Timo Roosen na vierde plek in Ronde van Drenthe: “Ik kon gewoon niet mee met Van Gestel”

zondag 13 maart 2022 om 17:20
Video

Nederlands kampioen Timo Roosen moest zondagmiddag genoegen nemen met een vierde plek na de Ronde van Drenthe. Ondanks een overtal in de twee finalegroepen, kon Jumbo-Visma het laken niet naar zich toetrekken. “Dat we met twee in dat groepje van zes zaten was niet helemaal goed voor ons, omdat Hugo Hofstetter mee zat”, vertelt hij voor de camera van WielerFlits.

De nieuwe RIDE is nu verkrijgbaar! Onze wintereditie staat in het teken van terugblikken en vooruitkijken. Over binnen fietsen op de beste smart trainers, buiten fietsen onder uitdagende omstandigheden, maar ook het opzoeken van adembenemende fietsgebieden waar de zon nog wel schijnt.
Bestel 'm nu online en je krijgt hem binnen enkele dagen thuisbezorgd.

Roosen zat in die groep samen met jong talent Mick van Dijke (zesde), waarin ze het opnamen tegen latere winnaar Dries Van Gestel, Barnabás Peák (tweede), Continental-renner Joren Bloem (À Bloc, vijfde) en dus Hofstetter, die derde werd. Het was de Nederlands kampioen zelf die de basis legde voor de beslissende aanval van de Belgische winnaar. “Ik plaatste een aanval hier in de slotkilometers, maar Hofstetter zat meteen op mijn wiel. Van Gestel zat ook mee en hij klapte er nog dubbel zo hard overheen. Hij had meteen een gat en ik kon simpelweg niet mee. Dan is het gewoon klaar.”

Tactisch gezien hebben Roosen en Van Dijke beurtelings aangevallen om te proberen om een situatie te creëren zonder de intrinsiek snellere Hofstetter erbij. “We hebben ze geprobeerd naar de kloten te rijden. Die mannen moesten ook wel vaak uit hun kot komen om het dicht te rijden”, geeft de Noord-Brabander mee. “Maar Dries is ook gewoon een sterke gast, dat merkte ik op de VAM-berg al. Ongetwijfeld had er misschien iets meer ingezeten als het anders gelopen was. Ik kon in ieder geval niet harder fietsen in de finale. Wat dat betreft is die vierde plek nu misschien het hoogst haalbare.”


Meer video’s zien uit het peloton?
Abonneer je dan nu op ons YouTube-kanaal!

Dit artikel delen:

5 Reacties

Murcia 13 maart 2022 om 17:51

Niet de macht om het verschil te maken. Bij Timo heb ik echt het idee dat hij blijft hangen als renner, de sprint is minder geworden en hij is ook niet beter geworden in het Vlaamse werk. Mick zal binnen niet al te lange tijd wel overwinningen gaan pakken, hij is een completere renner in mijn ogen.

0
Deel Koeper 13 maart 2022 om 17:55

Lag niet aan Roosen, toen Van Gestel ging moest Van Dijke gewoon meezitten.

0
platteprijs 13 maart 2022 om 18:04

@Deel op dat moment was Van Dijke helemaal niet mee …

0
Deel Koeper 13 maart 2022 om 18:47

En hij had dus wel gewoon mee moeten zijn. Van zodra er meer dan 1 renner achter Roosen gaat, moet hij ook meeschuiven in diens wiel en niet vanop 50 meter zitten toekijken hoe Roosen uiteraard niet alles zelf kan oplossen.

Dus ofwel maakte Van Dijke een tactische fout of hij was gewoon niet goed genoeg, maar het leek me op dat moment sowieso niet aan Roosen om het op te lossen.

0
Franco Ballerini 13 maart 2022 om 18:20

De Nederlandse kampioen kan de eerste de beste Vlaamse renner niet volgen… JV, doorselecteren graag!

0

Laatste nieuws

Populair

Materiaalzone