Titelverdediger Van der Breggen start niet in Giro Rosa

Door , dinsdag 12 juni 2018 om 16:20
Titelverdediger Van der Breggen start niet in Giro Rosa

foto: ASO

De Giro Rosa zal niet kunnen rekenen op de aanwezigheid van titelverdediger Anna van der Breggen. De 28-jarige renster verkiest een andere aanloop naar het WK wielrennen in het Oostenrijkse Innsbruck. “Daar wacht een parcours dat me ligt. Ik wil er graag fris aantreden”, zo laat ze weten aan Cyclingonline.

Van der Breggen, die de Italiaanse ronde ook in 2015 wist te winnen, liet eerder al weten geen trek te hebben in het rijden van de Giro Rosa als kopvrouw van haar ploeg Boels-Dolmans. Nu heeft ze dus besloten de wedstrijd helemaal aan zich voorbij te laten gaan. “Als je de Giro rijdt in dienst van, dan is het maar de vraag hoeveel frisser je uit zo’n ronde komt”, aldus de regerend Olympisch kampioene.

“Ik heb de ronde al tweemaal gewonnen, en ik wil graag een ander pad kiezen om zodoende relatief fris aan het WK te beginnen. Daar wacht een parcours dat me ligt”, zo laat ze weten.

Van der Breggen zal met het nodige vertrouwen toewerken naar het WK, na een uitermate succesvol voorseizoen. Zo won ze met de Strade Bianche, Ronde van Vlaanderen, Waalse Pijl én Luik-Bastenaken-Luik maar liefst vier topklassiekers. Recent wist ze nog als derde te finishen in de Baskische rittenkoers Emakumeen Bira.

Dit artikel delen:

12 Reacties

KnightBiker 12 juni 2018 om 16:27

met de kortere wedstrijden die vrouwen rijden en het veel grotere gat tussen de giro rosa en het wk snap ik dit niet zo goed… volgens mij gaat het prima samen. (denk eigenlijk dat ze haar teamgenoten niet in de weg wil zitten het hele jaar)

koos1 12 juni 2018 om 17:52

Opvallende keuze, al gaf ze aan het begin van het jaar al aan dat de Giro geen doel voor haar zou zijn dit jaar.
Op WK is ze natuurlijk wel de grote favoriete, al zal de WK ploeg nog weleens een ‘probleem’ kunnen worden tussen Van der Breggen en van Vleuten. Allebei zullen ze kopvrouw willen zijn en niet voor elkaar gaan rijden (en vorig jaar al meer tegen elkaar).

Hoebele 12 juni 2018 om 18:23

Het gat tussen Giro en WK is inderdaad vrij groot. Het zal eerder gaan om niet te vroeg te pieken, dan dat ze niet ‘fris’ uit de Giro zou komen. Vraag me ook af of ze La Course gaat rijden, ik denk eerder hoogtestages in juli-aug en dan via Noorwegen en/of Ladies Tour richting WK.

ir-jardinero 12 juni 2018 om 19:45

Ik snap nog altijd niet goed dat in het wielrennen de profploegen hun werknemers toestaan om belangrijke wedstrijden te laten schieten en pas te ‘pieken’ op het WK. Dus op een ander moment in het seizoen zijn ze bewust op minder dan 100% van hun kunnen aan het rijden. Terwijl ze op het WK (en EK, OS) niet eens in hun trui met sponsornaam rijden. Misschien wel extra publiciteit als je een jaar in de regenboogtrui mag rijden, maar dat is maar voor 1 persoon weggelegd. Vergelijk dit eens met team in de NBA, NHL, MLB die amper hun beste spelers afstaan voor een WK of OS, laat staan dat ze hun spelers lekker een seizoen laten warmdraaien om te pieken op een landentoernooi.

Guushovd 12 juni 2018 om 19:57

Ik hoop dat ze WK wordt, tenminste, als Annemiek het niet wordt

Mwielerfan 12 juni 2018 om 22:45

Niet alle renners pieken zo sterk naaf wk, vooral de kopmannen.
De nba heeft verder veel minder mogelijkheden tot pieken, wat bij wielrennen veel belangrijker is.
Bij de mannen hebben renners doorgaans twee pieken per jaar. Logisch dat vdb dat nu ook probeert. Op wk is het al een paar keer net niet geweest en bij de vrouwen is het toch de grootste wedstrijd van het jaar.

Veloburto 12 juni 2018 om 22:52

De beste Nederlandse doet niet mee aan 1 van de weinige en 1 van de belangrijkste koersen vh jaar en er zijn maar 6 mensen die reageren ;)

petoi 12 juni 2018 om 22:59

De media loopt een beetje achter in deze want dit zei ze vorige maand al in Spanje.
Anna is bezig met “checking the boxes”
Strade, RVV, Ardense Drieluik, OS en Giro gehad blijft eigenlijk alleen WK nog over van de races die bij de vrouwen echt spelen. Ze zal in 2020 haar Olympische titel wil verdedigen en na het WK stopt ze ermee.

Cayolle 12 juni 2018 om 23:20

Jammer, had haar nog wel een keer willen zien strijden met Van Vleuten en andere (internationale) toppers in de grootste rittenkoers voor de vrouwen. Maar wel begrijpelijk dat ze alles op het WK wil zetten alhoewel daar wel erg veel druk op komt op zo’n manier ..

sooike 12 juni 2018 om 23:43

Ik hoop dat het zich op het WK gaat uitbetalen. Snap haar keuze wel.

Kolderman 13 juni 2018 om 07:54

Giro Rossa al 2 keer in de knip. Alle klassiekers al in de knip, topper in het wielrennen maar ze wordt zo slecht betaald, echt marginaal. Het verdienmodel bij de mannen is al van marginaal tot miljoenen per jaar, de echte toppers pakken serieus geld. De waterdragers (75% van peleton) zijn helden die voor 30-50k rond fietsen.

Hoebele 13 juni 2018 om 10:59

Denk niet dat VDB marginaal betaald wordt. Al zal een deel van haar ‘beloning’ zijn dat ze de vrijheid krijgt om de koersen uit te kiezen die ze zelf wil (Vlaanderen wel, Giro niet, WK wel). Verwacht ook niet dat zij nog jarenlang doorgaat, wellicht dat ze na de weg kiest voor een avontuur op de MTB, het werelduurrecord of iets totaal anders.

Headlines

Materiaalzone

Populair