Timo Roosen kopman bij LottoNL-Jumbo in Parijs-Roubaix

woensdag 4 april 2018 om 08:22
Timo Roosen kopman bij LottoNL-Jumbo in Parijs-Roubaix

foto: Marcel Koch

Timo Roosen is zondag in Parijs-Roubaix opnieuw de vooruitgeschoven pion van LottoNL-Jumbo. Dat maakte de ploeg vanmorgen bekend. De 25-jarige Tilburger bekleedde die rol ook al in de Ronde van Vlaanderen, waar hij op de veertiende plaats eindigde.

“Parijs-Roubaix is een heroïsche koers, heel anders dan de andere koersen”, zegt Roosen. “Er is altijd spektakel. Ik heb nog nooit een saaie Roubaix op tv gezien eigenlijk en ook nog nooit meegemaakt – hoewel ik er pas één keer heb gereden. Echt een aparte en mooie koers.”

In het voordeel
Roosen denkt dat Parijs-Roubaix hem wel moet liggen omdat hij – naar eigen zeggen – redelijk zwaar is voor iemand die in de heuvels moet rijden. “Als het vlak is, is dat alleen maar in mijn voordeel. Roubaix is een koers waarin je moet blijven geven en moet kunnen blijven rijden. Als je in orde bent, kun je ver komen. Ik heb er in elk geval veel zin in.”

De Tilburger hoopt op de belangrijke momenten voorin te zitten en zo ver mogelijk te komen. “De vorm is goed, dus we gaan met vertrouwen erheen”, zegt hij tot slot.

flag-nl LottoNL-Jumbo voor flag-fr Parijs-Roubaix
flag-nl Timo Roosen
flag-nl Pascal Eenkhoorn
flag-nl Jos van Emden
flag-nl Dylan Groenewegen
flag-no Amund Grøndahl Jansen
flag-nl Bram Tankink
flag-be Maarten Wynants

Dit artikel delen:

17 Reacties

Banddikte 4 april 2018 om 08:35

Jammer dat van Poppol hier niet aan de start staat ivm zijn giro voorbereiding. Parijs roubaix moet hem ook goed liggen geLet op zn veldrijdverleden

assen 4 april 2018 om 08:44

Inderdaad. Timo moet hier heel goed voor de dag komen. Op die muur (niet op de Chinese) in Azie waar hij podium reed liet ie al zien dat vrijwel niemand een hoger vermogen trapt dan Timo. Alleen de afstand is misschien voor hem, en voor Teunissen, tever?

PaulP 4 april 2018 om 08:51

Vandaag Groenewegen goed afzetten en dan kan Groenewegen hem zondag goed afzetten. Wanneer hij in de goede groep terecht kan komen zie ik hem wel meedraaien en hopelijk weer een top 15 en misschien zelfs top 10 resultaat halen.

tdb 4 april 2018 om 08:54

@ assen, in de ronde was de afstand geen probleem dus verwacht hier ook niet

martini151 4 april 2018 om 08:54

Ik ben vooral ook benieuwd naar Groenewegen, al schat ik dat niet heel erg hoog in. Ik laat me graag verrassen door TLJ zondag

Romāns Vainšteins 4 april 2018 om 09:15

[email protected]

'Maak dat je meezit met de QS-coup in het bos want die gaat ver komen waarschijnlijk wel tot de carrefour en mogelijkerwijs eroverheen. Kijk ook nog even wat Backstedt-videos want dat is een renner die je wel op je lijkt, in het betere geval'

https://www.youtube.com/watch?v=-Dum8ar8iyw

xistnc 4 april 2018 om 09:54

Dan mag Timo vandaag liever een middagje vrij nemen.

Secondant 4 april 2018 om 10:38

Ik zou Van Emden wel eens in de vroege vlucht willen zien. Kan in potentie qua bouw en vermogen dit toch ook wel aan zou je zeggen. Stel hij zou in een (hopelijk redelijk omvangrijke) kopgroep komen, die op pakweg 40/50 km van de meet wordt ingelopen, dan kan hij denk ik nog best eens aanhaken. Een beetje zoals Van ’t Schip en Van Goethem zeg maar. Of zoals Hayman in PR. Van Emden zou hem ongetwijfeld niet winnen, maar hij is wellicht nog wel in de finale te zien dan.

Romāns Vainšteins 4 april 2018 om 10:49

van Emden, Wynants, Roosen alle 3 wel mannen die je goed vooraan hebt zitten maar Roosen op papier de enige die bij misrekening het af zou kunnen maken.

fvtende 4 april 2018 om 10:53

@martini151. Ik ben inderdaad ook zeer benieuwd naar Groenewegen wel in P-R.

Krijg toch wel het gevoel dat dit hem zou kunnen (gaan) liggen. Echter denk ik inderdaad wel dat deze editie vooral een mooi terugbetaal-moment gaat worden van Dylan aan Timo.

Wheely 4 april 2018 om 11:12

Jos kan dit op zeker, al een keer 18e geweest en vorig jaar heeft ie zich ook mooi getoond in het kasseienwerk. Lekker meerijden met Langeveld en Van Baarle deze keer, komen ze een eind.

mus van de maasstad 4 april 2018 om 11:14

Timo, a la QS in boonen tijdperk, voorop en dan niet meedraaien want dylan in 2e groep.

Maar alle gekheid op een stokkie. Denk dat PR hem beter ligt dan vlaanderen gezien zijn bouw. Ben erg benieuwd. Ben blij dat ik zondag de starter ben met de bedrijfs estafette bij de marathon van rotterdam. Snel mn 9km rennen en gelijk door naar huis om PR te kijken

kielabokki 4 april 2018 om 11:34

Logisch maar ook zeker verdiend. Hup Timo!

Col du Bramont 4 april 2018 om 13:02

Gelet op wat ie dit voorjaar al en vooral in de Ronde liet zien een logische keus.
Al is het in PR toch vooral ieder voor zich, uiteindelijk drijven de besten daar boven afgezien van pech natuurlijk.

AWestie 4 april 2018 om 13:15

Wel jammer dat AG Jansen het wegvallen van Boom minder kan opvangen. Timo laat mooie dingen zien, maar het was nog mooier geweest als ze tezamen konden optrekken.

vlek 4 april 2018 om 13:21

Jansen kreeg afgelopen zondag op de Kwaremont iemand in zijn achterwiel en kwam daardoor naar eigen zeggen voor de Koppenberg niet meer in positie (zat op Kwaremont in de buurt van Sagan), waardoor hij daar achter die opstopping lopend omhoog moest. Hij had zelf de overtuiging dat hij hetzelfde had gekund als Roosen en denk voor komende zondag aan top twintig en stiekem zelfs toptien. Ik moet het nog zien, maar blijkbaar voelt hij zich sterker dan hetgeen hij afgelopen twee koersen liet zien.

mollemarijden 4 april 2018 om 13:39

Klopt de verschillen zijn héél klein en verwacht dat dit parcours hem ook beter moet liggen. Maar het verschil met de RvV de ploeg is hier erg belangrijk, want je kan elk moment lek rijden.
Gelukkig lijkt de ploeg in de breedte ook best sterk. TLJ moet sws proberen een mannentje mee te hebben in de kopgroep.

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair