggen: “De Cape Epic was een onwijs gaaf avontuur om meegemaakt te hebben, maar ook wel superzwaar. Een van mijn zwaarste weken ooit op de fiets, dus ik had wel wat hersteltijd nodig. Je merkt dat als je eenmaal weer op de wegfiets zit, dat het wel net een ander soort intensiteit is. En ik had ook wel weer wat tijd nodig om de specifieke intensiteit op de weg weer te voelen en terug te krijgen.”

Voor de Zwolse wordt het haar derde deelname aan de Amstel Gold Race Ladies Edition, die ze in 2017 al eens wist te winnen. “Ik heb supersterke meiden om me heen en iedereen is gemotiveerd voor deze week. Ik denk dat we een goed voorjaar hebben gereden met misschien iets minder overwinningen en resultaten dan we gewend zijn. Maar wel gewoon een heel goed voorjaar, dus ik heb wel vertrouwen in komende week.”

Dit artikel delen:

3 Reacties

jsprunk 20 april 2019 om 10:19

Ze blaakt van het vertrouwen

0
Gilberto 20 april 2019 om 11:19

Jaja, en Lucinda brand van verlangen

0
Hoebele 20 april 2019 om 20:54

Goed voorjaar van Boels? Nog geen enkele WT-koers gewonnen en slechts 2 overwinningen in totaal.

0

Headlines

Populair

Materiaalzone