Titelverdediger Mohoric komt tekort: “Niet de benen om de beste vier te volgen”

zaterdag 18 maart 2023 om 17:06
Titelverdediger Mohoric komt tekort: “Niet de benen om de beste vier te volgen”

foto: Cor Vos (archief)

Matej Mohoric wist Milaan-San Remo in 2022 te winnen, maar dit jaar moest hij genoegen nemen met de achtste plaats. Hij kon niet volgen toen de sterkste renners doortrokken op de Poggio. Na afloop verscheen hij voor de camera van Cycling Pro Net.

UAE Emirates viel halverwege de klim aan. Dat verwachtten we al”, keek Mohoric daar terug. “Ik dacht dat ik de benen had, maar toen Pogacar aanviel, kon ik niet volgen. Ik bleef bij Pedersen en Kragh Andersen. We hadden gewoon niet de benen om de vier beste renners te volgen”, doelt hij op Pogacar, Wout van Aert, Filippo Ganna en Mathieu van der Poel. Die laatste zou uiteindelijk naar de zege soleren.

Wat was het verschil met vorig jaar, toen Mohoric wist te winnen? “De wind was anders. Het was moeilijk om in het wiel te zitten met de wind in de rug. De voorbereiding was hetzelfde als vorig jaar, maar de omstandigheden waren niet in mijn voordeel.”

Lees ook:
Mathieu van der Poel soleert op magistrale wijze naar winst in Milaan-San Remo
Dit artikel delen:

2 Reacties

Monsieur Bendy 18 maart 2023 om 17:31

Jammer dat ze bij Eurosport van die slecht engels sprekende pannenkoeken als interviewers hebben. Met een goede kan ik uren naar deze Mohoric luisteren.

0
Dr.Watt 18 maart 2023 om 18:09

Veel ex-renners worden analist.
Hij is al analist terwijl hij nog renner is.

Als hij niet top was, had hij zijn ploeg beter niet laten beuken. Denk dat het plan was om hem als eerste in de afdaling te sturen.
Maar het was wel te ambitieus van te denken dat ze dat tot bijna aan de top zouden volhouden.

0

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

Headlines

Populair

Materiaalzone