Titelverdediger Pogacar sterk omringd in Ronde van Lombardije

woensdag 5 oktober 2022 om 13:25
Titelverdediger Pogacar sterk omringd in Ronde van Lombardije

Pogačar won dinsdag nog Tre Valli Varesine - foto: Cor Vos

Tadej Pogačar liet gisteren in Tre Valli Varesine zien helemaal klaar te zijn voor aankomende zaterdag, als de 116e editie van de Ronde van Lombardije op het programma staat. De Sloveen kan rekenen op een ijzersterke ploeg, met ‘luxeknechten’ als João Almeida, Davide Formolo en Diego Ulissi.

Ook dit jaar maken we met RIDE weer een lekker dikke zomereditie. Een 212 pagina's dik wielermagazine waar je deze zomer uren van kunt genieten en die de sportzomer nog nét iets leuker maakt. Bestel nu jouw exemplaar online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang maar liefst 20% korting!

Pogačar wist dinsdag in Tre Valli Varesine nog wat vertrouwen te tanken richting de Ronde van Lombardije. De Sloveen kwam in de Italiaanse semiklassieker als eerste over de streep, nadat hij in een sprint wist af te rekenen met onder meer Sergio Higuita en Alejandro Valverde. Afgelopen zaterdag liet de Sloveen ook al zien dat het met de vorm wel snor zit: in de Giro dell’Emilia moest hij alleen Enric Mas laten voorgaan.

De tweevoudige Tourwinnaar lijkt dus klaar om zaterdag voor een tweede opeenvolgende keer de Ronde van Lombardije te winnen. Toch blaast Pogačar niet al te hoog van de toren. “Ik zal proberen om mijn prestatie van vorig jaar te herhalen. Ik verwacht wel dat het heel erg lastig zal worden om solo te winnen. Het is een lange en zware koers en er kan van alles gebeuren. We gaan het allemaal wel zien, het zal in ieder geval een prachtige zaterdag worden.”

Aan de sterkte van de ploeg zal het niet liggen. Met de eerder genoemde Almeida, Formolo en Ulissi en Marc Hirschi, Rafal Majka en Jan Polanc is de formatie bijzonder sterk in de breedte. UAE Emirates kan het in de finale eventueel ook over een andere boeg gooien en de kaart van een Almeida of Formolo trekken, mocht de kopman niet thuisgeven.

Selectie UAE Emirates voor flag-it Ronde van Lombardije (8 oktober)
flag-pt João Almeida
flag-it Davide Formolo
flag-ch Marc Hirschi
flag-pl Rafal Majka
flag-si Tadej Pogacar
flag-si Jan Polanc
flag-it Diego Ulissi

Dit artikel delen:

7 Reacties

Magician 5 oktober 2022 om 13:56

Die gaan er weer lekker vroeg aan beginnen, heerlijk

0
Dikke Vrouw 5 oktober 2022 om 14:02

Monster equipe ..

0
lo squalo dello Stretto 5 oktober 2022 om 15:16

Topteam, een zegen voor de koers

0
Mika Koers 5 oktober 2022 om 17:24

Die kunnen allemaal winnen

0
EricV 5 oktober 2022 om 18:57

UAE tour
Strade
Tirreno
Tour of Slovenië
3 ritten tour
Montreal
Tre Valli
Lombardije

Toch geen slecht seizoen

0
Jans Koerts 5 oktober 2022 om 23:51

Schitterende equipe!

0
Ivan 6 oktober 2022 om 04:04

Ik had verwacht dat Lotto-Soudal de beste selectie zou hebben maar deze kunnen er ook wat van.

0

Headlines

Populair

Materiaalzone