Tinkoff-Saxo bevestigt komst ploegleiders Yates en Julich

maandag 3 november 2014 om 11:11
tinkoff-saxo

foto: Sirotti

Tinkoff-Saxo heeft voor komend seizoen de bezem door haar technische omkadering gehaald. De ploeg onder leiding van Bjarne Riis verwelkomt vier nieuwe gezichten in het sportieve managementteam. Bobby Julich wordt de nieuwe hoofdcoach, Daniel Healey krijgt de nieuw gecreëerde functie als Head of Sports Science, terwijl Sean Yates en Patxi Vila het team van ploegleiders aanvullen.

Met de komst van Yates en Julich wordt het ontslag van de Fransman Philippe Mauduit en de Italiaan Fabrizio Guidi bevestigd. Teammanager Riis is in het persbericht van de ploeg vanzelfsprekend blij met de komst van het viertal. “Zij zullen een belangrijke rol spelen in onze nieuwe en ambitieuze benadering van het volgende seizoen. Dit weerspiegelt onze duidelijke ambitie om resultaten te leveren in 2015.”

Hereniging met met Steven de Jongh
Het duo Yates en Julich wordt bij Tinkoff-Saxo herenigd met Steven de Jongh, waarmee ze eerder samenwerkten bij Team Sky. De 54-jarige Yates was tussen 1982 en 1996 als renner actief voor Peugeot, Fagor, 7-Eleven en Motorola. Tot 2012 was hij ploegleider bij Team Sky. Yates had een grote inbreng in de Tourzege van Bradley Wiggins. In oktober 2012 moest hij samen met De Jongh vertrekken bij Sky omdat hij een verklaring met daarin de belofte dat hij nooit met doping in aanraking gekomen was niet kon ondertekenen. Afgelopen jaar was hij als ploegleider actief bij de bescheiden NFTO-ploeg.

Julich (42) was tussen 2004 en 2008 als renner actief voor de CSC-ploeg van Bjarne Riis. In oktober 2012 bekende hij dopinggebruik, waarna hij moest vertrekken als coach bij Team Sky.

Dit artikel delen:

Headlines

Populair

Materiaalzone