Tinkoff-Saxo laatste in ploegenproloog Oostenrijk: “Fout organisatie”

zondag 5 juli 2015 om 09:11
Tinkoff-Saxo laatste in ploegenproloog Oostenrijk: “Fout organisatie”

foto: Sirotti - archief

Een redelijk opvallende uitslag na afloop van de ploegenproloog in de Ronde van Oostenrijk. De WorldTour-ploeg Tinkoff-Saxo eindigde over 5,6 kilometer achter kleine continentale ploegen als Tirol Cycling, Hrinkow Advarics Cycleang en WSA-GreenLife. Tijdens het startschot stonden namelijk slechts vier van de acht Tinkoff-Saxo-renners op het startpodium. “Het is een schande”, stelt ploegleider Nicki Sørensen.

Voorafgaand aan de korte tijdrit door Wenen liet de organisatie alle fietsen checken. Door de korte tijdspanne (twee minuten) tussen de startende ploegen, werd dit een probleem voor de gele formatie. “We hebben geklaagd bij de organisatie, omdat al onze renners present waren, zoals gevraagd was. Het is een schande, omdat wij hier voor een topnotering in het eindklassement gaan. We zullen zien wat er gebeurt en of we helemaal wel een compensatie krijgen”, zegt Sørensen.

Ook BMC had last van de fietscontrole, bij hen was een renner te laat. Daarom hadden de controleurs minder dan twee minuten om de tweewielers van Tinkoff-Saxo te bekijken. “Het is gebruikelijk dat er drie minuten tussen zitten in een ploegentijdrit. Vier renners waren klaar, toen het startschot klonk. De rest, waaronder kopman Robert Kiserlovski, werd opgehouden.”

Uiteindelijk reed de ploeg 27 seconden langzamer dan winnaar Katusha, waarmee het twintigste en laatste werd in de daguitslag. Vandaag gaat de Ronde van Oostenrijk verder met een rit van Mörbisch naar Scheibbs.

Dit artikel delen:

10 Reacties

Welleke 5 juli 2015 om 09:25

Dit is inderdaad vrij bizar. Het mag toch niet zo zijn dat een controle de wedstrijd ophoudt. Dan maar fietsen en achteraf controleren. Wat een raar verhaal.

0
Gebruikersnaam 5 juli 2015 om 09:29

Edit redactie: Merci, aangepast.

0
kittelkolb 5 juli 2015 om 09:48

Amateurisme ten top!

0
Chaba 5 juli 2015 om 10:11

Super slecht zeg. Dit kan toch echt niet. Hoe kan je compensatie geven? Want je weet nooit wat de echte tijd van Tinkov-Saxo zou worden. Of bedoelen ze dat Kiserlovski in dezelfde tijd als zijn ploeg wordt geplaatst omdat hij tijd te laat was vertrokken door dit voorval

0
Etio 5 juli 2015 om 10:13

Dit is inderdaad amateuristisch als ik het zo hoor. Jammer, want ik vind de Ronde van Oostenrijk een mooie koers. Wel apart dat er maar een paar ploegen last van hebben gehad of sommige ploegen hebben het niet naar buiten gebracht misschien.

0
betonmolen 5 juli 2015 om 10:18

Heeft de politie zich in de Ronde vergist met hun controleactie?

0
batchieboy 5 juli 2015 om 10:19

Ik zou niet eens verder fietsen als ploeg zijnde en als ik Tinkoff was zou ik ook deze ronde booicoten

0
Lalsacien 5 juli 2015 om 11:03

Ik herinner mij 1989 waar Delgado, die als laatste startte in de proloog bijna een minuut te laat kwam. Maar dat was aan hemzelf te wijten!

0
Jowinho 5 juli 2015 om 11:28

@Lascacien: Dat was meer dan 2 minuten zelfs

0
west 5 juli 2015 om 14:24

Hoe ingewikkeld is het nou om een ploeg gewoon 1 of 2 minuutjes later te laten starten? Dat scheelt in de organisatie toch geen ene zak? En waarom kunnen de fietsen in een proloogje van 14 kilometer niet achteraf gecontroleerd worden? Denkt er iemand een toptijd neer te zetten mèt een fietswissel?

0

Headlines

Populair

Materiaalzone