Timothy Stevens laat Nederlanders achter zich in Arno Wallaard Memorial

Timothy Stevens laat Nederlanders achter zich in Arno Wallaard Memorial

foto: Sirotti (archief)

zaterdag 22 april 2017 om 18:39

Timothy Stevens heeft de Arno Wallaard Memorial op zijn naam geschreven. De Belgische coureur van Pauwels Sauzen-Vastgoedservice was in de straten van Meerkerk de snelste van een kopgroep van drie na een waaierkoers.

Al vanaf minuut één ging het op de kant. De wind stond haaks op het parcours langs de Lek en was dus ideaal voor waaiers. Daar maakten drie Nederlandse ploegen duidelijk gebruik van: Destil-Piels, Metec-TKH en Baby Dump waren alert en belandden met een duidelijk overtal in de voorste waaier, maar een hergroepering van de voorste twee groepen bleek onvermijdelijk.

De 31 renners aan kop hielden een strak tempo aan en door de stevige wind werd deze groep zelfs gereduceerd tot zeventien. Op het plaatselijke parcours rond Meerkerk was een lang stuk in de wind. De kopgroep spatte hier uiteen. Tien renners (Maarten van Trijp, Sjoerd Kouwenhoven, Johim Ariesen, Jan-Willem van Schip, René Hooghiemster, Arvid de Kleijn, Twan Brusselman, Alexander Krieger, Timothy Stevens, Fabio Jakobsen) gingen strijden om de zege.

In de finale volgde de ene aanval de andere op, maar niemand kreeg echt de ruimte. In de slotronde van zes en een halve kilometer reden drie renners weg: Stevens, Hooghiemster en Kouwenhoven. Daarachter wilde de achtervolging niet op gang komen, waarna Stevens zijn Nederlandse vluchtmakkers te slim af was in de laatste rechte lijn.

Dit artikel delen:

6 Reacties

HoofdIsVrij 22 april 2017 om 18:40

Mooie koers gezien en wat een verademing die twee Nederlandse commentatoren. Weten alles over de koers en de renners. Meteen inhuren bij de NOS, zou ik zeggen.

sjabu72 22 april 2017 om 18:52

Weer wint een Belg een klassieker.

gesink/dekker 22 april 2017 om 18:58

@HoofdIsVrij, toch vond ik het niet prettig luisteren. Het was niet zo dat ik aan de buis gekluisterd zat door het commentaar. Zeker de finale had spannender verteld kunnen worden.

DeTourwinjeinbed 22 april 2017 om 23:55

@hoofdisvrij,
Mee eens, eindelijk mannen eens mannen die weten waar ze t over hebben! Mooi commentaar, mooie livestream, leuke koers!

assen 23 april 2017 om 08:41

@gesink/dekker
Spannender verteld? Interessant. Voor mij ligt de meerwaarde van de journalist/commentator vooral in het geven van informatie, met name die ik als lezer/kijker niet weet. De koers zelf kan voor de spanning zorgen.

brambino 23 april 2017 om 11:37

De livestreams van de Arno Wallaard Memorial zijn al jaren bekend, eigen merk zeg maar, maar deze laatste stream is een heel duidelijke verbeterslag. Mooi smoelwerk voor een polderkoers die afgelopen zaterdag schitterende wielersport leverde. Goede livestreams zijn een voorwaarde ook voor 1.2 koersen.

Headlines

Materiaalzone

Populair