Tinkoff-Saxo tast in duister over Michael Rogers

maandag 10 maart 2014 om 09:20

foto: Sirotti

Tinkoff-Saxo wacht nog altijd op nieuwe ontwikkelingen in de zaak rond de positieve dopingtest van Michael Rogers. In het lichaam van de Australiër werden in oktober 2013 sporen van clenbuterol gevonden. Sinds de overtreding bijna drie maanden geleden openbaar werd gemaakt, in december 2013, is er niets meer vernomen van de officiële instanties. Ook de uitslag van de contra-expertise is niet bekend bij de ploeg, meldt woordvoerder Jacinto Vidarte aan Cyclingnews

“Ons team weet niets nieuws voor nu, we wachten op nieuw ontwikkelingen”, zegt Vidarte. Rogers testte positief na afloop van de door hem gewonnen Japan Cup, die verreden werd op 20 oktober. Voorafgaand aan die wedstrijd verbleef de 34-jarige renner in China, voor de Ronde van Peking.

In een verklaring na de bekendmaking van zijn test zei de Australiër: ”Ik weet dat voedsel – besmet met clenbuterol – een ernstig probleem is in China, dat is ook erkend door het Wereld Anti-Doping Agentschap WADA en andere anti-doping organisaties. Ik ga de komende weken de zaak zo goed mogelijk uitleggen aan de UCI. En zal mijn volle medewerking verlenen om de kwestie zo snel mogelijk op te lossen.”

Rogers is – zoals de regels van het anti-dopingbeleid voorschrijven – voorlopig geschorst door Tinkoff-Saxo. Dit jaar heeft hij nog geen wedstrijden gereden.

Dit artikel delen:

Headlines

Populair

Materiaalzone