Timothy Dupont om disciplinaire redenen uit BinckBank Tour

woensdag 9 augustus 2017 om 16:00
Timothy Dupont om disciplinaire redenen uit BinckBank Tour

Foto: Sirotti

Timonthy Dupont kwam vandaag niet aan de start van de derde rit van de BinckBank Tour. De renner is door zijn ploeg Veranda’s Willems-Crelan om disciplinaire redenen gestraft.

“Ik vind dat Timothy door enkele uitlatingen de normen en waarden van een profrenner niet uitstraalde”, vertelt ploegleider Michiel Elijzen aan persbureau Belga. “Waarom ik hem juist uit de ploeg heb gezet, hoeven jullie niet te weten, dat blijft binnenskamers.”

Dit artikel delen:

10 Reacties

IverBon 9 augustus 2017 om 18:13

edit redactie: geen insinuaties svp

0
Scott Sunderland 9 augustus 2017 om 18:32

Vermoedelijk is hij teleurgesteld dat hij geen platte prijs rijdt. Volgens Karsten Kroon was hij denigrerend naar ploeggenoten en medewerkers. Waarschijnlijk afreageren van stress vermoed ik.

0
Wheely 9 augustus 2017 om 18:39

Was nog sprake van dat hij voor TLJ zou gaan rijden maar die kozen uiteindelijk voor Lobato…

0
Cyclinglover 9 augustus 2017 om 19:02

Ik heb hem vorige week nog geïnterviewd en ook toen al werd hij redelijk humeurig toen het over zichzelf ging. Altijd de vragen ontwijken en eigenlijk de ploeg de schuld geven van het minder presteren van zichzelf… Ook andere collega’s stelden zich vragen bij de reactie van Dupont. Ik vermoed dat hij vorig jaar op een wolk leefde en eraf gedonderd is en dat uitwerkt op alles en iedereen, wie/wat de echte oorzaak is zal de toekomst uitwijzen. Echter was hij wel enigzins gemotiveerd want hij benadrukte dat hij in een supervorm verkeerde en dat hij in het najaar er terug ging staan, als ik mezelf vragen mag stellen erbij doe ik het. Het is tevens niet de eerste renner die na het overstappen van een CT ploeg naar een PCT ploeg plotseling niets meer presteert, en het vervolg is soms een schorsing . Ik verdenk niemand tot het tegendeel bewezen is maar ik stel me er vragen bij. Ik zit er dagelijks middenin en iets klopt er niet.

0
ronddraaien 9 augustus 2017 om 19:31

@cyclinglover
“Ik verdenk niemand tot het tegendeel bewezen is.”

“Wat de echte oorzaak is, zal de toekomst uitwijzen” “Hij is niet de eerste renner die na het overstappen van een CT ploeg naar een PCT ploeg plotseling niets meer presteert, en het vervolg is soms een schorsing.” “Ik stel me er vragen bij” “Iets klopt er niet.”

Je zegt dat je altijd wacht op bewijzen, maar in je tekst staat een waslijst aan verdachtmakingen?

0
Cyclinglover 9 augustus 2017 om 20:36

@ronddraaien

Er klopt sowieso iets niet. Maar ik verdenk hem niet meteen van dopinggebruik. Ik geef enkel voorbeelden van situaties uit het verleden waaruit later een schorsing voortkwam. Daarom dat ik zeg dat de toekomst wel zal uitmaken wat al dan niet de reden is. Wat die ook moge zijn.

0
Romāns Vainšteins 9 augustus 2017 om 20:53

We hebben allemaal wel eens een rotperiode waarbij de omgeving dit dan lekker mag meebeleven, daar denk ik eerder aan hier.

0
Jungle Man 10 augustus 2017 om 04:58

Rv: inderdaad, je weet nooit wat hem bezig houdt. Ook voor een manager vaak moeilijk in te schatten

0
arjando.ooms 10 augustus 2017 om 11:53

Kan privé iets zijn wat zijn prestaties in de weg staat en wat hij dan op zn werk afreageert. T zijn net mensen…

0
xistnc 10 augustus 2017 om 12:13

Het zal heus niet zijn omdat Dupont de enige is die de ‘humor’ van Elijzen niet leuk vindt :p

0

Net binnen

Populair

Materiaalzone