Titelverdediger Bettiol met Vanmarcke en Langeveld in Ronde van Vlaanderen

donderdag 15 oktober 2020 om 08:46
Titelverdediger Bettiol met Vanmarcke en Langeveld in Ronde van Vlaanderen

foto: Cor Vos

Alberto Bettiol gaat komende zondag zijn titel verdedigen in de Ronde van Vlaanderen. De Italiaan zal bij EF Pro Cycling onder meer Sep Vanmarcke en Sebastian Langeveld, die allebei een grote rol speelden in de zege van vorig jaar, met zich mee krijgen.

“De zege was heel groot”, geeft Bettiol toe. “Het heeft mijn leven veranderd en de mensen om mij heen. Het voelt alsof mijn winst in Vlaanderen al heel lang geleden is. Ik moet mezelf laten zien en mijn best doen, maar ik weet dat het heel moeilijk zal worden om de Ronde van Vlaanderen weer te winnen.”

Bettiol lijkt wel in vorm te zijn. In Gent-Wevelgem werd hij afgelopen weekend nog vierde. “Ik voelde mij wel zelfverzekerd afgelopen zondag”, zegt hij. “En mijn ploeggenoten weten ook dat als ze 100 procent geven, dat ik er zal staan. Ik heb dus het gevoel dat ik er klaar voor ben. Ik voel bovendien geen druk. Net als vorig jaar ben ik niet de favoriet, dat zijn de anderen.”

EF verkende woensdag het parcours van de Ronde – foto: Cor Vos

De selectie van EF, dat zal starten in het standaard roze tenue en niet in het speciale eendenpak uit de Giro, wordt gecompleteerd door Stefan Bissegger, Jens Keukeleire, Jonas Rutsch en Tom Scully.

Selectie EF Pro Cycling voor de Ronde van Vlaanderen 2020 (18 oktober)
flag-it Alberto Bettiol
flag-ch Stefan Bissegger
flag-be Jens Keukeleire
flag-nl Sebastian Langeveld
flag-de Jonas Rutsch
flag-nz Tom Scully
flag-be Sep Vanmarcke

Dit artikel delen:

14 Reacties

Marveloke 15 oktober 2020 om 09:15

Het blijft een aparte vogel. Hij lijkt wel weer in vorm te zijn, maar zijn uitspraken laten weinig motivatie en ambitie zien

0
rosencrantz 15 oktober 2020 om 09:27

Benieuwd of ze met die Bisegger gaan anticiperen. Die leek wel goed in de Binckbank.

0
S. Morgenstern 15 oktober 2020 om 09:47

Hij kwam rond Geraardsbergen niet echt uit de verf toch?

0
EducationSecond 15 oktober 2020 om 09:36

Bissegger wint de Ronde!

0
Turtlehead 15 oktober 2020 om 09:59

Laat het wat mij betreft dan Seppie maar worden. Dat zou een ontroerend en mooi slot zijn van een absurd seizoen. Maar hij komt inhoud tekort lijkt het wel door weinig te kunnen koersen.

0
Sagan=hulk 15 oktober 2020 om 09:59

Hele sterke ploeg. Alaphilippe en Bettiol lijken de enige twee die WVA en MVDP op de bergjes kunnen volgen. Stel je voor dat WVA, MVDP en Bettiol samen de laatse Paterberg overkomen en dat Bettiol kan wegrijden omdat Van Aert en Van der Poel elkaar het licht niet gunnen, Wuyts zou er een jaar slecht van slapen.

0
moa 15 oktober 2020 om 10:02

Bettiol moest op de ene helling waar ze op door trokken de rol lossen en kon enkel opnieuw aansluiten omdat WVA en MVDP werden opgehouden net voor de top.

Hij moest lossen na, zoals wel vaak, 0 kopbeurten.

0
adelaarvanantwerpen 15 oktober 2020 om 10:25

In GW moet jij op de kemmelberg ontzettend veel explosiviteit hebben. Van Aert en VDP hebben dat meer dan Bettiol. In de ronde door de zwaarte van het parcours en de combo van de kwaremont en de paterberg is die explosiviteit veel minder hoog. Dit kan Bettiol veel beter en dat zag jij ook vorig jaar. WVA was vorig jaar de beste op de kemmel, maar zakte erdoor op de paterberg. Van Aert is wel beter dan vorig jaar, maar toch is Bettiol een van de grote favorieten.

0
Gidon 15 oktober 2020 om 10:05

Sterk team. Bettiol moet proberen de beste te volgen. Sep, Keukeleire of Langeveld op zo’n 80 km van de meet met een groepje anticiperen. Dan kunnen ook zij ver komen. Ze kunnen, net als DQS en misschien ook Trek, zo de koers al veel eerder in een beslissende plooi laten vallen.

0
FritsvanHoefelen 15 oktober 2020 om 10:23

Sep Vanmarcke gaat winnen uiteraard

0
Domestique 15 oktober 2020 om 10:49

Net als Pedersen tijdens de winterbreak links en rechts een eendagsvlieg genoemd, maar ook bij Bettiol lijkt dat niet het geval te zijn. Vorig jaar gewoon in de zone van de waarheid weggereden van de rest, dan ben je geen pannenkoek.

Hij lijkt opnieuw in prima vorm, maar ik zie hem toch eerder als een outsider.

En Sep als winnaar zou prachtig zijn, maar ik zie het ook dit jaar niet te gebeuren eigenlijk. Te weinig hardrijder om in de finale in een tactisch steekspel 50 meter te pakken en het uit te zingen tot in Oudenaarde, vrees ik.

0
Dr op en dr over 15 oktober 2020 om 10:51

Bettiol zal d'r wel staan. Één van de topfavorieten voor zondag samen met MVDP, WvA, Mads, Kristoff, SKA en de halve Deceuninck ploeg.

Qua sterkte misschien wel de tweede ploeg na Deceuninck aankomende zondag.

P.S Wel raar om zondag niet langs de baan te staan voor het eerst sinds ik kan heugen.

Het zal een rare ronde worden zonder publiek.

Voordeel voor de renners is nu wel dat ze minder snel geneigd zullen zijn foutjes te maken omdat ze niet worden opgezweept door het publiek, dat ze hun tegenstanders kunnen horen ademen, dat ze kunnen horen wanneer de tegenstanders schakelen en dat ze de ploegleiders in hun oortjes kunnen horen.

0
Kannibaal van Schepdaal 15 oktober 2020 om 12:40

Die Bissegger gaat volgend jaar doorbreken jongens.

0
Lance4eva 15 oktober 2020 om 13:24

Where is Quick-Step? Where is Quick-Step?

0

Headlines

Populair

Materiaalzone